Filmhírcsomag v2 6.16

Amerika Kapitány és további marvel filmek, plusz RobotZsaru, WitchBlade és egy bónusz…

Amerika kapitány infók

Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem Matthew McConaughey alakítja Amerika kapitányt a The First Avenger: Captain America címet kapott szuperhős filmben. Ezt a producer, Kevin Feige jelentette be.
A film a Steve Rogers polgári néven anyakönyvezett képregényhős első kalandját mutatja be. Amint azt a témában otthon lévők már tudják, a férfi egy gyenge testalkatú fiatalember volt, mielőtt egy kísérleti szérum segítségével testi erejét, gyorsaságát és reflexeit az emberi teljesítőképesség határáig fokozták. Rogers egy, az amerikai zászló mintájára készített egyenruhát, valamint egy elpusztíthatatlan pajzsot kapott, hogy az Egyesült Államok oldalán szálljon harcba a második világháborúban.
Az előzetes hírek arról szóltak, hogy Hollywood egyik szívtiprója, Matthew McConaughey bújna Amerika egyik legkedveltebb hősének bőrébe. Ezt azonban a mai napon a tervezett film producere, Kevin Feige cáfolta. Feige kijelentette, hogy a film a kezdetek kezdetét mutatja be, azaz hogyan lett a nyámnyila férfiból igazi szuperhős. És nem McConaughey lett – és nem is lesz – leszerződtetve a produkcióhoz. (sg.hu)

Újabb Marvel-képregénymozi érkezik

A kommersz szuperhősök között megbújnak igazi kincsek is a Marvel kínálatában, de ezt persze csak az amerikai képregény-piacot ismerők tudják. Ilyen például a Runaways sorozat is, mely a stúdió sikereinek hatására ugyancsak zöld utat kapott.
Jöhet a Vasember 2, a Thor-film, Amerika kapitány vagy az Avengers-mozi, a Runaways, legalábbis füzet formájában, mindet lepipálja. A 2002-ben indult sorozatot ma nem kisebb név írja, mint Joss Whedon, és aki nem ismerné az alapsztorit, annak eláruljuk, hogy a sztori pár tinédzserről szól, akik rájönnek, hogy szüleik bizony gonosztevők, igazi főellenségek.
A Runaways-mozit, ahogy az várható volt, a füzetek első írója, Brian K. Vaughan fogja írni, aki jelenleg a Lost – Eltűntek című sorozat egyik írója, valamint neki köszönhetjük a kultikus Y: The Last Man című kéregény-sorozatot is. (sg.hu)

Miért nincs Amerika Kapitánya…

Páraknak talán kevésbé ismert tény, hogy az új Hulk filmbe bekerült volna már Amerika Kapitánya is, de ezt a jelenetet a rendező elmondása szerint kikellett vágni így valószínűleg csak a dvd extrái között láthatjuk majd a Kapitányt. (KN/zspider)

Leonardo DiCaprio lesz Amerika kapitány?

A Marvel stúdió azt szeretné, ha Leonardo DiCaprio játszaná Amerika kapitányt a 2011-re tervezett The First Avenger: Captain America című filmben, amit John Cassavates fia, Nick Cassavetes rendezne. Májusban még olyan hírek keringtek, hogy Matthew McConaughey alakítaná az amerikai zászlóba öltöztetett szuperhőst. A Marvel stúdió a Vasember kasszasikerén felbátorodva 2010-re jelentette be a Vasember 2-t, ugyanekkor mutatnák be a Thor mozifilmet, 2011-ben pedig Bosszú angyalait, amiben benne lenne Vasember, Thor, Hulk, Amerika kapitány és a félszemű Nick Fury (Samuel L. Jackson) is. (Cinematrix)

Next Avengers: Heroes of Tomorrow

Az eredetileg Teen Avengers, majd Avengers Reborn című rajzfilm végre kezd formát ölteni. Első bemutatója még kicsit zavaros volt, de a második már nagy ívekben elmeséli mire is számíthatunk. Egész estés, csak dvd-re és kazettára megjelenő rajzfilmmel bővülünk, ami a föld szuperhőseinek gyermekeiről és a szülőket elpusztító leghatalmasabb gonoszról, Ultronról fog szólni. További szereplők lesznek Vasember és Hulk. A leszármazottak pedig: Amerika Kapitánya és Fekete Özvegy fia, Darázs és Óriás fia, Thor lánya, Fekete Párduc fia és Sólyomszem fia. (KN/zspider)
Megjelenés: 2008. szeptember 2.
Előzetes itt letölthető.

A Robotzsaru visszatér

Az MGM márciusban bejelentette, hogy feltámasztja sikeres Robotzsaru-sorozatát, de akkor azt még nem sokan hitték el, de a New York-i Licensing International Expón bejelentették, hogy 2010-ben jön az új rész. Itt lehetett látni egy nem túl különleges, állítólag kedvcsináló plakátot is, ami hűen követi a nyolcvanas évek sorozatának stílusát. Ennek ellenére az eredeti csapatból nem kerestek meg senkit, így a forgatókönyvíró Ed Neumeiert sem. (Cinematrix)

Megérkezett a Megtorló 2 előzetes

Végre mozgásban is láthatjuk a sok nehézség árán végül mégis megszületni látszó Megtorló folytatását. Sajnos azonban az előjelek nem túl biztatóak, valahogy Thomas Jane-nek jobban állt Frank Castle szerepe.
Persze ez is csak nézőpont kérdése, hiszen míg az első részben egy megkeseredett harcost kellett megszemélyesíteni, addig itt már egy profi, semmitől meg nem riadó hős áll a sztori középpontjában. Mindenesetre meglátjuk, mennyire megy ez a szerep a Róma sztárjának, Ray Stevensonnak.
A sztori szerint a Megtorló ezúttal a kegyetlen bandavezér, Billy Russoti nyomába ered. Miután Castle cseppet nevetségessé teszi a vezért, Russoti összeáll Jigsaw-val, hogy együtt intézzék el a hőst. Közösen létrehozzák a Punisher Task Force nevezetű sereget, melye Frank nyomába küldenek. A Megtorló ezúttal egy egész hadsereggel kell, hogy megküzdjön, melyet kifejezetten ellene képeztek ki.
A Punisher: War Zone december 5-én lepi el a vásznakat. (sg.hu)
Az előzetes itt letölthető.

WitchBlade

A Boszorkánykard sokak előtt nem lehet ismeretlen, hiszen anno a hazai TV3 is leadta, minimum az első évadot. Olyan volt amilyen, a lovagpáncélba bújtatott Yancy Butler a fémvértek mögött erotikusabb volt mint egyébként, pedig a Top Cow karaktere főleg veszélyes domborulatai miatt aratott első körben sikert. A készülő film első előzetes posztere viszont változást ígér, bár a főszereplő kiléte még ismeretlen… (KN/mano)

The Gene Generation

Vagy, Degeneration? ;) Passz, de itt a poszter a filmről, mely a fejléc szerint szintén egy képregényből készül: