Netes “sajtó” 2008/VIII

Néhány közelmúltban íródott, illetve felfedezett netes írás. Némi olvasnivaló a hétvégére.

Meztelen Gullivera és egyéb csemegék
A japán szerzőnők meleg fiúkat rajzolnak a hölgyeknek, az európai erotikus képregényrajzoló pedig szigorúan férfi, és legtöbbször a szado-mazochizmusra bukik. A heteroszexuális férfi erotikus ábrázolása viszont hiányzik a képregényekből.
Valaki más (Az oldal látogatása 18 éven felülieknek ajánlott)

Nem szexelhet minden szuperhős
Dr. Banner (Edward Norton) és Betty Ross hálószoba-jelenete kimaradt az új Hulk filmből, pedig Liv Tyler nagyon jól néz ki, mióta megszabadult a fölösleges kilóktól. A többi, szexuálisan frusztrált szuperhős között van, aki a különleges ereje miatt kénytelen lemondani a szexről (pl. Vadóc az X-Menből), és van aki azért, mert nincs semmije a sztreccsgatya alatt.
Index/Cinematrix

Képregényből mozifilm – jön a “B” vonal
Nem csillapszik a Hollywood-i képregény láz, pedig lassan elfogynak a prémium kategóriás mutánsok. Sebaj: jönnek a negyedik és ötödik részek, vérfrissítésként pedig csatasorba állnak a második vonalbéli (értsd: tök ismeretlen) hősök is, hogy megmentsék a haldokló filmipart. A Wired összeállításából szemezgettünk, lapozzon!
Kultplay

Kínos képregények, szenvedő papírhősök
Ha körbenézünk a különböző műfajok között, akkor észrevehetjük, hogy a tévésorozatok leginkább a képregényekhez hasonlíthatóak, hiszen mindkét műfajban előfordulhat, hogy a néző egy fogyasztásra egy történetet kap, mint ahogy az is, hogy heti/havi rendszerességgel kapja meg egy hosszú történet egyes szegmenseit, a kirakós újabb és újabb darabkáit. Most a sorozatos képregényekbe lapozunk.
Origo/tévé

Hush: a bizalom és árulás könyve

Az olvasók szeretik – mégis sok negatív vélemény jelent meg a magyarul három kötetben megjelent Hush-ról, az elmúlt évek legsikeresebb Batman-történetéről. Többnyire a rajzot dicsérik, a sztorit kritizálják, többet vártak tőle. Pedig Loeb igen jó munkát végzett.
Oposszum

A Pokolból, megkésve
Mozibeli bemutatójakor írtam az alábbit Alan Moore és Eddie Campbell “A Pokolból” című képregényének a filmes adaptációjáról. Tegnap adta az M2, előkerestem, még mindig egyetértek magammal, posztolom.
Oposszum

Kretén, 2. folyam: Enter the Dodo
Februári kánikulai különszámmal nyitotta második évét a Kretén 1995-ben, és ebbe különösen sokat dolgoztam. Mai napig fordítói munkásságom egyik csúcsának tekintem a “Nyári táborok sajátosan problémás gyerekeknek” című Mad-anyag átültetését honi körülményekre. Balatonnedves, Balatonsetét, Balatonfoglár…
Oposszum

Füzetelés
Aktuális Vertigo és DC füzetek (DMZ, Hellblazer, House Of Mystery, Action Comics, Superman)
Zongo

Szép folytatás, Predatoros felemás érzések, avagy kezemben tartom a Kátrány És Toll 3. számát
Igen, ide is eljutottunk, a különszámmal egyidőben megjelent a KÉT harmadik száma is. Kivitelezésében hasonlóan más elődjeihez képest, és hasonlóan tökéletes, mint az Aliens-es különszám. Egyedül a egy történet az, ami az újság történetében kvázi először ténylegesen is kifogásolható.
Zongo

Empathy Is The Enemy + The Red Right Hand (Hellblazer 216-222 és 224-228)
Mike Carey távozása után (aki hat tépébényi Hellblazert tudhat „magáénak”, tényleg zhalasz, az mennyi lenne ausztrál helikopterben kifejezve?) egy hosszabb írói vendégszereplés következett, méghozzá a skót írónő Denise Mina személyében. A Glasgow-i születésű hölgy megemlíti a honlapján, hogy ír képregényeket, de túl sokat nem tudunk meg a dologról azon kívül, hogy megemlíti ezt a két, voltaképpen csak együtt működő sztorit ill., hogy elvileg 2007-re volt várható egy, az „A Sickness in the Family” címre keresztelt graphic novel, a DC által publikálva. Sajnos nem találtam róla sokat, kivéve két fekete-fehér panelt, amik mondjuk jók voltak, de semmi sem utalt arra, hogy ez már megjelent.
Zongo

Sandman Midnight Theatre
Ismerve a Sandman történetét, nem mondhatnánk, hogy túl sok esély volt arra, hogy Morpheus és Wesley Dodds akció közben találkozzanak, Matt Wagner (Sandman Mystery Theatre) és Neil Gaiman (Sandman) azonban úgy döntöttek, hogy mégis összehozzák a két figurát. A nagy találkozásból két következmény nélküli oldal lett, aminek apropóján született meg a sztori.
Zongo