Fumax Kiadó – Tervezett megjelenések (2013. / 2. félév)

Várhatóan szeptember elején érkezik Ann Aguirre: Helyőrség – Outpost című regénye, a Menedék – Enclave folytatása, a Razorland trilógia második kötete, amely USA Today sikerkönyv lett. A fordítást ezúttal a neves műfordító Gálla Nóra végezte, ő leginkább Ian M. Banks regényeinek kiemelkedő magyarra ültetéséről ismert.

Szeptember második felére tervezzük Dan Wells: Fragments cmű könyvét (magyar cím még kidolgozás alatt), a Partials – Részben ember folytatását, a Részlegesek trilógia második kötetét. Másfélszer olyan terjedelmes lesz ez a kötet mint az előző.

Michael J. Sullivan: Riyria krónikák 3. kötetét, a Nyphron risingot (magyar cím még tanakodás alatt) októberre időzítjük. Az utóbbi évek legnépszerűbb új angol nyelvű fantasy sorozata itthon is kezd beindulni, úgy látszik jót tett a festett borító a második kötetnél, és egyre többen fedezik fel maguknak ezt felhőtlen szórakozást nyújtó szériát, habár a történet előrehaladtával itt is egyre keményebb dolgok zajlanak majd. Hasonlóan a Trónok harcához, senki sem lesz biztonságban. A megjelenés gyakoriságát is próbáljuk pörgetni, hogy legalább évi kettő kijöjjön belőle.

Reményeink szerint novemberben új sikerkönyvvel bővülhet a Fumax Game sorozat, Peter Grimsdale: Battlefield 4 – Countdown to war című regényével, amely az idén ősszel megjelenő, Battlefield 4 játék alkalmából jelenik meg. A Battlefield 3 regény szép sikert ért el itthon és külföldön, és minőségben fel tudta venni a versenyt Ken Follett vagy Frederick Forsythe thrillerjeivel. Ezúttal ugyan Andy Mcnab nem vesz részt a könyv megírásában, így az előző kötet társszerzője, Peter Grimsdale lesz a felelős érte, de a pletykák szerint az előző kötetnél is neki jutott a feladatok oroszlánrésze, úgyhogy bízunk benne, hogy ezúttal is egy jó könyvet kapunk. A történet nagyrészt Kínában fog játszódni, és elvileg semmi köze nem lesz a Battlefield 3 – Az orosz sztorijához.

A kiadónk legnagyobb karácsonyi durranása lehet a Széthullott birodalom trilógia zárókötete: Mark Lawrence: Tövisek Császára
A mind külföldön mint hazánkban is elképesztően népszerű fantasy angolul ugyan csak augusztus 6-án jelenik meg, de már kezdenek szállingózni a kritikák a kinti blogerektől, és eddig elsöprően pozitív a fogadtatás. A fordító ezúttal is természetesen Gy. Horváth László lesz, a kötet terjedelme pedig nagyjából meg fog egyezni a Tövisek Királyáéval.
Jorg története ugyan itt befejeződik, de a továbbiakban sem kell elbúcsúzni a Széthullott birodalomtól, hiszen jövőre kezdetét veszi egy új trilógia, új szereplőkkel.