Filmhírcsomag 11.4

JLA együtt és önállóan, Transformers, Wanted, Pókember, Rozsomák, Hellboy, Akira és David Fincher új képregényfilme…

Superman visszatér – de az írók nem

Tovább akadoznak a tavalyi Superman visszatér folytatásának munkálatai. Bár a Warner bejelentette, hogy mindenképp elkészítik a folytatást, és az a tervek szerint 2009-ben jelenik meg, Bryan Singer rendezésében, Brandon Routh főszereplésével, az előkészületek kissé lassan haladnak. A Variety ma számolt be arról, hogy az előző rész írói, Michael Dougherty és Dan Harris – akik egyébként már 2003-ban is dolgoztak együtt Singer-rel az X-Men 2 kapcsán – végül nem vállalják el az új Superman-film megírását.
Időközben olyan pletykák is felbukkantak, hogy a stúdió – az első rész vártnál szerényebb bevételei miatt – nem közvetlen folytatást kíván készíteni, hanem úgy tennének, mintha a tavalyi film nek készült volna el, hasonlóan, mint ahogy azt a Marvel teszi a jövő évben kijövő Hulk-kal. Mind a Warner, mind a direktor Singer cáfolta azonban ezeket a híresztelséket, és valódi folytatást ígérnek, az előző filmben látottnál jóval több akcióval. (Odeon)

A Transformers új formája

A Transformers géphősei újra átalakultak: és ismét bebizonyították, hogy verhetetlenek. A Michael Bay rendező és Steven Spielberg executive producer együttműködésének eredményeképpen született akciófilm először a mozikban igázta le a világot: nyár óta összesen több mint 700 millió dollár bevételt hozott. A múlt héten az űrből jött gonosz és jóságos harci gépek a DVD-kereskedésekbe is eljutottak; a megjelenés napja október 16 volt, egy hét alatt az Egyesült Államokban 8.3 millió példányt adtak el a lemezekből: idén nem volt még ilyen sikeres DVD-premier, és ez nemcsak a heti, hanem a napi adatokra is igaz, hiszen csupán az első nap már 4.5 millió lemez fogyott el a filmből. A fantasztikus siker a high-tech változatban is visszatükröződik: már 16-án több mint 100 ezer HD DVD talált gazdára. Bevezetése óta soha nem volt még ekkora sikere ennek az ultramodern hordozónak.
Minden átalakulhat. A siker, úgy látszik, a Transformersnél állandó. (Odeon)

Trilógiává bővül a Transformers is

A Paramount/DreamWorks berkeiben az a hír járja, hogy idei legnagyobb sikerüket további két résszel toldják meg. Röviden: trilógiává bővül a Transformers.
Már a kezdeti sikerekből tudni lehetett, hogy a DreamWorks nem hagy parlagon egy ekkora sikerfilmet és folytatni fogja aTransformers sztoriját. A második részt egyébként nem is olyan régen jelentették be egy kis nézeteltérést követően.
A Transformers 2 egyébként már elég előrehaladott állapotban van. Spielberg újfent elfoglalja a produceri, Michael Bay pedig a rendezői széket, a főszerepben pedig ismét Shia LaBeouf lesz láható. Azt, hogy már most tervbe van véve a harmadik rész is Peter Cullen árulta el.
Az újságírók kérdésére, miszerint a folytatásban is ő lesz Optimus Prime hangja, azt válaszolta, hogy tudomása szerint még további két filmre szerződtették le. A találgatások természetesen rögtön megindultak, melyből még egyik sem nyert megerősítést. A legbiztosabbnak az a vélemény tűnik, mely szerint A Karib-tenger kalózai mintájára a második és harmadik részt egyszerre veszik fel és szorosan kapcsolódnak majd egymáshoz. (sg.hu)

