Café Postnuclear (2015 / 1. kiadás)

Cím: Café Postnuclear (2015 / 1. kiadás)
Szerző(k): Szűcs Gyula, Budai Dénes
Kiadó: totalcar.hu
Ár: 3480 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 72 oldal
Megjelenés: 2015.10.18.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

2010-ben a Random magazin a 2000 AD és a Vampi mintájára sci-fi, fantasy és horror témájú képregényekkel örvendeztette meg a műfaj hazai rajongóit. Az ingyenes antológia egyik legnépszerűbb története, az atomháború utáni Magyarországon játszódó Café Postnuclear most szintet lépett: 72 oldalas, színes albummá nőtte ki magát, ami egyszerre remake-je és folytatása a korábbi, fekete-fehér poszt-apokaliptikus kalandoknak.

A képregény kívül-belül megújult. Az oldalak többsége panelenként lett újrarajzolva, a szöveg pedig szinte mindenhol kicserélődött. Egy dolog nem változott: a hangulat. A tuningolt Skodában ülő, Orion-pólós pisztolyhős nemcsak hogy maradt, új társakat is kapott: egy fekete macskával, egy álmodozó sztriptíztáncosnővel és két C64-mániás neo-barbárral együtt próbál szembeszállni a gonosz erőivel egy olyan világban, ahol egy babkonzerv, egy kanna benzin és egy pohár víz többet ér, mint az emberi élet, és ahol a bűneid zsoldja: halál!

Íme a Café Postnuclear, a 15 éves Totalcar jubileumi meglepetése az autók, a motorok és a Mad Max-filmek szerelmeseinek.

Írta: Szűcs Gyula és Budai Dénes
Rajzolta: Budai Dénes
Kiadó: Totalcar.hu
Terjedelem: 72 oldal / A4 / Keménytáblás
Ára: 3480Ft

2015, Magyarország.

A harmadik világháború lángförgetege évtizedekkel korábban kipusztította az emberiség háromnegyedét.

Az atomhatalmak civilizációja egy barbár korszakba süllyedt vissza, ahol ma már csak az erődítményként újraépített városok jelentenek biztonságot a radioaktív sivatagokban kóborló mutánsoktól, motoros fosztogatóktól és delejes hatalmú szektavezérektől.

Az országút harcosainak kőkemény világában sokszor egy babkonzerv, egy kanna benzin és egy pohár víz is többet ér, mint az emberi élet.

Itt csak kétféle ember létezik: a vesztes, aki elpusztul, és keresztként végzi egy kocsi oldalán, és a győztes, aki a harc végén bevési az újabb győzelem jelét a rozsdás kasztniba.

De vajon egy marcona zsoldos, egy húszéves sztriptíztáncosnő, két Commodore 64-rajongó testépítő és az egykori béketábor álomautója, egy feltuningolt Škoda Felicia kabrió elég lesz-e, hogy megállítsa a gonosz erőit és az alattomosan mindenhová bekúszó káoszt?

Íme a Café Postnuclear képregényalbum, a 15 éves Totalcar jubileumi kiadványa az autók, a motorok és a posztapokaliptikus sci-fik szerelmeseinek.