Netes Sajtókörkép #17

Csak úgy özönlenek az újabb és újabb képregényes témájú írások, pedig a börze csak jó másfél hét múlva lesz. (Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz majd utána, amikor mindenki feldolgozza az ott vásárolt javakat? Brrr.:)

A Random virtuális képregénymagazin blogján Simon Bisley új képregényéről, a The Four Horseman of the Apocalypse-ről olvashatunk.

Galgóczi Tamás tovább folytatja kultúrharcát az ekultura.hu-n, cikkében ezúttal a Savage Sword of Conan 4. gyűjteményes kötetét mutatja be.

A még mindig ködbe burkolózó, álruhát, akarom mondani álnevet öltő, titkos kilétű blogger, com-x90 blogján a hong kongi Batman-ről, valamint Waid és Ross Kingdom Come című művéről olvashatunk.

Rusznyák Csaba a Könyvesblogon írt a nálunk is megemlített, rohamosan közeledő Amazing Spider-man 700-ról, illetve folytatta a DC52 egy évét bemutató sorozatát.
Ugyanitt olvashatunk egy nagyon jól sikerült interjút Tálosi Andrással, Spurival, a Charax-képregények szerzőjével, aki az utóbbi időben mint a 5Panels szóvivője, és mindenese is tevékenykedik. Ehhez az interjúhoz érdekes adalék a 5Panels honlapján közzétett nyílt levél is, érdemes elolvasni.
A Könyvesblogon most jelent meg (még meleg) egy cikk ugyancsak Rusznyák Csabától, amiben Magyarországon megjelent, de félbeszakadt sorozatok (amerikai) jelenét veszi górcső alá!

Bayer Antal blogján a Buborékhámozó című lap 5. számában megjelent Iron Man vol. 1-ről szóló cikkét olvashatjuk.

Külön blokkot szentelünk ezúttal Dani Áronnak, aki saját blogján rengeteg cikket szentelt képregényeknek. A teljesség igénye nélkül ajánlanánk a következő olvasnivalókat:

Pókember és Fekete Macska
Straczynski Pókembere
Amerika Kapitány
Green Lantern: Rebirth
Superman For Tomorrow
Batman: Hush
The Ultimates 2
Daredevil

Ugyancsak Dani Áron közölt cikket a prae.hu-n a hazai Pókemberes megjelenésekről a karakter 50. születésnapja alkalmából.

Wichshund Zoltán, a Bélyegvilág weblap szerkesztője a múltkori belga képregénykiállítás után újra képregényes vizekre evezett. Egyik kedvenc sorozatáról, a Yoko Tsuno-ról olvashatunk egy sok képpel ellátott cikket, melyben persze azért vagy így, vagy úgy, de a bélyegek is helyet kaptak.

Lénárd László blogján szemfüles módon Seth Grahame-Smith Abraham Lincoln, a vámpírvadász regényének, valamint egy 2005-ös FCBD-s Bongo Comics füzetnek a kapcsolatára próbál meg igen direkt módon rávilágítani. Igaza lehet.

Az MKSZ blogján az ismert amerikai feminista magazin, a Ms. legújabb számának címlapjáról elmélkednek, melynek érdekessége többek között, hogy Csodanő szerepel rajta, valamint hogy Mike Allred készítette.

Pallag Zoltán a Kötve-fűzve blogon közöl összeállítást a (volt) Rohamos Baranyai András munkáiról. Baranyai András több képregényt is készített, legutóbb pedig A Mester és Margarita című regény új kiadásának borítóját rajzolta.

Recenziók:
Kránicz Bence: Marvel+ 2-4 (mozinet.hu)
Bauman Tamás: Swords 3 (ekultura.hu)
Varga Júlia: Kulo City (ekultura.hu)
Bayer Antal: Marvel+ 5 (kepregeny.blog.hu)
Dani Áron: Marvel+ 1-4 (prae.hu)
Lakatos István: Lenore 2 + Párkocka (Kötve-fűzve)