Filmhírcsomag v2 4.02

Szokásos hírcsomag az alábbiak főszereplésével: Batman, F4 3, Afterburn, Superman, G I Joe…

Batman máris szárnyal

A Sötét Lovag körül semmi sem szokványos. Az új Batman-film a nyár igazi szenzációja lesz, és a Warner Bros. munkatársai jó előre gondoskodnak róla, hogy ez senkinek ne kerülje el a figyelmét. Amerika tizenkét legnagyobb városában az elmúlt hetekben rejtélyes óriásplakátok bukkantak fel, rajtuk kétféle felirat: „Harvey Dentet kerületi ügyésznek” illetve: „Hiszek Harvey Dentnek!”.

Hetvenkét órán belül ismeretlen huligánok az összes óriásplakátot lefestették. A jelölt fényképére széles mosolyt, szemére sötét karikát, az üzenetbe pedig egy „is” szócskát festettek. Valaki nagyon utálhatja Harvey Dentet.

Csak a beavatottak tudják, hogy Joker az, Batman örök ellensége, akit a Sötét Lovag-ban (The Dark Knight, hazai bemutató: július 24.) élete utolsó szerepében Heath Ledger alakított. A reklámcég igazi graffitiseket alkalmazott, hogy bevezető reklámüzenetüket átfirkálják és ezzel feltűnőbbé tegyék. Az ötlet új szakkifejezést is szült. Az advertainment azt jelenti: a szórakoztatás már a reklámmal kezdődik. És persze: a nyár várva-várt sikerfilmében csúcsosodik ki. (Odeon.hu)

Nincs több Fantasztikus Négyes?

Chris Evans szerint a Fox végzett a Fantasztikus Négyes franchise-zal és a pletykák ellenére nem forgatják le a harmadik epizódot. A stúdió inkább az Ezüst Utazó első saját filmjére összpontosít.
Pedig folyamatosan szállingóztak egy ideig a hírek, hogy Jessica Alba gyermeket vár/szül majd a harmadik részben, ám ezt a Fáklyát alakító Chris Evans határozottan cáfolta. Saját bevallása szerint ugyanis őt még mindig nem kereste fel senki a harmadik rész miatt, pedig már több mint egy év eltelt a Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó bemutatója óta.
A színész szerint az első rész premiere után szinte azonnal felkeresték őt a folytatás miatt és ennek hiánya, valamint a tény, miszerint a Fox most az Ezüst Utazó első önálló filmjére koncentrál, agodalommal tölti őt el. Evans azért nem keseredik el, hiszen legalább nem skatulyázzák be. (sg.hu)

Afterburn film

Tobey Maguire és a Legenda vagyok producere, Neil Moritz közösen vinnék vászonra az Afterburn című posztapokaliptikus képregényt. A Red 5 Comicsnál megjelenő sorozat a rajongók szerint olyan, mintha „Indiana Jones találkozna Mad Max-szel”, azaz állig felfegyverzett, macsó kincsvadászok a főszereplői, akik kilopják a Mona Lisát a zombiktól nyüzsgő Louvre-ból. A Pókemberként híressé vált színész ezúttal a film producere lenne, a szereplőkről, a költségvetéséről és a lehetséges forgatási helyszínekről viszont még semmit sem tudni. (Cinematrix)

Lex marad Spacey

Kevin Spaceyt leszerződteték a Superman folytatáshoz, így ha végre elkészül a film, újra láthatjuk benne a golyófejű gonosztevőt, Lex Luthort. A színész örömmel venne részt ismét egy szuperhősmozi munkálataiban, bár a pletykák szerint a második részben már nem ő lesz az Acélember fő ellenfele, hanem az ördögi mentalista, Brainiac (nálunk Agykeselyű néven szerepelt a képregényben). A Superman: Man of Steel 2009-nyarán kerülhet a mozikba. (Cinematrix)

Költözik a GI Joe-mozi

Ha 2007-ben a Transformers volt az egyik leginkább várt tinimozi, akkor 2009-ben minden bizonnyal a GI Joe-film előtt fogjuk a legnagyobb rössel venni a popcornt, abban reménykedve, hogy hasonlóan jó szórakozást fog nyújtani.
A Hasbro nem lankad, hiszen a Transformers-játékból készített mozi sikerének nyomán, most képregények és rajzfilmsorozatok után játékkatonáit is a mozivászonra ereszti, mégpedig nem kisebb név rendezésében, mint a Múmia-filmekért is felelős Stephen Sommers.
A múlt heti Snake Eyes-képeket követően egy Dennis Quaid-interjúnek köszönhetően annyi információ látott napvilágot, hogy Quaid befejezte Heneral Hawk szerepének forgatását és most a produkció három teljes hónapra Csehországba költözik, hogy ott folytassák a felvételek készítését. Quaid mellett a GI Joe-filmben többek között feltűnik Joseph Gordon-Levitt, Rachel Nichols, Siena Miller, Marlon Wayans, Christopher Eccleston és Arnbold Vosloo is. (sg.hu)

Bukott a szuperhősparódia

David Zucker sikeresen vette át a Horrorra akadva franchise-ot, ám a Superhero Movie bevételeivel bizony nem büszkélkedhet. A képregényfilmeket kiparodizáló alkotás ugyanis alig 10 millióval nyitott, ami a horrorparódiák 40 milliójához képest aprópénz.
De a legnagyobb meglepetést mégis az első helyen kezdő 21 okozta. A kártyás dráma főszerepeiben Kevin Spacey, Laurence Fishburne és Kate Bosworth brillíroznak, és alig 35 millióba került. A 23,7 millió dolláros nyitány így több, mint remek kezdés. Lehet, hogy egy sleeper-hit került az utunkba? Jövő héten kiderül.
A Horton visszacsúszott a második pozícióba, ám szégyenkeznie még mindig nem kell. Eddig összesen 174 milliót termelt, ami büdzséjének duplája. Ráadásul mindössze 17%-os visszaesése okán csak Amerikában elérheti a 150-180 milliós profitot. A Superhero Movie azonban nem örülhet, jóformán senkit nem érdekelt a trailer alapján színvonalas szórakozásnak tűnő komédia.
A héten sem lesz oka az egyszeri amerikai mozirajongónak a panaszra. Jön a horror műfajában induló The Ruins, a George Clooney – Renée Zellweger féle Leatherheads, a Jodie Foster – Gerard Buttler duót vásznakon összehozó Nim’s Island, valamint a Meet Bill is. (sg.hu)