Filmhírcsomag v2 11.11

Conan, Preacher, Thor + Push, valamint két „Man”: Bat és Spider hírmorzsái:

A Spike TV harmadik alkalommal osztotta ki a Scream díjait. A teljes lista kb 3 sorral lenne hosszabb, így jól mutatja a TDK és a további idei képregényfilmek milyen elsöprő sikert arattak:

THE ULTIMATE SCREAM – The Dark Knight
BEST FANTASY MOVIE – Hellboy II: The Golden Army
BEST SCIENCE FICTION MOVIE – Iron Man
BEST SUPERHERO – Christian Bale as Batman; The Dark Knight
BEST ACTOR IN A FANTASY MOVIE OR TV SHOW – Heath Ledger; The Dark Knight
BEST ACTRESS IN A FANTASY MOVIE OR TV SHOW – Angelina Jolie; Wanted
BEST ACTOR IN A SCIENCE FICTION MOVIE OR TV SHOW – Robert Downey Jr.; Iron Man
BEST VILLAIN – Heath Ledger as The Joker; The Dark Knight
BEST SUPPORTING PERFORMANCE – Gary Oldman; The Dark Knight
THE HOLY S***! SCENE OF THE YEAR – The Big Rig Flips Over; The Dark Knight
BEST SCREAMPLAY – TDK; Christopher Nolan, Jonathan Nolan & David S. Goyer
BEST SCREAM TO COMIC ADAPTATION – „Buffy the Vampire Slayer, Season Eight”
BEST SEQUEL – The Dark Knight
BEST DIRECTOR – Christopher Nolan; The Dark Knight
BEST F/X – The Dark Knight
BEST LINE – „I believe whatever doesn’t kill you makes you stranger” (The Joker); TDK
BEST COMIC BOOK MOVIE – The Dark Knight
BEST COMIC BOOK – „Y: The Last Man”
BEST COMIC BOOK ARTIST – Gabriel Ba; „The Umbrella Academy: Apocalypse Suite”
BEST COMIC BOOK WRITER – Grant Morrison; „Batman,” „Final Crisis”
MOST SHOCKING COMIC BOOK PLOT TWIST – The X-Men Disband After Professor X Is Shot In The Head By Bishop; „X-Men”

Újabb Pókember 4-hírek

Az elszórt negatív reakciók ellenére a Pókember-sorozat még mindig kirobbanóan sikeres, hiszen míg Amerikában részről-részre csak 10%-kal apadt a bevétel, addig a világ szép lassan felfedezi Peter Parkert.
Sam Raimi az MTV híradójának, az MTV News-nak nyilatkozott az előkészületben lévő Spider-Man 4-ről, miszerint még mindig nagyon odavan a karakterért és bízik benne, hogy megrendezheti a Pók negyedik mozis kalandját is. Egyelőre még nincs forgatókönyv a láthatáron, így szabad minden találgatás a visszatérő karakterekkel és az új főellenségekkel kapcsolatban.
A tervek szerint a rengeteg előkészületet igénylő forgatás 2010 márciusában kezdődhet el, mégpedig Raimi reménye szerint a gondokkal küszködő Kirsten Dunsttal, aki nélkül nehezen tudná elképzelni a folytatást, hiszen mindig is alapkövét jelentette a filmeknek.
A pletykált, két részt egyszerre felvevő szcenárióval kapcsolatban Raimi azt jegyezte meg, hogy bár volt róla szó, de a végső döntést a Sony stúdió feje, Amy Pascal fogja kimondani. (sg.hu)

Sam Raimi azt szeretné, ha Kirsten Dunst mégis elvállalná Mary Jane szerepét a Pókember 4-ben. „Nem tudom nélküle elképzelni a filmet, nagyon fontos a karaktere” – nyilatkozta a rendező, aki azt is elmondta, hogy az új ellenfél valószínűleg a Gyíkká átalakuló Dr. Connors lesz. A főszereplő továbbra is Tobey Maguire lesz, a többi szereplő még bizonytalan. A Pókember 4 forgatókönyvét James Vanderbilt írja, a film 2011-ben kerülhet a mozikba. (index.hu)

Megvan a új Conan-film rendezője?

Akárcsak a magyar labdarúgásból élő edzőknél, úgy a hollywoodi filmrendezők között is vannak meglehetősen jó önmarketinggel bíró figurák, s közülük az egyik úgy tűnik, hogy az új Conant fogja rendezni.
Igen, arról a Brett Ratnerről van szó, aki általában csak jókor volt jó helyen és 2001 óta szinte csak folytatásokat rendezett (s söpörte be a franchise előző részei által felépített sikerért a dollármilliókat). Azóta készült egyetlen eredeti filmje, Az utolsó gyémántrablás csúnyán besült. De hiába, úgy tűnik, hogy második nagyjátékfilmjének, a Csúcsformábannak kirobbanó sikeréből remekül el lehet élni Hollywoodban.
Ratner, miután többek között egy Guitar Hero-filmet is belebegtetett, az Aintitcoolnews információi szerint lecsapott a Lionsgate Conan-újragondolásának tervére, így ő rendezheti meg a barbár legújabb kalandját.
A tervezett Conan-filmet Howard McCain fogja írni partnerével, Dirk Blackmannel – ez utóbbi jó hír, hiszen McCainék nagy rajongói Howardnak és a film sem lesz remake, hanem a gyökerektől egy teljesen új történetet fog felépíteni, teljesen más karakterekkel. (sg.hu)

