Villáminterjú Farkas Lajossal, a Korcsmáros Pál-díj idei nyertesével

A Képes Kiadó és a Magyar Képregény Szövetség idén Farkas Lajosnak ítélte az előző év kimagasló képregényes teljesítményét elismerő Korcsmáros Pál-díjat. A díjat a 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon május 12-én a Dürer kertben adjuk át. A rajzolóval a Hungarocomix előtt készült hosszabb interjú, amely itt olvasható, ezért most csak pár kiegészítő kérdést tettünk fel neki.

Bayer Antal: Mennyire ismered a díj névadójának, Korcsmáros Pálnak a munkáit?

Farkas Lajos: Bevallom őszintén, hogy azokon kívül, amiket még gyerekkoromban olvastam a Fülesben, nem sokat ismerek. A karikarisztikus figuráit azonban roppant ütősnek tartom! Az az igazság, hogy korábban egyáltalán nem voltam képregényfogyasztó – valószínűleg nekem van a legkisebb gyűjteményem az egész szakmában…

BA: A fesztiválon vendégünk lesz Jean-Pierre Pécau, akivel már három közös képregényed is megjelent. Dolgoztok még együtt? Ha igen, miken? És találkoztatok már valaha személyesen?

FL: Épp a napokban lettem kész következő közös könyvünkkel, a „Le Dernier Dragon” (Az utolsó sárkány) című heroic fantasy sorozat második kötetével. Az első részt még Léo Pilipovic rajzolta, a másodikat én, és a harmadikra is leszerződtem, ezt a napokban fogom elkezdeni. Jean-Pierre Pécau-val személyesen még nem találkoztam, sőt virtuálisan sem. Ez lesz az első alkalom, hogy együtt dedikálhatunk. Nagyon várom a találkozást!

A díjat a család nevében május 12-én Korcsmáros Gábor adja át, laudációt mond Mészáros János és Németh Levente, a Királyok és keresztek képregény szerzőpárosa.
A fesztiválon Farkas Lajos és Jean-Pierre Pécau több alkalommal is dedikál: