Manga, bugyi, pedofília

[Rorimack] Az alábbi hír (!?) kikényszerítette belõlünk, hogy a hírek közé új kategóriát soroljunk be. Íme a No Comment sorozat elsõ darabja Japánból…

“Pedofil vágykeltés tárgya lehet az erotikus mangalapok mellé csomagolt lánykabugyi Japánban. A kiadók védekeznek, az igény egyre nõ, a társadalomkutatók aggódnak.

A japán mangarajongók nem tudnak betelni az ajándékba csomagolt promóciós termékekkel, számolt be a Mainichi Daily News. A képregények ezen alfajába eddig is szinte minden belefért, amit a szárnyaló képzelet elbír, de a Sekai Hatsu Shiawase Pantsu Shokai Gentei, azaz a világ elsõ számozott példányszámú bugyisorozata néhányaknál kiverte a biztosítékot.

A népszerû japán Cyzo magazin márciusi címlapsztoriját a mangabugyis témának szenteli, feszegetve a kérdést, vajon a mangalap elérte-e az elképzelhetõ legalacsonyabb színvonalat. A Shiawase Pantsu csak tizennyolc éven felüliek számára érhetõ el, s januári számához a lelkes olvasók egy bugyit is kaptak. Mivel Japánban egyre nagyobb probléma a pedofília, a Cyzo a lapot megjelentetõ neves mangakiadóhoz fordult kérdéseivel, a vállalat azonban nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Egy másik kiadó, az általa ajándékba csomagolt fürdõruha ügyében úgy fogalmazott, más vállalatok nevében nem foglalhat állást, nekik csak annyi volt a céljuk, hogy olvasóik tapasztalatot szerezhessenek arról, milyen is valójában egy fürdõbugyi. (Közismert tény egyébként, hogy szerte Japán utcáin fellehetõk a bugyiautomaták, ahova pénzéhes lánykák beteszik, bugyiéhes férfiak pedig kiveszik az alsókat. A bugyik körforgása nem újkeletû, magazinok mellé csomagolva azonban eleddig nem jelentek meg.)

Az interneten fellelhetõ véleményeket egyesek még riasztóbbnak tartják, mivel senki nem határolódik el a jelenségtõl, a hozzászólók humorral közelítenek a témához, s a nyíltan vállalt pedofilok sem hajlandók érdemben kommunikálni e tárgyban. Az újság ominózus száma rekordmennyiségben kelt el, a kiadó leállíttatta az elõfizetõi megrendeléseket, mivel nem gyõzték a tempót.” [origo]