Netes Sajtókörkép #11

Indul a Képregényiskola! Verebics János ugyanis a korábbi beharangozó (kedvcsináló) poszt után elindította „Képregényiskola” címen futó cikksorozatát, melynek első részében Fazekas Attila képregényeivel magyarázza el a médiumban rejlő lehetőségeket. A cikk végén pedig a vállalkozó szelleműek számára egy felhívás is olvasható!
Két, a Képregényiskolához is köthető cikket érdemes még átnézni Verebics blogján itt és itt.

Oravecz Gergő meglepő őszinteséggel vall élete első képregényéről saját blogján.

Az SF.blog.hu szerkesztője, renter olykor képregényekkel is foglalkozik. A DC reboot második hullámának jeles képviselőjéről, a Dial H című sorozatról itt, míg Brandon Graham zseniális Prophet szériájáról itt olvashattok.

Emtrexx révbe ért: a Mennyi képregény fogy? cikksorozatának befejező, harmadik részében saját kiadványaik „fogyását” tekinti át a Random blogján.

New York-ba száll következő zenés üdvözletünk: Pókembert köszönti 50. születésnapja alkalmából Rusznyák Csaba és a Könyvesblog stábja. De van itt cikk Stan Lee-ről, illetve az egyik Dickens-regény és az új Sötét Lovag film forgatkönyvének kapcsolatáról is. Ugyancsak Rusznyák Csaba vizsgálja meg a meleg szuperhősöket, múltjukat és jövőjüket egyaránt.

Recenziók:
Bayer Antal: A modern világ képregényes története I-II (Nero Blanco)
Uzseka Norbert: Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra (ekultura.hu)
Bauman Tamás: A szomorú angyal (ekultura.hu)
Galamb Zoltán: Kalyber Joe – Álmodozók (ekultura.hu)