Barack Obama és Pókember

“Amikor meghallottuk, hogy Obama, a megválasztott elnök gyűjtője a Spider-Man képregényeknek, tudtuk, hogy ennek a két történelmi személyiségnek találkoznia kell egy füzetünkben” – indokolta Joe Quesada, a Marvel főszerkesztője azt a meglepő lépést, hogy egy különleges kiadással tisztelegnek Barack Obama beiktatásának.

“Az olyan történelmi eseményeknek, mint ez, helye van a képregényeinkben, mivel a Marvel Univerzum a mi világunkban játszódik. Egy Pókember-rajongó beköltözése az Ovális Irodába olyan esemény, amelyről meg kell emlékeznünk a The Amazing Spider-Man lapjain.”

Január 14-én jelenik meg az Egyesült Államokban az a különleges Pókember-kiadvány, amelyben az Egyesült Államok következő, 44. elnökével találkozik a legnépszerűbb tengerentúli szuperhős – tisztelegve Barack Obama beiktatása előtt. A történetet Zeb Wells írta, a grafikákat Todd Nauck és Frank D’Armata rajzolta. Az előzetes információk szerint Pókember egyik ellensége úgy dönt, hogy meghiúsítja az eskütételi ceremóniát – a falmászó hősnek nem marad más választása, minthogy ezt megakadályozza.

Valóban nem ez az első alkalom, hogy a Marvel különszámmal emlékezik meg fontos, valós eseményekről – a 2001. szeptember 11-i eseményekről egy J. Michael Straczynski által írt Spiderman történettel emlékeztek meg a terrorista támadás után néhány nappal, aminek a teljes bevételét jótékonysági célokra ajánlották fel.

Forrás: sfportal.hu