Ultimate Universe News #22

Jó nagyokat kívánok! Itt van hát ismét az Ultimate Universe News, immár 22. alkalommal, telis-teli incsi-fincsi újvilági hírrel és infóval! Kitettem magamért a héten, és egészen szép hosszúságú összefoglalót rittyentettem nektek, szóval most nem panaszkodhattok. Az ULTIMATE SPIDER-MAN szekcióban például ítéletet mondhattok majd az új sorozat első hat száma felett, aztán pedig egy kis galériát is kaptok majd David Lafuente rajzaiból. Aztán lesz itt még nektek egy előzetes vázlat a New Ultimates 2. számából, az Ultimate X főbb szereplőiről egy kedvcsináló kép, az áprilisi megjelenések előzetesei és borítói, valamint egy kis elemzés az eladási adatokról 2009 decemberében, meg egy összesítés a teljes 2009-es évről. Gyakorlatilag minden sorozatot és minit érintünk a héten, ami jelenleg fut, vagy a közeljövőben indul, úgyhogy készüljetek az újvilági hírömlenyre!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÍTÉLET: ULTIMATE SPIDER-MAN #1-6

Új szekció, rész vagy rovat, vagy mi ez már itten! A tavaly megújult Újvilág első történetének végére értünk két hete, amikor is lezárult az Ultimate Spider-Man második sorozatának első sztorija, a The New World According to Peter Parker, az új világ Peter Parker szerint. Most pár keresetlen szóval az egész történetet, azaz mind a hat fejezetet értékelném egyben, aztán pedig interaktív módon ti is kifejezhetitek véleményeteket. Jó lesz? Jó hát!

THE NEW WORLD ACCORDING TO PETER PARKER (#1-6)
Megjelent:
2009. augusztus – 2010. január
Írta és rajzolta: Brian Michael Bendis – David Lafuente


Csúcspont: Először is, gratulálnom kell Bendisnek, amiért a hathónapos időugrással gyorsan elfelejtette velünk az Ultimatum borzalmait, de egy kicsit le is kell szidnom, mert megvezetett minket azzal, hogy új Pókember lesz az új sorozatban. Ejnye, no. Peter Parker maradt a mi kedvenc hálószövőnk, ami engem mondjuk semlegesen érintett, tehát annyira nem akadtam ki tőle. Legyen. Az új világból még sokat nem láttunk, csak annyit, hogy felépült újra New York, és Peter sulijában tömegnyomor van, mert alig maradt használható iskola a környéken. Volt szó róla, hogy a mutánsokat sokkal szigorúbban üldözi már a törvény, de ebből sem láttunk még sokat, csak hogy Kittyvel továbbra sem bánnak túl jól. Az viszont nagyon tetszik, hogy Pókember most már valóságos sztár, mindenki szereti és tiszteli. Ilyesmit eddig még nemigen láthattunk, és kíváncsi vagyok, meddig marad ez a helyzet. De ami a csúcspontot illeti: nekem még mindig Kitty az. A karakterek közül többen sokat változtak, Mary Jane például visszahúzódóbb lett, Gwen nagyszájúbb és magabiztosabb, Kong emós, Peter… hát, ő nagyjából ugyanolyan maradt, de Kitty szerintem előnyére változott. Ő a „kemény csaj” a bandában, akinek már jó sokat adott az élet, de mégsem hátrált meg. Bárkinek visszaszól a suliban, lerendezi barátja, Bobby Drake életét, és nem mellesleg ő a rejtélyes szuperhős, a vörös csuklyás Árnyéklepel is! És öregem, mind láttuk, hogy abban a frankó lepelben mire képes a kis hölgyemény! MÉG TÖBB SZEREPET KITTYNEK A JÖVŐBEN! Elfogult lennék vele kapcsolatban? Nos, igen! Kövezzetek meg érte! De azért inkább mégse, mert az fájna. Ha pedig ezüstérmet is kéne osztanom, akkor Mysterio kapná azt, mert tényleg hardcore gonosztevő lett, amit bizonyított már rögtön az első fejezetben a Vezér megölésével. Yikes! Őt is szívesen látnám még minél többször a jövőben! A bronzérmet pedig, azt hiszem, a Parker-háztartásban kialakult helyzet kapná. Peter Parker, Johnny Storm, Bobby Drake és Gwen Stacy egy fedél alatt? Zseniális! Vajon mi sül majd ki ebből?

Mélypont: Ahogy már említettem, az új világrendből majd többet is szívesen látnék a sorozat lapjain, és Bendisnek figyelnie kell majd, hogy egyeztessen a többi újvilági íróval, hiszen az ő sorozata jócskán előreugrott a maga hat hónapjával a többi címhez képest. Csak óvatosan, nehogy előre lelőjön valami nagy poént, Mr. Bendis! Ami pedig a konkrét mélypontot jelenti számomra a sorozatban, az talán az utolsó fejezet, amiben megint az történt, ami már ezerszer: Peterre rátámadt a suliban egy ellensége, ő meg összecsapott vele. Már az első sorozat legelső sztorija is így ért véget a Zöld Manóval, aztán ki tudja, hányan rohamozták már meg azt a szerencsétlen iskolaépületet. Lehetetlen, hogy akinek van egy kis agya, az ne következtesse már ki, hogy Peter maga Pókember. De komolyan. Azt pedig már írtam múlt héten is, hogy egy ilyen iskolába csak valami komoly elmebajban szenvedő szülő járatja még a csemetéjét. Meh. Nagyon nem tetszett még Mary Jane sem az állandó rinyálásával, de persze őt eddig se szerettem, és Peter viselkedése és belső monológjai is baromi egysíkúak voltak néha. Az új gonosztevők, a bombákat lövöldöző anyuka és lánya még olyan semmilyenek nekem, de nem hiszem, hogy később lesz még komoly szerepük. És ami a rajzokat illeti… Nem tudom. Is-is. Lafuente stílusát még szoknom kell, de nem annyira rossz általában, azonban vannak képkockák, ahol szerintem igencsak mellényúlt. Nem vagyok meggyőződve róla egyelőre, hogy méltó utódja lenne Mark Bagley-nek és Stuart Immonennek. A Mysteriója ügyes, Gwent és Kittyt is egész jól eltalálta, de még Johnnyt is, azonban a lufifejű Pókember és a 10 évesnek kinéző Bobby Drake nem nyerték el a tetszésemet.

Sztori:
Rajz:

Most pedig ti jöttök! Szavazzatok, barátaim! Szerintetek milyen volt a The New World According to Peter Parker?

[poll id=”153″]

ELŐZETES

Végre jön a Póknő! Az első sztoriból talán kimaradt, de nyugalom, Póknő-rajongó társaim: az alant látható áprilisi előzetesből kiderül, hogy Jessica visszatér a sorozatba a 9. számban! De jó, de jó! És még a feje sem olyan lufi, mint Pókemberé!

ULTIMATE SPIDER-MAN #9
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borító: David Lafuente
Várható megjelenés: 2010. április 14.

A Póknő visszatér! És ki nem találjátok, kivel fog smacizni ebben a számban! Bizony, jól olvastátok! Egy olyan Pókember-sztorira vágytok, amilyenhez hasonlót, még soha, de soha nem láthattatok sehol sem? Itt és most garantáltan megkapjátok! Ha pedig még ez sem lenne elég, Kitty Pryde élete is veszélybe kerül, amikor az amerikai kormány emberei a Midtown Középiskolába mennek, hogy begyűjtsék őt…

NEEE!!! CSAK KITTYT NEEE!!! De ne aggódj, majd én megmentelek! Maniac-Man, előre! HUSS!!!

GALÉRIA

David Lafuente rajongói, gyűljetek ide! A mestertől hoztam nektek pár fekete-fehér oldalt, borítót, miegymást, amelyekre most mereszthetitek szemeiteket! Hurrá!


Oldalak: 1 2 3