47 Ronin

[uipduna.hu|2013.09.10.] Klasszikus, megtörtént eseményeken alapuló japán hőstörténetet dolgoz fel Keanu Reeves új szuperprodukciója, a 47 ronin, ezért volt, aki elcsodálkozott azon, hogy természetfeletti lények, például sárkányok, óriások és alakváltó boszorkányok is szerepelnek benne. Reeves azonban nem talál ebben kivetnivalót. „A 47 ronin történetét minden japán ismeri, mert iskolai tananyag, és számos alkalommal forgattak filmet belőle – magyarázza a sztár. – A megölt gazdájáért bosszút álló 47 szamuráj sztorija olyan, mint Amerikában egy western, mindig elő lehet venni, és el lehet mesélni új szempontok alapján. A mi filmünkben is valóban vannak új elemek, de maximálisan tiszteletben tartottuk a történet hagyományait, és minden japán barátunknak is tetszik, akinek megmutattuk.”
Keanu Reeves Kait, a félig európai származású harcost játssza a filmben, akit a japánok nem fogadnak be, hanem rabszolgává teszik, és gladiátorjátékokon kell küzdenie különféle szörnyek ellen az arénában. Amikor a 47 ronin elindul bosszúhadjáratára, felkérik a különleges képességekkel megáldott Kait, hogy csatlakozzon hozzájuk. A filmet jórészt a Magyarországon, a rákospalotai stúdiókban forgatták.

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kait, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishihez, a 47 ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat, és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák.
A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk.