A Nememberek (NMK #109)

Cím: A Nememberek (NMK #109)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Stan Lee, Jack Kirby, Roy Thomas, Archie Goodwin, Gerry Conway, Neal Adams, Gene Colan, Mike Sekowsky, Joe Sinnott, Vince Colletta, Chic Stone, Tom Palmer, John Verpoorten, Bill Everett, Frank Giacoia
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 168 oldal
Megjelenés: 2022.02.24.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Íme, a Nememberek, az emberiség távoli rokonai, kiknek genetikai erejét egykor a Terrigen Köd szabadította fel. Évezredekig rejtőzködtek a Nagy Menedékben, de most végre kimerészkedtek.
Fedezd fel hihetetlen eredetüket, és kövesd végig Fekete Villám, Medúza és a királyi család többi tagjának hőstetteit. A Nememberek ismét köztünk járnak!
A gyűjtemény a Thor 146-152. és az Amazing Adventures 1-10. számokat tartalmazza.

Előszó

Ahogy a Galactus eljövetelében láthattátok, a Fantastic Four 45. számában a Nememberek is megérkeztek a Marvel univerzumába, és az emberiség elől rejtőzködő valódi kívülállókként érdekes, új elemei voltak az Ötletek Házának. Nem voltak egyértelműen jók vagy rosszak, és éppen ez a megfoghatatlanság tette őket az elkövetkező történetek képletének ismeretlen változóivá. Egy kevés részlet már napvilágot látott a népük történelméről, de a különös faj eredettörténetét a legtöbb olvasó előtt még homály fedi.
Mivel ez a titkos csapat rendkívüli módon felkeltette a rajongók érdeklődését, a szerkesztőség sorra kapta a leveleket, amikben azt követelték, hogy Fekete Villám és társai minél többet szerepeljenek a képregényekben.
A Marvel azonban csak korlátozott számú képregényt volt hajlandó kiadni, és Stan Lee akkoriban nagyon jól tudta, hogy még nem tudna kiharcolni a Nemembereknek egy saját sorozatot. Éppen ezért Thor füzeteinek kiegészítő képregénye, a Tales of Asgard helyén indították útjára a rövid történetekből álló új sorozatot, ami a Nememberek szereplőit mutatta be az olvasóknak. Szerencsére néhány hónappal később a Marvel lazított a korlátozásain, így végül a Nememberek is megkaphatták a saját sorozatukat, előbb a Marvel Super Heroes lapjain, majd felesben osztozkodtak a Fekete Özveggyel az Amazing Adventures című kiadványon.
Ebbe a kötetbe a Thor és az Amazing Adventures lapjain közölt korai történeteket gyűjtöttünk össze, így megismerhetitek a Nememberek eredetét, és első találkozásaikat a külvilággal. A sorozat munkálatai során Jack Kirby kifejezetten elemében volt, hiszen sokat merített az „ősi idegenek” témából, amit később mesteri szintre futtatott az Örökkévalókban is. Olyannyira igaz ez, hogy az Amazing Adventures első négy számát nemcsak rajzolta, hanem írta is. Amikor Kirby a ’70-es években visszatért a Marvelhez, már gyakorta vállalta egyszerre az író és rajzoló szerepét a munkáinál, de a ’60-as években ez még ritkaságnak számított.
Kirby alkotásai után mutatunk néhány részt Roy Thomas és Neal Adams közös munkájából. A Kree-Skrull háborúban már láthattátok, milyen elképesztő képregényeket tudnak együtt összehozni, de most meglátjátok, hogy ezek a sztorik is ugyanolyan jók. A páros munkája egyszerűen lenyűgöző. Az ötödik szám egész oldalas képén a komor tekintetű Fekete Villám hihetetlen erővel veti magát az olvasó felé, és ehhez a látványhoz társulnak Thomas drámai mondatai, a kettő együtt pedig már az elejétől kezdve lebilincseli az olvasót. Egyszerűen letehetetlen, muszáj tovább olvasni, hogy megtudjuk, mit tartogat még a sztori.
Ahogy minden Marvel karakterről, úgy erről a csoportról is elmondható, hogy az idők folyamán népszerűségük meglehetősen hullámzó volt. Újabban azonban mind a képregények világában, mind pedig azon kívül fel-felbukkannak, és ez a Nememberek egyfajta reneszánszára enged következtetni. De ha belegondolunk, hogy különlegességükkel mennyit hozzátesznek a Marvel Univerzumához, akkor ez igazán kijár nekik.

Előzetes: