Ultimate Universe News #52

Üdv, barátaim! Jó hír, hogy mostanság rengeteg a munkám, az viszont persze rossz, hogy emiatt elmaradozik és késik az Ultimate Universe News. Egy szép, legalább valamelyest hosszúnak mondható összefoglalóval szeretném majd kiköszörülni ezt a csorbát, amint lesz rá időm. Hogy sikerül-e, nem tudom, de addig is, hogy ne higgyétek, hogy elfeledkeztem rólatok, egy rövidített UUN-t készítettem nektek sebtiben. Elnézést, ha összecsapottnak és rövidnek tűnik, de ez tényleg csak amolyan pótlás a kimaradások helyett. Lesz benne egy kis videojátékozás, és lesz benne egy kis borítózás a New Ultimates kapcsán. Semmi extra, semmi különlegesség, de legalább van valami, amíg összekapom magam.

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

REKLÁM

ÚJ MEGJELENÉS

Elvileg már meg is jelent a napokban a legújabb Pókember-videojáték, amelyben ugye a négy különböző Pókember közül az újvilágival is játszhatunk – ennek örömére pedig bemutatom nektek az Újvilág egyik gonosztevőjét, Deadpoolt (magyar hangja: Holtbiztos)!

SPIDER-MAN: SHATTERED DIMENSIONS
Platformok: XBOX 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS

Deadpool (Holtbiztos):

Valódi neve: Wade „Wadey” Wilson
Csoporthoz tartozása: Hiénák
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #91 (2006)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #63 (2. sorozat, 2008)
Szinkronhangja a játékban: Nolan North

Története: A wakandai háborúk idején kapta Wade Wilson őrmester a „Holtbiztos” gúnynevet a gyilkos módszerei miatt. A háború után zsoldosnak állt, és elhíresült égető mutánsgyűlöletéről. Végül egy televíziós valóságshow producerei keresték fel, akik egy olyan műsorban akarták bevetni őt, amelyben élő, egyenes adásban vadásznak mutánsokra a trópusi Krakoa-szigeten, Genosha országának partjainál. Holtbiztos szinte egyből vállalta a megbízást, hiszen mindent megadott volna érte, hogy mutánsokat gyilkolhasson. Ő maga válogatta össze csapatát, még a régi, háborús időkből, és így összeállította a Hiénákat. Mind beleegyeztek, hogy biogenetikai erőnevelő műtétnek vessék alá őket, mely során a testük erősebbé, gyorsabbá válik, és így felvehetik a versenyt a mutánsok képességeivel. Wade merészkedett a legmesszebb, és addig alakíttatta a testét, amíg újabb, embertelenebb képességekre nem tett szert.

Genoshai állami támogatással a Hiénák elmentek a Föld legismertebb mutánsaiért, akik a legjobban szúrták a szemüket: az egykori X-Men tagjaiért. Foglyul ejtették őket, majd mindegyiket ledobták a Krakoa-szigeten. Csakhogy az X-ek iskolájában tartózkodott ekkor az ifjú szuperhős, Pókember (Peter Parker) is, és Holtbiztosék őt is magukkal vitték. A maszkját csak azért nem vették le, mert Holtbiztos maga is azt viselt, és tiszteli a maszkokat. Miután Pókember és az X-Men összes tagja a szigetre került, a Hiénák szétszórva kezdték meg a vadászatukat. Végül azonban Pókember és a mutánsok egymásra találtak, majd egyesített erővel legyőzték üldözőiket, és Pókember még Holtbiztos maszkját is letépte, felfedve így a biogenetikai átalakítások után szörnyű állapotban maradt arcát. Holtbiztos éktelen haragra gerjedt, és immár inkább érdekelte Pókember, mintsem az X-Men. Kis híján végzett is a fiúval, ám annak akkori barátnője, az X-Men tagja, Kitty Pryde ekkor különleges képességével átsiklott Holtbiztos testén, és zárlatot okozott a kibernetikus testrészekben. Mindenki úgy hitte, hogy Holtbiztos belehalt sérüléseibe, ám amikor Pókember és az X-Men tagjai távoztak a szigetről, Wadey már újra talpon volt…

A játék fejlesztőinek kiegészítése: „Pókember egyik legjellemzőbb vonása a humora és a vicces beszólásai csata közben. Sokat gondolkodtunk azon, mivel emelhetnénk ki igazán ezt a tulajdonságát, és végül eszünkbe ötlött Deadpool. Azzal, hogy őt tettük meg az újvilági rész egyik gonosztevőjének, humoros hozzászólásokat írhattunk mindkét oldalra, és azok így már nemcsak Pókembertől jönnek.

Lényeges volt persze az is, hogy a pálya igazodjon Deadpool jelleméhez, ezért az egész szintet egy tévés valóságshow-nak terveztük meg. A helyszín egy olajfúró torony lett, amelyet gyilkos akadálypályává alakítottak át, majd telirakták tévéképernyőkkel és kihangosítókkal, amelyeket Deadpool arra használ, hogy folyamatosan idegesítse a szövegelésével Pókembert.”


A képregényben annyira nem kedveltem meg Deadpoolt – de talán itt, ebben a játékban meg fogom? Hamarosan kiderül, ugyanis a legfrissebb hírek szerint PC-re is megjelenik majd! Csuhé!

Oldalak: 1 2

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: