Attila, a világ ura

Cím: Attila, a világ ura
Szerző(k): Kiss Ferenc
Kiadó: Magánkiadás
Ár: 1400 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 40 oldal
Megjelenés: 2018.08.19.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Az I. Magyar Történelmi Képregénytalálkozóra jelenik meg a Képregény Kedvelők Klubja kiadásában a Korcsmáros Pál-díjas Kiss Ferenc összes Attila tematikában megírt képregénye. A 40 oldalas kiadványban szerepel majd többek között az „Attila, a hunok csillaga”, a „Keve halála”, az „Attila, a világ ura” és az „Attila kardjának igaz története” című képregény is. A rajzolók Fazekas Attila, Podmaniczki Ferenc és Topálovits Pál voltak.

Kiss Ferenc kommentárja a kiadványban szereplő képregényekről:

Az Attila, a hunok csillagát Fazekas Attilával csináltam több megyei néplapnak 1993 nyarán. Az idő rövidsége végett az volt a munkamódszerünk, hogy én megírtam kábé öt rész anyagát, a szerkesztő (Bokor Pál) ezt vagy elfogadta, vagy módosításokat kért, és ezután ment a forgató rajzolásra, és utána rögvest le is közölték. Talán ez volt az egyetlen képregény 30 éves pályafutásom alatt, mely ezzel a módszerrel készült.

A „Keve halálát” Bokor Pál kihúzta az alapváltozatból, ezért ezt később Topálovits Pali barátommal rajzoltattam meg.

Az „Attila, a világ ura” kivonat az alapképregényből, míg az „Attila kardjának igaz története” egy humoros sci-fi, felhasználva Arany János Buda Halála című hőskölteményének részleteit.

A címlapot Fazekas Attila rajzolta és Topálovits Pál színezte.