Az alvilág – Hadész birodalmában

Cím: Az alvilág – Hadész birodalmában
Szerző(k): Luc Ferry, Clotilde Bruneau
Kiadó: Lingea
Ár: 3990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 56 oldal
Megjelenés: 2022.11.01.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás: a kiadó honlapján...

Csodálatos történetek, teljhatalmú istenek, fantasztikus lények, bátor hősök… A görög mitológia kimeríthetetlen forrásul szolgál a hihetetlen kalandokról szóló történeteknek, amelyek rendkívüli bölcsességükkel tűnnek ki, és a mai ember számára is értékes tanulsággal bírnak. Most egyedülálló lehetőségük nyílik megismerni ezt a világot egy ősi írásokon alapuló képregényen keresztül. A képregény végén bemutatjuk az egyes mítoszok filozófiai alapját és jelentését.

Életútjának végén minden halandó az alvilág felé indul. A föld mélyén rejtőző birodalomban feleségével, Perszephonéval együtt Hadész uralkodik, aki egyben a legfelsőbb isten, Zeusz testvére. Négy folyó szeli át az alvilágot, veszélyes, de egyben jól őrzött labirintust alkotva. A lelkeknek először a révésznek, Kharónnak kell megfizetniük a vámot, hogy átvigye őket a túlsó partra. Aki megpróbál elmenekülni, annak Kerberosz, a háromfejű kutya állja útját.
Számos különleges lény kíséri a hely urát, például a harpüiák vagy az erinnüszök. A halált senki sem kerülheti el, ám már életében mindenki befolyással lehet arra, milyen sorsa legyen a másvilágon. Nem bízhatunk az irgalomban. A leghíresebb embereket is kínok sora várhatja, mint Sziszüphoszt vagy Tantaloszt. Minden halandónak tudatosítania kell, hogy megbűnhődik a vétkei miatt…
Csodálatos történetek, teljhatalmú istenek, fantasztikus lények, bátor hősök… A görög mitológia kimeríthetetlen forrásul szolgál a hihetetlen kalandokról szóló történeteknek, amelyek rendkívüli bölcsességükkel tűnnek ki, és a mai ember számára is értékes tanulsággal bírnak. Nem csoda, hogy az ókori görög mitológiát az egész világon tanítják. Most egyedülálló lehetőségük nyílik megismerni ezt a világot egy ősi írásokon alapuló képregényen keresztül. A képregény végén bemutatjuk az egyes mítoszok filozófiai alapját és jelentését.

Előzetes oldalak: