Idegen robotok lepik el a Földet

[ninja] A Transformerek több mint húsz éve, 1984 óta velünk vannak, ugyanis ekkor dobta piacra a Hasbro az átalakítható robotokból álló játékcsaládot. A sztori szerint a Transformerek idegen bolygóról érkezett robotok, akik képesek hétköznapi tárgyak vagy élõlények alakját felvenni, például gépkocsivá, repülõgéppé vagy valamilyen állattá alakulni. A Transformereknek két fõ, egymással szembenálló csoportja van: a hõsies Autobotok, akiket Optimus Prime vezet, és a gonosz Decepticonok (magyarul Álcák), akik Megatronnak engedelmeskednek…

A sajátos figurák története az évek során számos különbözõ formában fejlõdött tovább: készült Transformers-tévésorozat, képregény és '86-ban film is. Idén nyáron a robotok visszatérnek a mozivászonra: jön a nemes egyszerûséggel Transformers címet viselõ második nagyjátékfilm.

A Transformers-t a látványos, nagyköltségvetésû akciófilmeket készítõ Michael Bay rendezte, aki többek közt az Armageddon és a Pearl Harbor alkotója is volt. A magyar feliratos elõzetesben láthatjuk a becsapódást, amellyel a robotok a Földre érkeznek, majd tanúi leszünk, ahogy a légvédelem egy helikopterformájú Transformert próbál levadászni – feltehetõen kevés sikerrel. Ezután feltûnnek még a legkülönfélébb robotok és persze emberek is – utóbbiakat fõleg a sikítva menekülés állapotában láthatjuk -, akik közt felfedezhetjük Tyrese Gibsont (Halálosabb iramban) és John Turturrót (A titkos ablak) is.

A Transformers hazai bemutatója július folyamán várható.

Ha valaki még nem látta volna õket, az elõzetesek itt tetten érhetõek.

[origo]