VENOM (NMK #66)

Cím: VENOM (NMK #66)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Rick Remender, Tony Moore
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.07.02
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Eugene „Flash” Thompson, az egykori tengerészgyalogos mindent feláldozott a hazájáért.
Ám azzal, hogy csatlakozott a Venom Hadművelet nevű titkos katonai projekthez, most kapott egy második esélyt.
Összekapcsolódva Pókember egykori leghalálosabb ellenségével, az idegen szimbiótával, Flash kénytelen minden akaraterejét latba vetni, hogy jó célokra használhassa a parazita képességeit, különben ő lesz a ruha sötét lelkének következő áldozata.

A gyűjtemény a Venom 1-5. számát tartalmazza.

Előszó:

Venom megtestesíti mindazt, ami ellen Pókember mindig is harcolt, így sokak szerint ő a falmászó legikonikusabb ellenfele. De ez az ádáz szörnyeteg nem csupán egy nyáladzó fekete pszichopata, akinek több foga van, mint egy láncfűrésszel felszerelt cápának. Hiszen az, hogy Venom egy szimbióta, aminek mindig szüksége van egy gazdatestre, számtalan izgalmas lehetőséget kínál az íróknak, hogy a karaktert továbbgondolják ― olykor félelmetesebbé, máskor pedig szórakoztatóbbá formálva azt.
Venom legutóbbi változatánál Rick Remender író egy teljesen új megközelítés mellett döntött. Természetesen továbbra is központi kérdés az ember és a szörny, a hős és a gonosz harca. A volt alkoholista, a mozgássérült háborús veterán Flash Thompson tökéletes választás a gazdatest szerepére, hiszen a depresszió és a függőség elleni harc, a családja iránti felelősség és magánéleti válsága okozta belső vívódását jól tükrözi a szimbióta befolyása elleni folytonos küzdelem. A képi megvalósítás kapcsán Tony Moore zseniális munkát végzett; valósággal életre keltette Remender történetét a képregény oldalain. A stílusát jellemző sötét humor tökéletesen illik Venom bizarr és már-már horrorisztikus világához.
Ha a történet végére érve is úgy érzed, hogy szomjazol a folytatásra, jó hírünk van: Remender Venom sorozatának további részeit megtaláljátok majd az előkészületben lévő Pók-Sziget című kötetben. De addig is, jó olvasást…

Előzmények:

Túlontúlinak hála Peter Parker is a Csatavilágon találta magát, ahol a Titkos Háború során szinte teljesen tönkrement a pókjelmeze és a felszerelése. Egy műhelyben, ahol elvileg rendbe hozhatta volna a dolgait, ifjú hősünk véletlenül aktivált egy börtöncellát, és tudtán kívül gazdája lett egy idegen élősködőnek. A szimbióta rátapadt Pókemberre és új külsőt adott neki.
Miután Peter visszatért a Földre, hamar rájött az igazságra, és megszabadult a szimbiótától. A parazita új gazdára lelt Eddie Brock személyében ― a Hírharsona korábbi fotósában ―, aki pont Peter Parkert okolta az elbocsátásáért.
A két életforma együtt vált Venommá, az ismert szupergonosszá. A szörnyű lény átvette Pókember összes képességét, ráadásul blokkolni tudta a pókösztönt is. Peter még Pókemberként is alig bírta legyőzni újdonsült halálos ellenségét.
Venom később többször is visszatért ― más-más gazdatestben —, hogy terrorizálja Pókembert. A szimbióta jelenleg az amerikai hadsereg tulajdona. Az viszont hétpecsétes titok, hogy mi is vele a sereg valódi szándéka.
Karrierje során Pókembernek számos rajongója akadt, de egy sem volt olyan lelkes, mint Eugene „Flash” Thompson. A helyzet iróniája, hogy Flash egész gyerekkorukban vegzálta Peter Parkert. Felnőttkorukra azonban ez az ellenségeskedés megszűnt, és jó barátokká váltak.
Főiskolás éveik alatt Flash belépett a tengerészgyalogosok közé. A seregben tapasztalt megrázó élmények azonban teljesen megváltoztatták. Erőszakos apjához hasonlóan ő is az alkoholhoz fordult. Flash éveken keresztül harcolt az alkoholizmussal, és barátai támogatásával végül sikerült legyőznie függőségét.
Példaképe, az önzetlen Pókember hatására aztán ismét jelentkezett a tengerészgyalogosokhoz, így el is küldték az iraki háborúba. Egy rutinbevetés során azonban az osztagát megtámadták, lábát pedig több lövés érte. Sérülései ellenére tovább harcolt, megmentette felettesét, miközben végig hőse, Pókember tettei lebegtek szeme előtt. Sajnos azonban hősies tettei miatt sérülései súlyosbodtak, és a sereg felcsereinek nem maradt választása, amputálniuk kellett mindkét lábát.

Előzetes: