Nyolcadik Utas…

Kiss Feri továbbított nekünk egy levelet, melyet halasztást nem tűrve, azon nyomban idézünk:

“…A szlovákiai Új Ifjúság című hetilapból 1991. elején lett Heti Ifi. Azelőtt tudtommal nem közölt képregényt, így meglepetésszámba ment, amikor a Heti Ifi 1991. február 27-én megjelenő 8. számában útjára indult a Nyolcadik utas: a Halál (Alan Dean Foster könyve alapján írta és rajzolta: Borisza József).
A 24 oldalas lap hátoldalát foglalta el a fekete-fehér képregény. A Heti Ifi a 16. számig a régi formátumban futott, a 17.-től viszont a 33.-ig 24 helyett 32 oldalon, jobb papíron, jobb nyomdatechnikával került az olvasók kezébe. A 34. számtól azonban ismét változott a formátum és a koncepció, így a képregény közlését a 33. számban a 25. résznél a szerkesztőség nemes egyszerűséggel abbahagyta. Nem is magyarázkodtak emiatt.
A képregény a következő évben átdolgozott, újrarajzolt és jóval kevesebb, ezúttal írógépbetűs szöveggel képregényfüzet formájában is napvilágot látott (DH-Press Kiadó) 86 fekete-fehér oldalon.
A rajzolóról azóta se hallottunk semmit, újabb munkával tudtommal nem jelentkezett. (Z. Németh István)

Alább az igazi unikumnak számító, kézzel beírt első megjelenés 24 oldala, utána pedig a teljes, 86 oldalas, írógépelt változat foglal helyet: