Képregényíró pályázat gyerekeknek

[yuyu] Kötelezõk képregényben – Új pályázatunk azoknak a kreatív, jó rajzkészségû általános- és középiskolásoknak szól, akik mindemellett még a szépirodalmat is kedvelik. A kitûzött feladat: Készíts képregényt az iskolai kötelezõ olvasmányok valamelyikébõl!

Pályázhatnak: általános iskolások és középiskolások
A pályázat témája: a kötelezõ irodalmak közül egy tetszõlegesen választott regény, eposz, novella vagy verses elbeszélés képregényes változatának elkészítése
Határidõ: 2006. június 30.
Nyeremények: a legjobban sikerült képregényeknek a Sulinet honlapján internetes megjelenést biztosítunk. További nyeremények: könyvek, valamint késõbb meghatározott egyéb nyeremények.

Korcsoportok:
1. 6 – 10 évesek
2. 10 – 14 évesek
3. 14-18 évesek

Készíts képregényt – akár többekkel összefogva, csoportmunkában is – valamelyik kötelezõ olvasmányból! Bármelyik irodalmi mûvet választod is, tartsd szem elõtt, hogy – mint képregénykészítõ – más mûfajban utazol, tehát kedved szerint készítheted el a mû képregényes változatának forgatókönyvét! Rád van bízva, mely részeket hagyod ki, melyeket dolgozod ki részletesebben. A képekhez tartozó szövegeket idézheted a mûbõl, de át is fogalmazhatod. Egy a lényeg: a képregény olvasója számára érthetõen és élvezetesen bontakozzon ki a történet! Terjedelmi megkötés nincs.

Az elkészült képregényt beküldheted postán (Postacím: Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht, Sulinet Programiroda, Áltisk szerkesztõség, 1538 Budapest, Pf 496., a borítékra írd rá: „Kötelezõk Képregényben”) vagy szkennelve e-mailen is a kulinb@sulinet.hu címre.
A postán beküldött mûveket nem küldjük vissza, ezért, ha szeretnél magadnak is megtartani egy példányt, készíts másolatot! A képregényeddel együtt mindenképp juttasd el nekünk a következõ adatokat: neved, pontos címed, életkorod!

A rajzok lehetnek színesek vagy fekete-fehérek, készülhetnek ceruzával, tollal, filctollal, használhatsz vízfestéket vagy zsírkrétát is.

Amit elbíráláskor figyelembe veszünk:

– rajzkészség
– dramaturgiai készség
– ötletesség

Néhány példa a kötelezõk közül:
Arany János: Rege a csodaszarvasról, Toldi, János vitéz; Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk; Exupéry: A kis herceg; Móra: Aranykoporsó, Gárdonyi: A láthatatlan ember; Egri csillagok; Isten rabjai; Verne: Kétévi vakáció; Fazekas: Lúdas Matyi; Kästner: A két Lotti; Fekete István: Vuk, más Fekete István regények; Jókai: A kõszivû ember fiai, más Jókai regények; Mikszáth: A beszélõ köntös, Szent Péter esernyõje, más Mikszáth mûvek; Szabó Magda: Abigél; Sienkiewicz: Quo vadis; Tamási Áron: Ábel a rengetegben; Twain: Koldus és királyfi; Móricz: Légy jó mindhalálig; Kalevala; Részletek a Bibliából; Homérosz: Iliász, Odüsszeia; Dante: A Pokol; Bocaccio: történetek a Dekameronból; Shakespeare drámák; Zrínyi: A szigeti veszedelem; Stendhal: Vörös és fekete; Balzac: Goriot apó; Kafka: A per; Bulgakov: Mester és Margarita; Márquez: Száz év magány, stb!

Forrás: sulinet.hu/tart/fcikk/Kfdd/0/28597/1