Ultimate Universe News #9

Kotkodács! Ez itt már megint Ultimate Universe News, már megint kedden, immár 9. alkalommal, a képregénybörze után, ahol remélem, mind feltöltődtetek újvilági kiadványokkal! Az összefoglalóm főszereplője ezúttal az ULTIMATE SPIDER-MAN szekció lesz (ismét) a 3. szám bemutatójával és részletes elemzésével. Mysterio bedurvul, barátaim, és nem is akárhogyan! Aztán következik majd az ULTIMATE AVENGERS részleg a 3. szám előzetesével, amelyben olyan alakok bukkannak fel, mint az új Vasember vagy az új Darázs. És persze Gregory Stark sem hiányozhat… Óóóó, és az igazi nyalánkságok csak ezután jönnek majd az ÚJ SOROZATOK részben! Igen, KÉT új sorozatról is beszámolok majd nektek, amelyek 2010-ben indulnak majd: az egyik természetesen a New Ultimates lesz, na de a másik…? Nem, nem árulom el, izguljatok csak!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÚJ MEGJELENÉS

Szerencsére az újraindulással és az új rajzolóval mit sem változott az Ultimate Spider-Man megjelenési gyorsasága, és továbbra is ez a sorozat a leggyakrabban és leggyorsabban megjelenő újvilági cím. Hurrá! Nem csoda hát, hogy máris itt a 3. szám, újabb fejleményekkel, újabb bonyodalmakkal és a várva várt első (vagyis összesen második) összecsapással Pókember és Mysterio között! És még csak nem is ez a szám legnagyobb csavarja, erről kezeskedem…

ULTIMATE SPIDER-MAN #3
Fejezetcím: The New World According to Peter Parker (3. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borító: David Lafuente

Pókember világa a feje tetejére áll! Mysterio szabadon tombol, és bármit megtesz, hogy övé legyen Pókember skalpja. És óriáspókok özönlik el New Yorkot??!! Valamint – és ettől le fog esni az állatok –: sosem találjátok ki, melyik ikonikus szuperhős költözik May nénihez!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Folytatjuk havi kis rovatunkat a sorozat legfrissebb fejleményeiről, a szereplők életének alakulásáról és persze minden egyébről, ami említést érdemel a 3. számból. Nem is váratlak titeket tovább, jöjjön a beható elemzés karakterekre bontva!

Mysterio: Az új fejezet rögtön az ő fejével nyit, egész pontosan azzal a netre fellőtt üzenettel, amelyet a 2. számban vett fel, és még mind élénken emlékszünk rá. A Midtown gimi diákjai épp a YouPanic (igen, tényleg így nevezték el Bendisék, és érdemes a poén kedvéért elolvasni az első oldal harmadik képkockáján, mik vannak írva a menüsorába) videomegosztón nézik Mysterio üzenetét a világnak, aki nem rejti véka alá gonosz terveit. Az biztos, hogy szereti a hírnevét, és szeret szerepelni. Végre akcióba is lép, és a módszereiről Batman egyik ellensége, a Madárijesztő ugorhat be sokaknak (valamilyen vegyianyaggal mindenkit hallucinációk kezdenek gyötörni a félelmeikről), míg arról, ahogy Pókemberrel harcol, egy Hellboy-karakter, Johann Kraus (testetlen felhőként lengi körül áldozatát). Most mindenesetre baromira pikkel már Pókemberre, mivel megakadályozta, hogy szert tegyen egy nagyobb aranyszállítmányra, és személyes vendettát indít ellene. Hazatérve otthonába máris megszállottan kezdi elemezni a Pókemberről készült felvételeket monitorjain. Ajjaj… Nem lesz ennek jó vége!
Új kapcsolatai: Peter Parker / Pókember – ellenség
Különleges képességei / felszerelése: A korábban már látott high-tech eszközök mellett (ezúttal lebegő szállítóegységeket és az azokat kezelő irányítót használja), most láthatjuk, hogy valamilyen módon hallucinációkat tud előidézni az embereknél, amely teljesen lebénítja a legtöbbjüket, de van, akire kevésbé hat (pl. Pókemberre). Mysterio ezenfelül képes kiszállni a testét összetartó különleges ruházatból, és ilyenkor amolyan ködfelhőként be tudja borítani áldozatát, akár meg is fojtva azt. Visszaszállva öltözetébe képes elteleportálni bárhonnan, és csak hűlt helye marad.

Mary Jane Watson: Mary Jane végre kezd egy kicsit magára találni. Az eddigi visszahúzódóbb, félénkebb lány benyomását keltő viselkedése helyett most újból belevaló, a saját igaza mellett kiálló amazon kezd lenni. Először a sulitévé egyik szerkesztőjével, örök riválisával, Jessica Jonesszal keveredik vitába, majd végre megtörténik a nagy találkozás, és Peterrel is veszekszik egy jót. Nem, az nem derül ki pontosan, miért is szakítottak, de az igen, hogy az okot csak Mary Jane tudja, és ő ragaszkodott a szakításhoz. Peternek egyelőre fogalma sincs, miért dobta őt a lány, de ahogy azt dühíti, hogy a fiú most Gwennel jár, abból egyértelműen az derül ki, hogy még érez valamit iránta. Ha tippelnem kéne, én azt mondanám, talán MJ-ben újra kezdett előtörni a benne szunnyadó OZ-vegyszer, és ezért akarhatott eltávolodni Petertől. De persze ez csak találgatás.
Új kapcsolatai: Jessica Jones – ellenséges viszony, Peter Parker / Pókember – ellenséges viszony
Csoporthoz tartozása: A Midtown Gimnázium hírszerkesztői

Jessica Jones: Igen, itt van újra Jessica is, a Midtown Gimnázium ifjú tudósítóinak egyik oszlopos tagja, nem kevés piercinggel. Továbbra is rá van állva a Pókember-témára, továbbra is úgy hiszi, az ő iskolájukba jár, de már nem akarja leleplezni, ő is hősként tekint rá – legalábbis ezt állítja. Mary Jane mindenesetre nem bízik benne, de ki tudja? Talán tényleg csak híreket akar szerkeszteni Pókember hőstetteiről. Addig is itt van neki Mysterio internetes hadüzenete, amire persze szintén rávetette magát.
Neve: Jessica Jones
Foglalkozása: Iskolai hírszerkesztő
Állampolgársága: Valószínűleg amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Kapcsolatai: Mary Jane Watson – ellenséges viszony
Csoporthoz tartozása: A Midtown Gimnázium hírszerkesztői
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna
Első megjelenése: Ultimate Spider-Man #106 (2007)

Johnny Storm / Fáklya: Johnny most végre kezd újra az az életvidám, jópofa figura lenni, aki régen volt, de azért még nem teljesen tette túl magát apja halálán. Mint kiderül, az Ultimatum után a világot járta, keresve a helyét, és amikor visszatért New Yorkba, a rossz emlékek miatt képtelen volt bemenni a Baxter-toronyba (ez nem igazán passzol az Ultimate Avengers 2. számával, amelyben F4-szerkóban láthattuk Reed oldalán, de egye kutya, vegyük úgy, hogy az egy kis kitérő volt az életében). Mivel már úgysincs Fantasztikus Négyes, inkább barátja, Peter háza felé vette az irányt. May néni végül meggyőzi, hogy legalább nővérével, Sue-val beszéljen, és miután ezt megejti, abban egyeznek meg, hogy Johnny Parkeréknél marad. May néni tehát immár három fiatalra ügyelhet a házában, amely úgy tűnik, végtelen számú személy befogadására képes. Peter, May, Gwen és Johnny… Szép kis család, mi? Egy új „Fantasztikus Négyes”?
Új kapcsolatai: May Parker – gyám, Gwen Stacy – lakótárs, Peter Parker / Pókember – lakótárs, Sue Storm / Láthatatlan Nő (nővér) – elhidegültek

