Watchmen: Az őrzők (DVD/BluRay)

A 300-at követően Zack Snyder nem kisebb anyaghoz nyúlt hozzá, mint a rajongók és szakértők által minden idők legjobb képregényének tartott Watchmenhez, melyből ellentmondásos és szokatlan szuperhősfilmet forgatott. Augusztustól DVD-n és BD-n.

Ez az összetett, sokrétegű, izgalmas kalandfilm egy másik Amerikában játszódik, 1985-ben, amikor a jelmezes szuperhősök részei a társadalom mindennapi szövetének, és a „Végítélet Óra” – amely az USA és a Szovjetunió közötti feszültséget méri – folyamatosan éjfél előtt öt percen áll. Amikor az egyik egykori társukat meggyilkolják, a kimerült, de még elszánt álarcos igazságosztó, Rorschach elhatározza, hogy leleplezi az összes múltbéli és jelenlegi szuperhős megölésére és lejáratására szőtt konspirációt. Amint kapcsolatba lép egykori bűnüldöző csapatával – nyugdíjas szuperhősök szedett-vedett bandájával, akik közül csak egynek van igazi szuperereje -, Rorschach egy széleskörű és sokkoló összeesküvésre bukkan, amely kötődik a hősök közös múltjához és katasztrofális következményei vannak a jövőre nézve. A küldetésük, hogy őrizzék az emberiséget – de ki őrzi az Őrzőket?

Zack Snyder ambiciozus képregényfilmje, a Watchmen – Az őrzők 2009. augusztus 18-án jelenik meg DVD-n és BD-n az InterCom forgalmazásában. A film rajongói összesen ötféle változatból válogathatnak – mindegyik a Watchmen moziverzióját tartalmazza: lesz egy egylemezes DVD 2.990 Ft-ért, valamint egy kétlemezes, fémdobozos (steelbook) változat, továbbá két, 2-2 korongot tartalmazó speciális doboz, melyek Rorschach maszkját, illetve dr. Manhattan fejformáját ábrázolják (ezek tervezett ajánlott ára 5.990 Ft), s ahogy azt már korábbi hírünkben is írtuk, jön a BD-változat is (6.990 Ft-os ajánlott áron). A film valamennyi változaton eredeti (2.40:1) képaránnyal (BD-n 1080p HD-képpel), DD5.1-es magyar és angol hanggal (BD-n TrueHD 5.1-es angol hanggal), valamint magyar és angol felirattal szerepel. Extrák túlnyomórészt a kétlemezes, díszdobozos változatokon lesznek (magyar felirattal, BD-n HD-minőségben).

1. lemez (az egylemezes verzión és a BD-n is)

 • Mechanika: Egy fantasztikus világ technológiája

2. lemez (csak a steelbook, maszkos és BD-változatokon)

 • A jelenség: A képregény, amely megváltoztatta a képregények világát
 • Kisfilm: Valódi szuperhősök, valódi őrzők
 • Webizódok
 • Az NBS esti hírei
 • Videoklip: My Chemical Romance Song

A fenti megjelenések még tervezés alatt állnak, eme cikk csupán tájékoztató jellegű; a kiadó a kiszerelések, specifikációk, tartalmak, árak, és megjelenési dátumok változtatási jogát fenntartja.

Forrás: xpress.hu


[2009. május 13.] Ugyan a WATCHMEN az év legjobban várt filmjéből egyhamar az év legnagyobb csalódása lett, ettől még kiváncsian várjuk, mi sül ki a 25 perccel hosszabb (190 perces) rendezői változatból, amely Amerikában július végén jön ki DVD-n és BD-n a Warner forgalmazásában. (A hazai megjelenéssel kapcsolatban megkerestem az InterComot: ők augusztusra ígérik a filmet DVD-n és BD-n, de arról egyelőre még nincs infójuk, hogy hozzánk melyik változat jön.) DVD-n két változatban jelenik meg a film: az egylemezes verzión csak a moziváltozat kap helyet, a kétlemezesen viszont ott lesz a rendezői és a moziváltozat is (ez utóbbi csak digitális másolat formájában), ugyanakkor lesz egy rakat extra is, melynek kínálata BD-n teljesedik csak ki igazán:

 • Maximum Movie Mode (BD exclusive)
 • Watchmen: Focus Points
 • The Phenomenon: The Comic that Changed Comics
 • Real Super Heroes, Real Vigilantes (BD exclusive)
 • Mechanics: Technologies of a Fantastic World (BD exclusive)
 • Music Video: Desolation Row (My Chemical Romance)
 • Digital Copy (theatrical version)
 • BD-Live

Most már csak azt lenne jó tudni, hogy ez a +25 perc vajh a TALES OF THE BLACK FREIGHTER-t takarja majd vagy egyéb mozgóképes mókákat (pl. Hollis Mason halálát). (Forrás: aeonflux.freeblog.hu)

R1-es (amerikai) DVD és Blu Ray borítók: