B.E.S.T.I.A. – Lakatos István új képregénye

A Port.hu portál nyomtatott magazinjának júniusi számában indul Lakatos István új képregénye!

A Szűcs Gyula ötletéből készülő sorozat Budapesten élő trollokról, manókrókól, és egy velük lógó árva kislányról, Zsófiról fog szólni.

bestia-panel

A címbéli B.E.S.T.I.A., azaz a Budapesti Emberirtó Szakszolgálat Titkos Irodája az Alagsorban olyan, mint egy kifordított Szellemirtók: a főváros szörnyeit háborgató embereket intézi el egy csupa különcből álló csapat. A tagok mind félreismert mitológiai lények, emberevő óriások, rovott múltú tűzmanók, akik kaptak egy utolsó utáni esélyt arra, hogy az emberek számára láthatatlan szörnytársadalom hasznos tagjai lehessenek. A folytatásos történetben Budapest sem olyan lesz, amilyennek megszoktuk: az óriások például tényleg felépítették azokat az art deco felhőkarcolókat, amelyeket 100 éve megálmodtak az építészeink, de ezeket csak azok látják, akik még hisznek a mesékben…

A csapat:

bestia-csapat

A nyomtatott Port programmagazin ingyenesen elérhető budapesti szórakozóhelyeken, kávézókban, könyvtárakban, vidéken elsősorban a Librikben, illetve online az ISSUU-n. (A májusi, még képregény nélküli szám például itt.)