Blade, The Flash, Batman, Hellboy

(sf.hu) David S. Goyer, a Batman Begins és a Blade-filmek forgatókönyv írója készítheti el a vámpírvadászról szóló tévésorozatot is.
+ Mike Mignola, a Hellboy-Pokolfajzat címû képregény alkotója a SCI FI Wire-nek elmondta, hogy a tavalyi év Hellboy mozijának következõ része folklórral és mitológiával foglalkozik…

David S. Goyer, a Batman Begins és a Blade-filmek forgatókönyv írója készítheti el a vámpírvadászról szóló tévésorozatot is.
Az amerikai Spike TV 13 darab egyórás epizódot rendelt, melyet jövõ júniusban kívánnak bemutatni – mondta el Goyer egy interjúban, egy, a Threshold címû sci-fi sorozatot népszerûsítõ körútján.
Mint elmondta, a tévésorozat más lesz, mint a mozifilmek – ennél többet azonban nem is lehetett
belõle kihúzni. Blade szerepét (akit a filmekben Wesley Snipes alakított) is más fogja eljátszani.
Amellett, hogy a Threshold produceri munkálatait is viszi, és most a Blade tévésorozat
forgatókönyveit is õ fogja írni, újabb szuperhõs moziba is belevág: felkérték a The Flash megírására is, mely szintén a DC Comics klasszikus szuperhõs-sorozata. És hogy lesz-e újabb Batman film, Christopher Nolannal karöltve?
„Volt egy találkozónk. Ez minden, amit mondhatok”, válaszolta.

Mike Mignola, a Hellboy-Pokolfajzat címû képregény alkotója a SCI FI Wire-nek elmondta, hogy a tavalyi év Hellboy mozijának következõ része folklórral és mitológiával foglalkozik, ellensúlyozandó az elsõ rész nácikra és szörnyekre való koncentrálását. „Ahogy az elsõ filmre a H.P. Lovecraft-féle szörnyek valamint nácik és õrült tudósok jellemzõk, úgy a folytatás sokkal inkább a
képregény folklorisztikus elemeinek irányába tart, tündéri lények és a „Régi világ” dolgaival”- nyilatkozta Mignola egy interjúban a Comic-Con International-on San Diegoban.


Mignola, aki a Hellboy rendezõjével, Guillermo del Toroval együtt dolgozta ki a második rész történetét, azt mondta: „A Hellboy történeteknek valóban fontos eleme a folklór, ami viszont az elsõ filmbõl teljesen kimaradt. Szóval a második film alapja a Hellboy világának másik oldala.” Mignola képregényeinek gyakran van – egyebek mellett – az orosz, ír, japán kultúrára való vontkozása. A filmrõl a következõket mondta: „Nem tudom az orosz mitológia mennyire valósul meg benne, de persze ezen õsi alakok jelentik a fõ irányt, õk a hátsó mozgatórugók.” Néhány képregénybeli karakter megjelenésére is számíthatunk, mint pl.: a B.P.R.D. Johannjára. Rogert, a homunkuluszt azonban nem fogjuk látni: „Megpróbáltuk megoldani, hogy szerepeljen, mert Guillermo
szereti ezt a figurát. Igyekeztünk kidolgozni Roger külön kis történetét, de egyszerûen nem fért bele a filmbe. Végül megállapodtunk helyette a folk-vonalban.