A Hihetetlen Pókember Különszám 2013/1

Cím: A Hihetetlen Pókember Különszám 2013/1
Szerző(k): Matt Fraction, Salvador Larroca, Paco Roca
Kiadó: Kingpin
Ár: 790 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 48 oldal
Megjelenés: 2013. augusztus 2.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Augusztus elején jelent meg A Hihetetlen Pókember nyári-őszi különszáma, mely a The Sensational Spider-Man Annual 1. és Friendly Neighborhood Spider-Man Annual 1. füzeteket tartalmazza.

Amikor az USA kormánya jóváhagyta a Szuperhumán Regisztrációs Törvényt, Peter Parker az új rendelet mellé állva kilépett a nyilvánosság elé, és felfedte magát ország-világ előtt.
De meglátva Vasember módszereit, jobban átgondolta az egészet, és átpártolt a lázadókhoz, akiket Amerika Kapitány vezetett.
Peternek nagy árat kellett fizetnie ezért a döntésért.
Most, hogy kiléte köztudottá vált, felesége, Mary Jane és imádott nagynénje a világ legveszélyesebb bűnözőinek
céltáblájává vált. May nénit lelőtték, és most élet-halál között lebeg egy kórházban. Peter visszavette régi fekete ruháját, mintegy jelképezve, hogy már nem ugyanaz az ember, mint eddig volt: mostantól könyörtelenül elbánik a rájuk vadászó bűnözőkkel.
Petert ráadásul a törvény is üldözi, ahogy a lázadók közül mindenkit, aki nem iratkozott fel a kormánynál. Körözi a SHIELD, ahogy Mary Jane-t és May nénit is bűnpártolásért, amiért segítséget nyújtottak egy bűnözőnek.

A történet szorosan kapcsolódik a „sima” Hihetetlen Pókember történetekhez: Pókember már átállt a lázadók oldalára, de míg a rendes (két)havi sorozatban az ellenségei próbálják megölni most, hogy köztudott lett a kiléte, addig ebben a különszámban a rendőrök és a SHIELD hajtanak rá, hogy elfogják, és lecsukják. Ehhez pedig előbb Mary Jane-t kapják el…