Véget ér az iZombie

A 28. számmal véget ér Chris Roberson író és Mike Allred rajzoló remek Vertigo-sorozata. Előbbi régóta tervezgetett kilépésének most már nincs akadálya, a hírek szerint egy monumentális eseménnyel zárja le a vámpírok, élőhalottak és vérfarkasok által lakott Eugene város történetét.

A régóta “dédelgetett” kilépés természetesen nem a Vertigo-imprintre irányul elsősorban, Roberson elvileg a DC-vel szeretett volna már egy ideje véglegesen szakítani.

“A Fairest (Fables-crossover, a szerk.) sztorit leszámítva az iZombie lesz az utolsó képregény, amit a DC-nek írok.” “Már régóta terveztem, hogy kilépek, de meg kellett várnunk az iZombie megszűnéséről szóló hivatalos bejelentést, hogy nyíltan is beszélhessek róla. Röviden annyi történt, hogy nem igazán tetszik, ahogy a DC az ügyeit intézi, és ahogy más alkotókkal bánik.”

Majd így folytatta:

“Az ok, hogy ne akarjak a DC-vel dolgozni nem személyes élményből ered, csupán látom ahogy a kiadó a többi alkotóval és azok jogos tulajdonával bánik. …a Watchmen-prequel bejelentés volt az, ami véglegesen ráébresztett, hogy jól gondoltam a dolgokat. Le szeretném azonban szögezni, hogy csakis jó emlékeim lesznek a Vertigo szerkesztői csapatáról, akikkel az elmúlt éveket dolgoztam végig.”

Bár az elátkozott Grounded című Superman-sztorival nem éppen szerzett magának újabb rajongókat Roberson, az iZombie az egyik legjobb, felnőtt témájú havi sorozat volt az utóbbi időkben. A Twitterén közzétett infók szerint nem akar végleg eltűnni a képregényiparból, rengeteg újabb, megvalósításra váró ötlete van.

Forrás: Bleeding Cool

 • Hozzászólások

 1. Merida szerint:

  Mi van a DC-nél, hogy minden a feje tetejére állt az 52 óta? Új elnökük, vagy főszerkesztőjük lett? Vagy már csak szimplán nem tudnak már mit kezdeni azzal, hogy a Marvel hamarosan már a rajzfilmek terén is rájuk fog verni? (egyenlőre azért még nem). Az utolsó persze csak költői kérdés volt, de akkor is, mi ez? És működik? Jobban jártak?

  Az említett Watchmenek egyébként kijöttek már? Egy tucat sztáralkotó izzad rajtuk, vajon van köztük emlékezetes is?

 2. fdave szerint:

  A Before Watchmen-füzetek simán sikeresek lesznek, legalábbis az eladott példányszámokat illetően. Aki kesereg miattuk, még az is belenéz, hogy mi a fene is ez? Persze a kérdés még mindig: minek?

  Ja és Chris Robersonnak mégsem kell megírnia azt a Fairest-sztorit. http://www.comicsbeat.com ... irest-arc/

Vélemény, hozzászólás?

 • Facebook Hozzászólások