A Klafszky nap és annak következménye…

Az idei év igazán gazdag képregényes rendezvényekben. A szokásos pesti és szegedi rendezvények mellett idén került megrendezésre az első szombathelyi, a Miskolc melletti Emődön a borsodi, majd a kaposvári KaBoom! Képregénynap is. A megyei, regionális és országos rendezvényekről könnyen értesülhetnek a rajongók, azonban ezeken túl is virágzik a képregényes közösségi élet. Erre remek példa az alábbi levél, amit Köböl György olvasónktól kaptuk:

(2017.06.10.) Klafszky napot tartottak Jánossomorján, a Klafszky Katalin általános iskolában, ahova meghívtak, hogy tartsak képregény bemutatót. Kicsit féltem, hogy milyen fogadtatásban lesz része ennek az egésznek, de ahogy odaértem és elkezdtem kipakolni, már tudtam, hogy nem lesz gond! Vittem ki nekik régi Semic-es képregényeket, meg Kockást, Botondot, hogy lássák, hogy milyenek voltak a képregények, amikor én voltam gyerek, és a szüleik is ezeket olvasták! Vittem új megjelenéseket is (Pókember – Batman – Marvel+ és még jó pár különszámot) azért, hogy lássák most milyenek a képregények! Vittem magyar alkotóktól is képregényeket (Kittenberger – Xembörök – EpicLine – Hármak – A Halál temploma – a Világvégi Meséket nem mertem kivinni nekik :)) hogy igen is lássák, kis hazánkban is tudnak jó képregényeket csinálni! A gyerekek körében a legnagyobb sikert aratta a Kittenberger (aminek én nagyon örültem), és az X-embörök is nagyon tetszett nekik. Ami nagyon érdekes volt számomra, hogy a szuperhős képregények nem nagyon érdekelte a gyerekeket, bele-bele néztek, de ennyi. Nagyon jó érzés volt látni a tanárokat szülőket, ahogy nosztalgiáztak és közben elmeséltek nekem egy-egy képregényes élményt gyerekkorukból. Nagyon jó volt hallgatni őket! Örülök, hogy meghívtak erre a rendezvényre, és örülök, hogy sikerült népszerűsítenem a képregényeket és az olvasást!

Gyuri bemutatója annyira sikeresnek bizonyult, hogy kicsivel később megkereste a Jánossomorjai Városi Könyvtár, és létrehoztak egy állandó képregényes szakkört. A könyvtár a helyszín biztosítása mellett egy még egy kis költségvetési keretet is felajánlott a rendezvénysorozatnak, ami kétheti rendszerességgel, kezdetben egy-másfél órás időtartamban várja szeretettel az érdeklődőket.
A rendezvény Facebook oldala ide klikkelve érhető el.