Brett Ratner, az X-Men 3 rendezője 100 millió dollárból készítheti el a Lionsgate stúdiónak az új Conan filmet. A forgatókönyvet Dirk Blackman és Howard McCain írják Robert E. Howard novellái alapján. A szerzőpáros jól ért az izomagyú harcosokról szóló sztorikhoz: ők jegyzik az Outlander című vikinges filmet is (korábban a Szaharát író Joshua Oppenheimer dolgozott a forgatókönyvön). Az új Conan film 2010-re készül el, és Brett Ratner szintén ekkorra ígéri a Beverly Hills-i zsaru 4-et is. (index.hu)

Preacher

Sam Mendes, akit a kertvárosi rémálom krónikásaként (Amerikai szépség, A szabadság útjai) szokás emlegetni, a komédia műfaja után újabb kihívásokra vágyik és egy természetfölötti témákat feszegető képregény, a Preachermegfilmesítésébe vág. A képregény egy texasi papról szól, aki túlvilági gonosz erők hatására nyakába veszi Amerikát, hogy megölje az emberiséget cserbenhagyó Istent. A témaválasztást illetően új terep ez Mendes számára, de képregény-megfilmesítést már rendezett, hiszen A kárhozat útja is az volt. (origo.hu)

…útja #2-3

Két folytatás is készül Paul Newman utolsó filmjéhez, a 2002-es A kárhozat útjához. A Road to Purgatory és a Road to Paradise főszereplője Tom Hanks filmbéli fia, az ifjabbik Michael Sullivan lesz, aki miután végigharcolja a második világháborút, beáll a maffiózók közé, akiktől az apja akarta megóvni őt az első részben. A két folytatást az eredeti Kárhozat útja-képregény szerzője, Max Allan Collins írja és rendezi, aki ha jól csinálja, akár „második Frank Miller” is lehet. (index.hu)

Daniel Craig nem lesz Thor

Daniel Craig esélyt kapott, hogy a James Bond-franchise mellett egy másik, vélhetően szintén nagy sikert arató sorozat főszerepét is magára öltse, ám a színész végül lemondta Thor szerepét.
Miközben a „Shakespeare-fetisiszta” Kenneth Branagh a legjobb úton halad a Thor rendezői széke felé, addig akadnak olyanok, akik semmi pénzért nem hajlandók részt venni a projektben. Ilyen Daniel Craig is, aki visszautasította az isteni szerepet.
A színész indoklásként annyit hozott fel, hogy valószínű nem tudná összeegyeztetni Bond és Thor alakjainak erőkülönbségét, ám a valódi indok azért kicsit más lehet. 2010-ben a mozikba kell, hogy kerüljön a Thor, ráadásul a 2011-es A Bosszú Angyalaiban is komoly szerepe van, valamint az Első Angyal: Amerika kapitány és Vasember 2-ben is feltűnik Thor.
Ez pedig annyit jelent, hogy a 23. James Bond filmet leghamarabb 2012-ben kezdhetné el forgatni, amit biztosan nem hagytak volna a 007-es producerei.
Mivel egyikük épp Craig neje, így a színésznek nem sok választása volt. (SG.HU)

Heroes + Jumper = Push

Tárgyakat mozgatni tudó srác… mások fejébe, vagy egyenesen a jövőbe látó lányok… elfeketedő szemgolyók… mintha ezeket már láttuk volna valahol. A Push c. új akciófilm finoman szólva is erősen merít a Hősök c. sorozatból.
A most netre került trailer alapján sajnos tagadhatatlan a rokonság. Paul McGuigan (Alvilági játékok) filmje mintha a népszerű NBC-sorozat mozis verziója lenne: természetfeletti képességekkel megáldott emberek, és az őket üldöző rejtélyes (állami?) ügynökség párharca áll a középpontban…
A Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle és a rosszfiút játszó Djimon Hounsou főszereplésével forgatott, és jövőre februárban mozikba kerülő film azonban a Hősök rajongói mellett alighanem még a Jumper nézőire is számot tart majd. A magyarul Hipervándorra keresztelt mozi – nem véletlen – ugyancsak februári premier volt, és Amerikában nullszaldót jelentő 80 milliós bevételre tett szert. (De Chris Evans aligha Hayden Christensen – erre minden bizonnyal a Summit Entertainment is rádöbben majd februárban…) (moziplussz.hu)