Szegedi képregénybörze 2015

Áprilisban ismét megrendezésre kerül a szegedi képregénybörze a Déri Miksa Ipari Szakközépiskolában, a szervezők 2015. 04. 11-én (szombat) reggel 9 órától várják a látogatókat. A börzét kiállítás és képregényes témájú előadás kíséri.

[toc]

Tér és idő

2015. április 11. (szombat) 09:00 – 13:50
Déri Miksa Ipari Szakközépiskola (6724 Szeged, Kálvária Tér 7.)
Megközelítés (3-as és 3F-es villamosok, valamint 13, 13A, 36, 90, 90F buszjáratokkal)
Részletes megközelítési javaslatok ide kattintva érhetőek el.

Árusoknak nyitás 08:25-kor, a vevők és érdeklődők 9:00-tól jöhetnek.

Belépti díj: 250

Árusítási díj asztalonként: +350.- Ft (A belépti díjon felül!)

A szervezők kérik, hogy lehetőség szerint a pénztárnál mindenkinél legyen aprópénz.
Aki árusítani szeretne, vegye fel a kapcsolatot asztal-foglalás ügyében a szervezővel a megadott e-mail címen!

Az esemény elérhetőségei:
Facebook
Email: kepregenyborzeKUKACfreemailPONThu

szkb_2015_03

További információk

tekintetében közöljük a szervezők összeállítását:

Képregénybörze:
Az eseményen képregények csere-beréjére, vételére és eladására nyílik lehetőség.
Minden féle és fajtájú képregényt (legyen az akár „házi készítésű”, szerzői kiadású képregény vagy manga, ősrégi újságokból kigyűjtött képregények vagy nemrég megjelent képregénykötetek stb.) lehet árusítani, függetlenül attól, hogy mi a nyelvük (magyar, amerikai, japán stb.).
Nemcsak képregények jöhetnek számításba hanem képregényekhez kötődő dolgok is: poszterek, kártyák, játékfigurák, matricák, videokazetták, cd-k, dvd-k, playstation- és xbox-játékok, könyvek, ruházati dolgok és amit még el tudtok képzelni.
Akinek kevés képregényes dolga van, az a nem képregényes vonatkozású játékait is elhozhatja. A „hagyományos” értelemben vett játékok (pl.: társasjátékok, játékfigurák stb.) mellett szerepjáték-könyvek és -kártyák, számítógépes-, playstation-, xbox- játékok is színesíthetik a kínálatot. Természetesen a felsorolás nem teljes körű, így még sok más is számításba jöhet.
E mellett engedélyezett nem képregényes vonatkozású könyvek, cd-k, dvd-k árusítása is (a pornográf jellegűeket kivéve).
Csakis jogtiszta kiadványok képezhetik a csere, adás-vétel tárgyát!

Kiállítás és előadás:
Tavalyhoz hasonlóan idén is egy érdekes témával próbáljuk meglepni a látogatókat.
A helyszín nagyságától függően kb. 1-2 kiállításra lehet számítani.
Ami már biztosra vehető, az a képen is látható, Betekintés a magyar vonatkozású külföldi képregények világába címet viseli. Erről a témáról megpróbálunk egy előadást is tartani.

AJÁNDÉK-képregény vagy mozi-poszter:
Az utóbbi években, számos képregényes csere-bere során, néhány sérült állapotú képregényhez jutottunk hozzá (kapcsok mentén gyengült vagy kiszakadt képregények, eltérő mértékben vagy teljesen hiányos, kopottas borítójú képújságok, irka-firkás, különféle helyeken tépett-szakadozott komikok, vagy hiányos dokumentációjú lapok). Szinte valamennyi újság hiánytalan belül, azaz gond nélkül végigolvasható a füzetben található történet.
Nos, mi ezeket a képújságokat, tavalyhoz hasonlóan, ismét odaajándékozzuk a látogatóinknak (ameddig a készlet kitart, természetesen).
Ugyancsak van még néhány mozi-poszterünk, amiket szintén ingyen el lehet majd vinni.
Egy vendég 1 darab képújságot vagy mozi-posztert választhat magának a „készlet erejéig” (tehát a korábban érkező résztvevők szinte biztosan választhatnak egy újságot vagy posztert ajándékba, feltéve, ha találnak olyat, ami érdekli őket, az adott esetben később érkezőknek sajnos már nem biztos, hogy tudunk ingyen képregényt/posztert biztosítani).

PESTI KÉPREGÉNYBÖRZÉS BEVÁSÁRLÁS:
A képregénykiadók nagy valószínűséggel nem vesznek majd részt a szegedi börzén, így az az ötlet merült fel bennünk, hogyha megyünk a márciusi pesti képregénybörzére (remélhetőleg semmi sem jön közbe) ott megpróbáljuk beszerezni nektek az akciós áron (vagy nem akciós áron) kínált képregényeket.
Tegyük fel, amint kihirdeti az X, Y vagy Z kiadó az akciós árait, lehet írni a megadott e-mail címünkre, hogy XYZ kiadványokból kéretik lehozni 1 példányt (vagy lehet akár több is) a szegedi börzére.
Szerzői kiadású, antikvár (például régi magyar Pókember, Sailor Moon stb.), magyar illetve külföldi képregényeket (pl.: Daredevil, Human Target stb.) is szívesen lehozunk…érdemes az ezzel kapcsolatos börzés hirdetéseket figyelni…vagy még azt tudjuk megígérni, hogy átnézzük az egyes eladók gyűjteményét…a keresett számokért.
A pontosabb egyeztetés végett vegyétek majd fel velünk a kapcsolatot a fenti e-mail címen….pl.: hány képregény kell, pontosan mely sorozat (pl.: Csodálatos Pókemberből volt 3 széria is), milyen állapotban, milyen borítóval stb.
Nyilván senkinek sem tudjuk megígérni, hogy akárcsak 1 újságot is megtalálunk…de hátha úgy hozza a sors, hogy ráakadunk valamire….

Javaslom, hogy aki teheti, ne az utolsó pillanatban jöjjön, mert a rendezvény vége felé már nem biztos, hogy sok eladó marad!
AKI ÁRUSÍTANI SZERETNE, AZ JELEZZE NEKÜNK ebbéli szándékát A FENTI E-MAIL CÍMEN! Egy személy több asztalt is igényelhet! Ha valakinek nagyon kevés „felesleges” áruja van, akkor egy baráttal, ismerőssel is összefoghat, s ketten-hárman is bérelhetnek egy asztalt.

Megkérnénk mind az eladókat, mind pedig a látogatókat, hogy APRÓPÉNZT hozzanak magukkal, ha a belépti díjat, asztalpénzt kívánják kifizetni illetve, ha adott esetben vásárolni szeretnének valamit (pénzváltást nem tudunk biztosítani)!
Megkérnénk továbbá mindenkit, hogyha teheti, népszerűsítse, terjessze az esemény hírét!
Amennyiben vannak olyan ismerőseitek Szegeden vagy Csongrád megyében (de lakjanak akár a környező megyékben vagy távolabb, sőt akár a határon túl is), akiket érdekelne ez a szegedi börze, kérjük nekik is szóljatok!

Minden további kérdést és javaslatot szívesen fogadunk a fent megadott elérhetőségeken!
Mindenkit sok szeretettel várunk!