Vörös Vonat

Cím: Vörös Vonat
Szerző(k): Petrusák János
Kiadó: Comicsmania
Ár: 3500 Ft
Formátum:
Terjedelem: 48 oldal
Megjelenés: 2022.10.09.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

A Comicsmania is készül egy újdonsággal az őszi börzére: a Vörös vonat, Petrusák János képregénye egy kémtörténet a késő Kádár-korszakból.

A Vörös Vonat, amúgy ezüstszín, Kádár különvonata volt. Kádár János magyarországi pártvezér gyűlölte a repülést, bár volt, amikor erre kényszerült, de legtöbbet vonatozni szeretett. Különösen az ő személyi vonatával, amelyet nem az állam, nem is a párt, hanem a saját játékának tekintett.

Tudta ezt a CIA is! Azt is, ha kavarodás van, az neki használ, de ha mégsem, az még mindig jobb, mint az állóvíz. Különösen 1984-ben, amikor választási év van az USA-ban. Az elnöknek pedig több belpolitikai gondja van, amiről el kellene terelni a figyelmet.

Ha van egy nyugatra szakadt magyar, akkor azt vissza lehetne küldeni, egy jó kis fedősztorival. Majd rá kell irányítani a magyar rendőrség figyelmét, meg a titkosszolgálatét. A többi meg maga a kémjátszma, avval a kémmel, aki nem is tudja magáról, hogy az.

Szép lány… üldözés… a játék pedig halad az elkerülhetetlen végkifejlet felé.

Petrusák János író bemutatkozó detektív képregénye (Randi a szellemekkel) után ezúttal egy általa illusztrált kémtörténettel idézi fel a késői Kádár-korszakot.

Előzetes oldalak: