ALIEN SZOMSZÉD – Avagy az űrben senki sem hallja a sikálásod

Cím: ALIEN SZOMSZÉD – Avagy az űrben senki sem hallja a sikálásod
Szerző(k): Joey Spiotto
Kiadó: Szukits
Ár: 3990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 80 oldal
Megjelenés: 2021.11.24.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás: szukits.hu

Ismerd meg a legendás sci-fi szörnyeteg teljesen új, törődő oldalát, amint Jonesy macskáról gondoskodik vagy épp kitakarítja a Nostromo kihalt folyosóit. Ebből a humoros könyvből fény derül arra is, hogy a tökéletes gyilkológép hogyan lazít egy igencsak fárasztó, ijesztgetős nap után, és hogy miként keresi helyét egy hideg és idegen világon: a Földön!

Vélemények az eredeti megjelenésről, melynél a magyar csak jobb lesz! :)

Joey Spiotto szokatlan témát választott a karácsonyi szezonra, hiszen új képeskönyvébe az Alien-filmek gyilkológépét választotta főszereplőnek. Nyugi, a mesekönyv nem a Nostromo űrhajón történt mészárlást mutatja be kedvesen tálalva, hanem abból indul ki, hogy mi lenne, ha az idegen is csupán egyvalaki lenne a szomszédságból, aki főz, mos, takarít, megeteti a cicát, azaz hétköznapi életet él. Fura ötlet, de karácsony környékén hinni kell a csodákban, nemde?
Balázs AttiIa 2015.11.09. diceandsorcery.blog.hu

Mesekönyvként álmodta újra egy képzőművész A nyolcadik utas: a Halál című sci-fi/horrorban megteremtett félelmetes idegen, a Xenomorph kalandjait.
Joey Spiotto Alien Next Door című képeskönyvében ráadásul a rettegett élőlény alapjaiban alakult át, és egy kifejezetten barátságos teremtmény lett.
Spiotto zseniálisan ismerte fel, hogy egyszerűbben megrajzolva, kerekdedebb körvonalakkal a gusztustalan alien kedves, szeretnivaló bumfordi figurává válik.
A gyerekkönyvben az újjászületett hőst olyan ártalmatlan tevékenységek közben láthatjuk, mint a fogmosás, kosarazás Ripley-vel, sütögetés a tábortűznél, popcornmajszolás a moziban vagy egy macskás poszter kiszögelése. Az illusztrációkból azt is megtudhatjuk, hogy a Xenomorph valójában nagy barátságban volt a Nostromo Jones nevű fedélzeti macskájával, és hogy a második részben, A bolygó neve: Halál-ban csak azért lopakodott Newt mögé, hogy visszaadja a babáját.
TV GO 2015. nov. 3. tvgo.hu