May Parker: May néni nem hazudtolta meg önmagát, és Johnny szívbe markoló történetét hallva természetesen úgy döntött, segít szegény fiún. Miután az megbeszélte ügyes-bajos dolgait nővérével, megegyeztek, hogy Johnny ezentúl May házában fog lakni. Ahogy annak idején befogadta Gwent, most úgy fogadta be May néni Johnnyt is, eggyel növelve a különleges képességű fiatalok számát a Parker-háztartásban. Vajon akkor is örülni fog ennek a döntésének, amikor Johnny véletlenül felgyújt valamit? Azért remélem, legalább leszakított egy nagyobb összeget Sue-tól, ha már átvette tőle az öccsét.
Új kapcsolatai: Johnny Storm / Fáklya – fogadott fiú

Peter Parker / Pókember: Hát, Peter élete nem lett unalmasabb, az tuti. Ebben a számban egyszerre dolgozik, rendezi magánéleti gondjait és persze harcol Pókemberként. A munkahelyén nem mennek túl jól a dolgok, mert egyrészt utálja, másrészt alváshiányban is szenved a szuperhősi feladatai miatt. Aztán Mary Jane-nel sem okés ugye minden, alig beszéltek pár percet, és máris összevesztek. Peter nem érti, miért kellett szakítaniuk, Mary Jane pedig azért neheztel, mert a fiú máris Gwennel kezdett járni. És ha ez nem lenne elég, amikor Mysterio beveti hallucinációit a város ellen, és kis híján szert tesz egy nagy rakás aranyrúdra, akkor Pókembernek kell megint közbelépnie. A lopást ugyan sikerül meghiúsítania a fiúnak, de Mysterio kis híján végez vele, aztán elmenekül, bosszút fogadva Pókember ellen. Ja, és ezután arra kell hazaérnie, hogy Johnny Storm, a Fáklya immár velük lakik együtt… De legalább a rendőrök és a média még mindig szeretik őt.
Új kapcsolatai: Mysterio – ellenség, Mary Jane Watson – ellenséges viszony, Sue Storm / Láthatatlan Nő – baráti viszony, Johnny Storm / Fáklya – lakótárs

Gwen Stacy: Gwennek most nem sok szerep jutott, csupán a háttérből figyelte az eseményeket. Úgy tűnik, ő sem bánja, hogy immár Johnny is velük lakik, legalábbis nem ellenzi a dolgot. Hogy a későbbiekben milyen viszony alakul ki a Peter-Gwen-Johnny trió között, majd kiderül, mindenesetre sok érdekes szituáció keletkezhet hármójukkal. Ha Gwennek még lenne valamilyen különleges képessége, még mehetnének is együtt bűnt üldözni éjjelente. Frankó. Ja, és külön öröm számomra, hogy Gwen és Sue ilyen jól megkülönböztethetők, Lafuente sikeresen megoldotta, hogy ne hasonlítsanak annyira, mint mondjuk Bagley-nél.
Új kapcsolatai: Johnny Storm / Fáklya – lakótárs

Sue Storm / Láthatatlan Nő: Egy rövidke vendégszerep erejéig felbukkan Sue is ebben a számban, hogy beszéljen Johnnyval, és tisztázzák a dolgaikat. Ugyan most „Láthatatlan Lány”-nak nevezik, de mindegy, maradjunk mi a „Nő”-nél. Nem tud hatni öccsére Sue, és végül megegyezik Mayjel, hogy ott maradhat a fiú náluk, bár láthatóan ezt nagyon nehezen viseli a nagy nővér. Nyilván rajta tartja majd a szemét Johnnyn, és talán számíthatunk még tőle több vendégszerepre is a jövőben. Peterben mindenesetre megbízik, és mivel Johnny szerinte felnéz rá, ezért ráhagyja öccsét, ő pedig visszatér a Baxter-toronyba.
Kapcsolatai: Johnny Storm / Fáklya (öcs) – elhidegültek, Peter Parker / Pókember – baráti viszony

Folytatása következik a 4. szám megjelenése után! Most pedig jöjjenek a Bosszú Angyalai!

Oldalak: 1 2