Képregény Info 2007/1

[MKSZ] Íme az idei elsõ hivatalos információs csomag a Magyar Képregényiadók Szövetségétõl

Szuperhõs-képek

2006. december 28.-án a Menta terasz megnyitóján folytatja vándorútját a Kockáról Kockára képregénykiállítás anyaga. Lanczinger Mátyás és Fritz Zoltán grafikusok itt örökítették meg “Szupermagabiztost és Szuperbizonytalant”, avagy Török Ferenc filmrendezõt és Igor Lazin animátort. A képek – csakúgy, mint a korábban Pálfi Györgyrõl, Palya Beáról, Karafiáth Orsolyáról és Erik Sumóról készült alkotások – a www.kepregeny.info fõoldaláról tekinthetõk meg.

Pályázati felhívások

2007. január 15-én jár le a Roham magazin pályázati felhívása képregény-forgatókönyv írására. A részletes kiírás a www.kepregeny.info honlapon található.

Pályázatot hirdet a Képes Kiadó is, Gemini-jelentés címû készülõ új magyar képregényének a színezésére. A feladat a Fazekas Attila által rajzolt történet elejérõl kiválasztott oldal színezése, amely megtekinhetõ a www.kepregeny.info honlapon. A pályázók e-mailben jelentkezzenek a szerkKUKACeduard.hu címen. A válaszlevélben megküldjük a nagy felbontású TIFF állományt.

A beküldési határidõ január 13., szombat, éjfél.

A pályázat nyertesének lehetõsége nyílik a teljes, kötetenként 46 oldalas képregény színezésére. A Gemini-jelentés sorozat elsõ kötete 2007 május végén jelenik meg.

Várható megjelenések

Lucky Luke 3: Dalton mama. (Pesti Könyv, 44 oldal, színes). Január közepétõl lesz kapható az újságárusoknál Morris és Goscinny klasszikus cowboy-történetének a harmadik része. Az elsõ két kötet (Daltonváros, Billy a kölyök) könyvesboltokban és képregényboltokban továbbra is beszerezhetõ.

Eduárd 8 (Képes Kiadó, 36 oldal, fekete-fehér). Folytatódik A szõke ciklon klasszikus Rejtõ-feldolgozás és Odegnál Róbertnek a Rév világához kapcsolódó Nekrológ címû története. Teljes képregények Batman (8 oldal, John Buscema-John Arcudi), Rutin (1 oldal, Fekete Imre), Szivárvány köz (3 oldal, Zorro de Bianco). Megjelenik január második felében.

Vertigo felnõtt képregények 2 (Kingpin, 96 oldal, színes). Folytatódik Constantine, a Prédikátor és Y, az utolsó férfi története. Megjelenik január végén.