A Holnap Határa (2014)

TOM CRUISE ÉS EMILY BLUNT GYORSABB A HOLNAPNÁL: EGY NAP ALATT KÉT KONTINENSEN HÁROM GÁLAPREMIEREN VESZ RÉSZT

A két sztár világrekordot dönt: Londonban, Párizsban és New Yorkban is ugyanaznap sétál végig a vörös szőnyegen

Május 28-án új rekord kerül be a mozitörténet nagy könyvébe. A HOLNAP HATÁRA (Edge of Tomorrow, hazai bemutató: május 29.) két főszereplője egyetlen nap alatt új filmje három díszbemutatóján vesz részt. A sosem látott tempó stílszerű: A holnap határa című látványos sci-fi/akciófilm ugyanis átírja az időről való elképzeléseinket – Tom Cruise és partnernője most a valóságban is megpróbálja uralni az idő folyását.

A holnap határa története szerint, azon a napon, amikor a Földet védő hadsereg utolsó megmaradt csapatai végső csatára indulnak az űrből érkezett és legyőzhetetlennek tűnő idegenek ellen, egy katonával különös dolog történik: újra és újra átéli az invázió kezdetét.

A film az ostromlott Londonban kezdődik, így a világkörüli premier is innen indul. Az időpontok a helyi időt jelzik.
– Az esemény reggel 7-kor indul, a vetítés 9-kor kezdődik.
A film Londonból Franciaországba vezeti hőseit, ahol az Egyesített Hadsereg partra száll – Cruise és Blunt újra megteszi ezt az utat.
– Párizsban bevonulás a vörös szőnyegen délután 2-től, a vetítés 4-kor veszi kezdetét.
Ezután a színészek az Egyesült Államok felé veszik az irányt.
– Érkezés a New York-i gálapremierre este 10-kor, a film vetítése – a holnap határán – 11:59-kor kezdődik.
A színészek valamint a filmet rendező Doug Liman utazás közben sem marad tétlen: ezalatt a közösségi média segítségével tartják majd a kapcsolatot a rajongókkal, és természetesen a sajtó munkatársait is meghívják majd egy-egy helyszínre. A neten figyelők a #EOTLive-ot keressék!

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt – pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal.
Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

Tom Cruise ismét egy különlegesen látványos, nagyköltségvetésű sci-fi/akciófilmben, mely az All you need is kill c. regényen és képregényen alapul.

http://www.youtube.com/watch?v=1pWLCsvvWXw

Főszereplők: Tom Cruise, Emily Blunt, Jeremy Piven, Bill Paxton. Operatőr: Dion Beebe. Látvány: Oliver Scholl. Írta: Hiroshi Sakurazaka, Danter Harper, Joby Harold, Alex Kurtzman, Christpher McQuarrie, Roberto Orci
Rendezte: Doug Liman
Mozibemutató: 2014. június
Eredeti cím: Edge of Tomorrow
Színes, szinkronizált amerikai film
Műfaj: sci-fi / akció
Gyártó: Warner Bros.
Korhatár: 12E