Az esernyőcsapat kalandjai

Cím: Az esernyőcsapat kalandjai
Szerző(k):
Kiadó: Geobook / Vadaskert
Ár: 2000 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 24 oldal
Megjelenés: 2021.06.15.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Képregénysorozatot indít a Geobook, amivel elsősorban a diszlexiával, magatartászavarral vagy autizmussal küzdő fiatalokat kívánják megszólítani. Az A4-es méretű, 24 oldalas füzet kapható a szakkönyvesboltokban (Vadaskert, Krasznárok, Flaccus, stb.), a Líra hálózatában és a jobb könyvesboltokban.

Nehezen megy az iskola? Lehet, hogy diszlexiás vagy, esetleg autizmussal élsz vagy valamilyen más fejlődési zavarban szenvedsz. Gyere, olvasd el ezt a képregényt, amiben öt jóbarát segíti egymást abban, hogy ne az iskolai küzdelmeikre, hanem inkább a “szupererejükre” figyeljenek! A kifejezetten az érintett fiataloknak szóló, abszolút mai hangulatú képregényt az angol ADHD Foundation és a professzionális Dekko Comics készítette, a magyar kiadás szakmaiságát a Vadaskert Kórház szakmai háttere garantálja.

A képregény a neurodiverzitásra, vagyis az idegrendszeri sokszínűségre hívja fel a figyelmet. Az érintettek – nagyjából minden ötödik ember a világon – gyakran úgy érezhetik, hogy valami nem stimmel velük, ugyanakkor ez a képregény nem ezeknek a zavaroknak a negatív oldaláról, hanem a pozitívumairól szól. Hiánypótló kiadványról van szó, ami a sokszínű gondolkodásmódot mutatja be a fiataloknak, ráadásul az ő nyelvükön szólva teszi ezt. Még csak hasonló sem jelent meg eddig magyar nyelven.

A képregény segíthet abban is, hogy az érintettek az önismeret útjára lépve felismerhessék a tüneteiket, és ne egy cikkből vagy filmből diagnosztizálják – az esetek többségében tévesen – magukat. Emellett roppant fontos pszichoedukációs célja is van a képregénynek, mégpedig, hogy a környezet figyelmét is ráirányítsa egy-egy zavarra. Tudást, értést, megértést kaphat az olvasó, az öt barát története végső soron pedig az elfogadást segíti.

Előzetes oldalak:

Rendelés és egyéb infó a Flaccus oldalán.