Önálló filmet kapna Green Lantern és Flash is

Bár a 2009 nyarán debütáló Igazság ligája (Justice League of America) még javában keresi a színészeket (akikről pár napin belül remélhetőleg már hivatalos bejelentés is születik), a gyártó Warner nem elégszik meg ennyivel, és sokkal nagyobb szabású terveik vannak: két spinoffot is terveznek a filmből, és immár mindkettőnek megvan a rendezője is.
Az első ezek közül a Zöld Lámpás, vagyis Green Lantern; a név igazából nem is egy, hanem több szuperhőst takar, akik egy mágikus, földönkívüli civilizációtól kapott gyűrű segítségével tesznek szert emberfeletti képességeikre. Az első Lámpás egy tervezőmérnök, Alan Scott volt, és 1940-ben találkozhatott vele először a képregényolvasó közönség, ám a Liga tagja egy tesztpilóta, Hal Jordan volt – az ő alakja az 50-es években bukkant fel először A filmet Greg Berlanti rendezi, kinek nevéhez eddig jobbára tévésorozatok (többek között a Dawson és a haverok, illetve az Everwood) epizódjai fűződnek, írói és produceri minőségben. A forgatókönyvet a direktor két régi munkatársával, Marc Guggenheim-mel és Michael Green-nel közösen írja.
A másik figura Villám, vagyis Flash lesz; az ő karakterét már több alkalommal is vászonra adaptálták volna, többek között David Goyer és Shawn Levy neve is fölmerült. Az MTV szerint azonban a Warner más valaki mellett döntött: David Dobkin, az Ünneprontók ünnepe és a decemberben mozikba kerülő Fred Claus direktora kapta a megbízást. Bár kézenfekvő lenne a vígjátéki tónus, Dobkin teljesen komoly hangvételű filmet ígér, melynek már a szlogenjét is megosztotta: „Nem tudod megelőzni magad.” (You can’t outrun yourself.)
Bár előző csapattársához hasonlóan az ő ruháját is több civil öltötte magára, Dobkin verziója szándékoltan az Igazság Ligájához kapcsolódik: utóbbi filmben a tervek szerint a korábbi Villám, Barry Allen karaktere tűnik fel, akitől halála után unokaöccse, Wally West veszi át a stafétát – Dobkin műve pedig közvetlenül a Liga-film cselekménye után játszódik, és abban West figurája szerepelne, különösen arra koncentrálva, hogyan fedezi fel képességeit.
A forgatás kezdete, ahogy a bemutató időpotja sem ismert egyelőre, de a Warner valószínűleg még a jövő évi nyári sztrájk előtt szeretné megejteni a forgatást – persze forgatókönyv és színészek hiányában egyelőre kérdéses, erre sor kerül-e, a korábbi zűrös előélet fényében pedig azt is szkeptikusan figyelhetjük, egyáltalán megszületnek-e a filmek. (Odeon)

Kitűzték az X-Men: Wolverine premierdátumát

A 20th Century Fox jó érzékkel egyszerre pihenteti és tovább facsarja az X-Men franchise-t mégpedig azzal a trükkel, hogy az X-Men szereplői közül az egyik legnépszerűbbet tolja a következő filmben előtérbe. Természetesen Rozsomákról van szó, akit Hugh Jackman alakított az eddigi filmekben.
A Rozsomák-mozi X-Men Origins: Wolverine címre fog hallgatni, vagyis Logan karakterének előtörténetét lesz hivatott elmesélni és az előcímből azt sejthetjük, hogy siker esetén további X-Men elő-, illetőleg eredettörténetekkel is el leszünk látva.
A stúdió a Wolverine-mozi premierjének dátumát 2009. május elsejére tűzte ki, amely elég agresszív lépésnek minősíthető, hiszen korábban ugyanarra a péntekre jelentette be a Disney legújabb családi kalandfilmjének, a G-Force-nak a premierjét, melyben egy ördögi milliárdos világhódítási terveit kívánják megakadályozni annak kísérleti alanyai. (sg.hu)

Liev Schreiber lesz Rozsomák ellenfele

Megtalálták Wolverine megteremtőjét és egyben legnagyobb ellenfelét is. Liev Schreiber lesz az a William Stryker, aki kísérletei során „megacélozta” Rozsomák csontozatát. Ráadásul kiderült a film végleges címe is.
A Magneto után a Wolverine film alkotói is hajlandóak voltak pár részletet elárulni alkotásukról. A 20th Century Fox kitűzte a premier dátumát, elárulta a végleges címet, valamint leszerződtette a film gonoszát is.
Akkor lássuk sorjában. Wolverine 2009. május 1-én debütál önálló filmjében, mely végül az X-Men Origins: Wolverine nevet kapta. Ismerős? Nem véletlen, Magneto első akciója is ezt a nevet kapta. Az X-Men második részében feltűnt William Stryker, Wolverine megalkotója Liev Schreiber alakjában tér vissza.
A film Wolverine romantikus és erőszakos múltját mutatja meg nekünk, melyből megismerhetjük kapcsolatát Victor Creeddel és a Weapon X programmal. A forgatást Ausztráliában kezdik még az év végén, majd onnan átmennek Új-Zélandba és New Orleansba. És jó hír a rajongóknak, hogy immáron szinte biztosra vehető Gambit felbukkanása a filmben. (sg.hu)

Egy nap a Wolverine díszletei között

Érdekes dolgot eszeltek ki a Wolverine producerei. A hamarosan Ausztráliában kezdődő forgatáson ugyanis két „szerencsés” rajongó bevásárolhatja magát a díszletek közé.
Pár hét múlva kezdetét veszi a Wolverine forgatása. A helyszín Ausztrália lesz. A filmről egyelőre semmi pontosat nem tudni. Az biztos, hogy a főszerepben ismét Hugh Jackman ölti magára Rozsomák (vagy Farkas, kinek mi a szimpatikusabb) alakját. A mozifilm 2008-ban kerül a mozikba.
Két „szerencsés” rajongó azonban már egy-két hónap múlva ízelítőt kaphat a filmből. Történt ugyanis, hogy a producerek kikiáltottak egy aukciót, melynek lényege, hogy a két, legmagasabb összeget kínáló „őrült” eltölthet egyetlen napot a díszletek között Hugh Jackman mellett.
Ha akad esetleg valaki, aki szívesen belemenne ebbe az egyesek szemében őrültségnek, másoknak kihagyhatatlan lehetőségnek tűnő „játékba”, akkor tessék ide klikkelni. Sok sikert! (sg.hu)

Oldalak: 1 2 3