Cserep kapitány

Cím: Cserep kapitány
Szerző(k): Pertti Jarla
Kiadó: Comicsmania
Ár: 1400 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 40 oldal
Megjelenés: 2015.05.10.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

A május 10-ei Képregényfesztivál egyik újdonsága lesz Pertti Jarla finn művész Cserep kapitány című kötete a Comicsmania kiadásában.

A történet az orosz polgárháború idején (1918-1922) játszódik. A Kolcsak admirális alatt szolgáló Cserep kapitány csapatával harcba indul a vörösök ellen. Amikor az egyik falu közelébe érnek, ott éppen egy gyilkoló és fosztogató osztag kerül útjukba. Mivel Cserep emberei még nem estek át a tűzkeresztségen, nem frontálisan támadnak, hanem inkább csapdát állítanak egy hídnál. Innentől kezdve felgyorsulnak és nem várt fordulatot vesznek az események…

Előzetes oldalak:

Pertti Jarla (1971-) finn rajzoló és karikaturista. Fingerpori című karikatúra sorozata nagy népszerűségnek örvend Finnországban.

Jarla a következőt írja a Cserep kapitányról: „Ez az első kísérletem komolyabb történetmesélésre. A mű lassan, 2005 és 2013 között készült.” A képregény Finnország után most először Magyarországon jelenik meg nyomtatásban. A kiadvány B/5-ös méretű lesz, fekete-fehér, színes borítóval és néhány színes oldallal.

A Cserep kapitány egyben a Comicsmania Kiadó új, „Európai kismesterek” sorozatának első kötete. A sorozat célja az európai képregény nagyjai (Goscinny/Uderzo, Hergé, Alan Moore) mellett a kevésbé híres európai alkotók (kismesterek) műveinek bemutatása. A sorozat következő képregénye egy szerb alkotótóé lesz és elvi megállapodás született már egy görög szerzővel is.