Az Amazon megkísérli feltámasztani a Kullancsot

Míg a Batman Superman ellen letarolta az internetet, a meredeken zuhanó nézettségi adatok és a nem túl lelkes kritikák rengetegében elsikkadt az Amazon új sorozatának híre, akik a kilencvenes évek egyik népszerű „szuperhősét”, a Kullancsot próbálják leporolni.

A saját tartalom gyártásába is belekóstoló online cégóriás már két éve is gondolkodott egy Kullancs sorozatban, most pedig a hírek szerint berendelt egy pilot epizódot: a Deadpool film sikerét követően vélhetően lesz keresnivalója egy hasonlóan elborult, és a szuperhősöket parodizáló, fanyar humorú szériának. Bizakodásra adhat okot, hogy a pilot epizód stábjában feltűnik Ben Edlund, a karakter szülőatyja, és számtalan sztori szerzője, az viszont viszont kevésbé, hogy a rendező a Transzcendenssel nagyot bukó Wally Pfister lesz, illetve hogy elmondásuk szerint realisztikusabb, földhözragadtabb történetet szeretnének megalkotni. A főszerepet a Galaxis őrzőiben is megfordult Peter Serafinowicz kapta, Arthurt, a segédjét pedig a Bakelit című sorozatból ismert Griffin Newman játsza.

kullancs2

A karaktert Ben Edlund amerikai rajzoló ötlötte ki, és eredetileg a New England Comics nevű bostoni képregénybolt-hálózat hírlevelének kabalafigurájának szánta. A kiadvány 1986. július-augusztusi számában már rövid képregényben szerepelt, ezt követően pedig meredeken ívelt felfelé a Kullancs pályája. A tökkelütött szuperhős (aki az eredeti képregények története szerint egy elmegyógyintézetből szabadult, és egy fejsérülés miatt nem emlékszik korábbi életére) a Fox által készített 1994-es rajzfilmsorozattal ért sikerei csúcsára, melyet szintén Edlund írt. Később, a kétezres évek elején készült egy élőszereplős sorozat is, melyből csupán 9 rész ment adásba: a dvd-n többször kiadott széria a korai vég ellenére is kultikus státusznak örvend, a főszerepeket Patrick Warburton és David Burke játszották.

kullancs1

Forrás: EW, Wikipédia