Kilenc mondat: EpicLine #1

Első: Nem tudjuk elégszer elmondani, hogy mennyire jó, nagyszerű, szerencsés, és történelmi, hogy VAN EpicLine, szevasztok, szevasztok!

Második: Látnokként és prófétaként már 2002-ben megénekelte egy vájt fülűek számára nem ismeretlen csapat, hogy „Yo mit kíván a magyar nemzet?”  – de szegényeknek mostanáig várni kellett az érdemi válaszra.

Harmadik: Havonta megjelenő magyar képregényt (hangzik a válasz).

Negyedik: Kétféle magyar hőssel is találkozhatunk az EpicLine! lapjain, az első A fekete hollóban  a londoni hasfelmettsződzsekkes köd helyett a budapesti havazásban garázdálkodó címszereplő (Ha te aztat mondod gangsta, én aztat mondom betyár, de a betyár helyett aztat is mondhattam volna, hogy zsivány,) aki naná, hogy csak a történet utolsó paneljában lép színre, és naná, hogy csukjában, és persze hátulról, és naná, hogy magasról … lenéz az egész róla pletykáló társaságra.

Ötödik: Mielőtt még a másik fajta magyar hősről szót ejtenénk, le kell szögeznünk, hogy A fekete hollóban egy törékeny hölgy sétál a borzalmas budapesti havazásban, akit Ilonkának hívnak, és akiről úgy gondoljuk, hogy a neve zseniálisan el lett találva, csakúgy, mint az egész történet archaizáló, ámde mai nyelvezete (sajnos nem tudunk eme nevet tartalmazó látnok dalszövegről, de legalább Kosztolányi írt róla verset).

Hatodik: Nos, a másik fajta magyar hős a tojáshéjfenekű szuperhős, aki még rakoncátlan és legfőképpen önfejű, és mivel olyan kicsi, négy is van belőle, és a fenekükön ragadt héjakból egy egész tojás állítható össze (csakúgy, mint a neveikből egy egész naptári év: Fagy, Zöld, Tűz, Sav – ilyen mód persze meg is szűnnek naiv szuperhősöcskéknek lenni, és igazi életbölcsességek hordozóivá válnak).

Hetedik: Ez a négy tojáshéjfenekű szuperhős úgy kapcsolódnak Ilonkához, hogy az ő történetük is fehér havazásban kezdődik, ám onnan csak sötétebbre tudnak fordulni a dolgok, és sötétebbre is fordulnak.

Nyolcadik: Remélem, hogy a négy tojáshéjfenekű között lesz lány is, vagy valamelyiknek valamilyen szupernő csaja, esetleg távoli unokatestvére, akinek semmi, de semmi köze nincs a hóesésben didergő Ilonkához, és nem várja annyira, hogy megmentsék.

Kilencedik: Nagyon, nagyon, nagyon örülünk annak, hogy kreatív és fantáziát megmozgató karaktereket kreatív és fantáziát megmozgató módokon kapunk az EpicLine első számában, ld. első mondat.