Constantine visszatér a mozikba?

[zhalasz] Európának bejött a cinikus Démonvadász, úgyhogy a Warner még mélyebbre ásna a sztoriban, és Reeves Dél-Amerikából kergetné a pokolra a rosszindulatú démonokat…

Bár 32 millió dollárt szedett össze 2005-ös induló hétvégéjén a Constantine – A démonvadász, Amerikában nem lett hatalmas kasszasiker. Itt Európában ennek ellenére népszerû volt a láncdohányos, szuicid nyomozó, aki mindent megtesz azért, hogy az elkószált démonokat visszaküldje a pokolba.

A cinikus, keserû, pokoljáró figurát Garth Ennis 1988-as képregényébõl, a HellBlazer-bõl emelték át hollywoodi hõssé – a rajzolt John Constantine eredetileg liverpooli volt, a filmváltozatban Reeves viszont Los Angeles-ben hadakozott a pokolfajzatokkal.

Úgy látszik, a stúdió, a Warner Bros. emberei hisznek a démonvadászban: Lauren Schuler Donner, a producer a napokban azt nyilatkozta, komolyan tervbe vették a Constantine 2-t.

„A film nagy siker volt világszerte, megérné leforgatni a második részt. Azt hiszem, bevállalnánk egy korhatáros folytatást: ezúttal tényleg mélyre ásnánk Constantine világában” – ígérte Donner. „Az elsõ rész is hû volt az eredeti sztorihoz, de most még komolyabban vennénk az egészet. Nagyszerû elképzelésünk van arról, milyen is ez a különös, ijesztõ világ, Keanu is benne lenne, úgyhogy miért ne vágnánk bele?”

A producer azt is hozzátette, hogy a sztori most Los Angeles helyett „egy latin-amerikai országban játszódna”. A Constantine 2 forgatását nem Francis Lawrence, az elsõ rész rendezõje irányítaná, Lawrence csak producer lenne ezúttal. Arról nincs hír, hogy Reeves korábbi partnere, a Los Angeles-i rendõrnõt alakító Rachel Weisz visszatér-e a folytatásban.

Forrás: [origo]