Rejtõ-Korcsmáros pályázat

Piszkos Fred, Senki Alfonz, Gorcsev Iván, Fülig Jimmy, Troppauer Hümér, Vanek úr, Tuskó Hopkins, a nagy Levin, Vöröskarom, a szõke ciklon, a Csodálatos Nalaya és a Török Szultán – Rejtõ Jenõ regényeinek a halhatatlan szereplõit már évtizedek óta többnyire Korcsmáros Pál ábrázolásában képzeljük el mindannyian. A klasszikus Rejtõ-Korcsmáros képregényeket évek óta felújítva gondozó Képes Kiadó most pályázatot hirdet abból a célból, hogy új életre keltse ezeket a képregényfigurákat…

A pályázók elképzelhetik bármelyik ismert figura újabb kalandjait vagy elõéletét, megeleveníthetik a Radzeer cirkáló, a Láthatatlan Légió vagy a Grand Hotel nem éppen szokványos hétköznapjait, illetve akár át – illetve vissza – is helyezhetik valamelyik szereplõt abba a környezetbe, amely Rejtõt eredetileg megihlette, vagyis Budapestre, ahol például az Eduárd fapados képregényújság címadó alakja is él.

A pályázatokban néhány sorban összefoglalt ötleteket kérünk, akár egyetlen hosszabb (20-22 oldalas), akár több rövidebb (4-8 oldalas) történetekre, akár pedig meghatározatlan ideig folytatható 1-2 oldalas poénok keretére.

A pályázat nyerteseit megbízzuk a kiválasztott történetek megírásával, amelyeket a Képes Kiadó kiadványaiban fogunk megrajzoltatni és megjelentetni.

A pályamûveket Word formátumú csatolt állományban kérjük megküldeni a szerk(KUKAC)eduard(PONT)hu e-mail címre, március 11-én éjfélig. Egy pályázó több mûvet is beküldhet, akár saját, akár mûvésznéven.

A zsûri tagjai az Eduárd munkatársai. A nyerteseket e-mailben értesítjük. A nyilvános eredményhirdetés március 31-én, a 3. Magyar Képregényfesztiválon lesz.

Részletek az MKSZ honlapján…