Sirály-Hátsó Szoba–Roham képes beszámoló

Nagyszerű lehetőség, ha egyszerre több legyet üthet az ember. Ez most ilyen volt.

Sirályt nagyobbnak képzeltem (látatlanban). Bent Pedro eligazít, mi merre. Hátsó Szoba szép nagy teret kapott, örülök, hogy ilyen lehetőséghez jutott a kiadó. Remélem a számításuk is bejön. Tetszik! Bayer Antal is feltűnik, mondhatni ott termett egy könyv/újság kupac mellett, de valószínűbb, csak én feledkeztem bele a környezetbe.

Felső szintre egy nagyon látványos, tágas csigalépcső visz. A Roham shop jobban vonzza a szemet, mint a kiállított képek (persze csak vicc). Ezért az alkotásokat is szemügyre veszem, van pár kellemes csalódás. Az új könyvszekrény vs. cigarettafüst, söröspohár közt nagy a kontraszt. Várakozó, társalgó, iszogató emberek. Csúszás (ennyi művész között ez adott ).
Érdekes, mókás és néha hangos zenei duó tartja az ősbemutatóját. A monoton gitárhang idegesített, de az éneket van olyan hangulat(om), hogy el-, meghallgatnám.
A lap főszerkesztője, felelős kiadója Korchma Zsombor beszél az aktuális lapról és a hozzá vezető útról, tervekről.
Ezt követte egy kerekasztal beszélgetés. Sirály Dóri, Pálfi György (mome), Stark Attila + Szöllősi Géza. Számomra érezhető volt, hogy Zsombor egyedülmaradt a képregény szeretetével ebben a csapatban. Bár végig óvatosan (konkrétum nélkül) fogalmazott Pálfi úr, de megpendített egy Morbid (?), Kretén hasonlatot a korábbi számok képregényeire. Mint egy nem túl pozitív jelzőként. Az 5. számot dicsérte, hogy végre… „ezt merem a kollegáknak, ismerősöknek mutogatni” Bizonnyal, én ezért nem találok képregényileg értékelhetőt a lapban. Na jó a Kulocity részleget el tudom nézegetni.
Mint írtam dicsérték a lapot, csak nem a nekem kedves képregényen volt a hangsúly. Azt talán a gondolatrendőrség felügyelte.
Ezután következett a 3 legvidámabb „szereplő”, képregény-forgatókönyv pályázat díjazottai. Gratula nekik!

Ha nem derült ki, jó és érdekes délutánomat töltöttem a Sirályban 2007. november 6-án.

Képek, kicsit kiegészítik a leírtakat: