Ultimate Universe News #1

HA! Ugye nem gondoltátok KOMOLYAN, hogy tényleg megszűnnek ezek a heti újvilági összefoglalók? Igaz, Ultimate News többet nem lesz, hanem helyette a még hosszabb című Ultimate Universe News, de ha mégis bevettétek a dumámat, akkor nyilván azt is elhittétek, hogy új Pókember lesz az Újvilágban, és hogy aki meghalt az Ultimatum során, az tutira sosem tér vissza… Mit mondhatnék? Rám ragadt valamennyi a Marvel érdeklődést felkeltő reklámszövegeiből, és én is hasonló, álnok módon akartam egy kis hírverést csapni a rovatom körül. A megszűnés álcája alatt dolgoztam ki az új Újvilághoz méltó új összefoglalót! Az első oldalon máris láthatjátok az újításokat: az ULTIMATE SPIDER-MAN szekcióban először a magyar mezőnyt reklámozom A Csodálatos Pókember 74. számának bemutatójával (új sztori és új rajzoló!!!), majd jön az új amerikai megjelenés, az Ultimate Spider-Man vadonatúj 1. számának kedvcsinálója. Itt jegyezném meg, hogy míg mindenütt Ultimate Comics Spider-Man és Ultimate Comics Avengers címen emlegetik az új sorozatokat, én sehol sem láttam a Comics szót a főcímekben, így én sem fogom használni, meg anélkül jobban is hangzik szerintem mindkettő. Van ellenvetés? Helyes! Az új szám bemutatója után jön az elemzés, a szereplők és az események bemutatása, majd előzetesek a 2. és 4. számhoz. Aztán lapozunk, és érkezik az ULTIMATE AVENGERS szekció az Ultimate Avengers várva várt 1. számával Mark Millartól, természetesen elemzéssel együtt! Itt is lesz előzetes a 4. számhoz, aztán a következő oldalon az aktuális minisorozat, az Ultimate Armor Wars kap egy kis reklámot a 3. szám előzetesével. Ennyi, és még megannyi apró kis újítás és meglepetés vár rátok a megújult hírrovatomban! Csak heverjétek ki a gonosz kis „tréfámat” a megszűnésről, és akkor olvashattok is tovább! (Játékos kedvűek megszámolhatják, hányszor hangzott el ebben a bevezetőben az „új” szó!)

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

A CSODÁLATOS PÓKEMBER

Mi mással is nyithatnánk a vadonatúj összefoglalót, mint egy magyar vonatkozású hírrel: megjelent A Csodálatos Pókember 74. száma! Új rajzoló veszi át Mark Bagley-től a sorozatot Stuart Immonen (Újvilág: Fantasztikus Négyes) személyében (alant láthattok tőle pár csodaszép képkockát), Bendis pedig a tiszteletére egy kulcsfontosságú, mérföldkőnek számító sztorit írt: indul az Egy Manó halála! De melyik Manóé? És tényleg halálról van szó, vagy ez csak egy erős túlzás? Hasonló fontosságú persze A nagy beszélgetés című egyrészes történet is, melyben Peter és May néni rendezik egymás között az egész Pókember-ügyet… Vajon az újvilági May is lesz annyira megértő, mint a klasszikus? Mindenre választ kaptok a 74. számban, amit már mindenki meg is vett, mire ennek a mondatnak a végére ért!

A CSODÁLATOS PÓKEMBER #74
Fejezetcímek: A nagy beszélgetés / Egy Manó halála (1. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Mark Bagley és Stuart Immonen
Borító: Stuart Immonen

Ebben a különleges kiadásban a 73 számot megrajzolt Mark Bagley átadja helyét a sorozat új, állandó rajzolójának, Stuart Immonennek! Immonen már bizonyított az Újvilág: Fantasztikus Négyes lapjain is, és most eljött az ideje, hogy megmutassa, milyen az ő újvilági Pókembere! Peter és May néni életük legfontosabb beszélgetését folytatják, és elszabadulnak az érzelmek… Eközben pedig színre lép egy vadonatúj gonosztevő! Majd: Hatalmas robbanás rázza meg a Triskelion szuperbűnözőket fogva tartó börtönrészlegét. A romok közül előbukkan egy férfi, aki bosszúra szomjazik… Egy férfi, aki Peter Parker fejét akarja! Ez a férfi nem más, mint Norman Osborn, a Zöld Manó! Vajon sikerül újra megbirkóznia vele Pókembernek? Ja, és a Rengető is visszatér…


ÚJ MEGJELENÉS

És akkor most az amerikai vonal következik, mert hogy ott is nagy változások voltak ám múlt héten! Végre kezdetét vette az új Ultimate Spider-Man sorozat vadonatúj 1. számmal, vadonatúj rajzolóval David Lafuente személyében, vadonatúj szereplőkkel, sztorival, továbbá négy különböző borítóval! De nem vadonatúj Pókemberrel… Igen, kissé becsapva érezhetitek most magatokat, ahogy én is éreztem. Peter Parker buksija már a legelső oldalon ott virít, és nem, nem halt meg, és igen, még mindig ő Pókember. Ezt leszámítva mondjuk tényleg elég sok minden megváltozott, na de hát…

Bendis-interjú (Ultimate News #122): „És igen: Pókember maszkja alatt is egy olyasvalaki lesz, akire nem számítanátok…” (…) „Aztán kezdődik majd az új sorozat egy vadonatúj Pókemberrel júliusban!”

Khm. Az egy dolog, hogy nem júliusban kezdődött, na de MEKKORA ÁTVERÉS VOLT MÁR EZ A DUMA AZ ÚJ PÓKEMBERRŐL!!! Öregem… Félre ne értsetek, nincs nekem semmi bajom Peterrel (na jó, néha kicsit zavar a nyafogása, de ennyi belefér), de hát ez volt minden idők második legundorítóbb reklámfogása, valljuk be.

Az első pedig természetesen az álhír az újvilági összefoglalók megszűnéséről. YIKES!!!

No jó, ettől függetlenül nagyon bejött nekem az 1. szám. Az Ultimatum a múlté, hat hónap telt el azóta, és New Yorkot is újjáépítették már, így Bendis elérte, hogy semmi se emlékeztethessen már minket arra a borzalomra. Mondanom sem kell, hogy kihagyhatatlan ez a képregény, ugye?

ULTIMATE SPIDER-MAN #1
Fejezetcím: The New World According to Peter Parker
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Normál borító: David Lafuente
Gonosztevős alternatív borító: Marko Djurdjevic
Fekete-fehér alternatív borító: David Lafuente
Hologramos alternatív borító: David Lafuente

Majd’ 10 évvel ezelőtt az Ultimate Spider-Man megteremtette az Újvilágot, a klasszikus Marvel-univerzum újragondolt változatát, amely minden képzeletet felülmúlt. Most a csoda újra megtörténik: a tinédzser hálószövő életének legújabb fejezete az Ultimatum eseményei után kezdődik, és alapjaiban írja újra Pókember és környezete világát! Vadonatúj mellékszereplők és vadonatúj gonosztevők lépnek színre hónapról hónapra. Csatlakozzatok ti is az Eisner-díjas íróhoz, Brian Michael Bendishez, aki magával hozta a méltán népszerű rajzolót, David Lafuentét (Ultimate Spider-Man Annual, Patsy Walker: Hellcat)! Ki ne hagyjátok!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Hogy miből is fog állni ez az elemzés a megújult, elképesztő, szexuális összefoglalóimban? Szép sorban végigmegyünk a szereplőkön, és rajtuk keresztül az eseményeken, a képregényben való megjelenési sorrendjükben, hogy minden tisztázva és analizálva legyen prof. dr. Maniac von Ultimate báró gróf segítségével. Hurrá! Kezdjük is!

Peter Parker / Pókember: „A nevem Peter Parker. És ismét az én belső monológommal nyit a sztori.” Peter él, hip, hip, hurrá, juhé és csuhajja! Természetesen még mindig ő Pókember, és az Ultimatum borzalmai már a múlté. New York újjáépült, cirka hat hónap alatt, mindenki tök happy, és még Pókembert is szeretik az emberek és a hatóságok, hála Jameson cikkének (lásd: Ultimatum – Spider-Man: Requiem). Érdekes lesz egy ennyire népszerű és közkedvelt Pókembert látni a változatosság kedvéért, sok új fordulatot hozhat a sztoriba. Aztán ott van ugye Peter új munkája is. Mivel már (feltehetőleg) nincs Hírharsona, ezért kellett valami új meló Peternek… így most egy gyorsbüfében dolgozik kiszolgálóként. Idétlen kalapban, idegesítő vevőkkel, még idegesítőbb főnökkel. Aú. Persze korábban Mary Jane is dolgozott már hasonló helyen, úgyhogy ezen mindenkinek át kell esnie egyszer, olybá tűnik. Peter viszonya a többiekkel egyébként rendben van: May nénivel minden okés, megjelent Johnny Storm is a régi barátok közül, és Gwennel… Vele KÜLÖNÖSEN minden okés!
Személyazonossága: A S.H.I.E.L.D. és néhány ember által ismert, mások számára titkos
Foglalkozása: Diák, gyorséttermi kiszolgáló
Kapcsolatai: May Parker (nagynéni) – minden rendben, Gwen Stacy (szerelem) – minden rendben, Johnny Storm / Fáklya (barát) – zavaros

Mary Jane Watson: Hát szegény leányzót meg mi lelte? New York újra felépült, neki király kis melója van a sulija internetes oldalának tudósítójaként, és a szemüvegében talán még aranyosabb, mint eddig. Akkor miért ez a fancsali ábrázat az egyetlen képkockán, amin megjelenik? Jaaa, hogy talán az a gond, hogy Peter már megint mással kavar helyette? Hát, ez van, babám…
Foglalkozása: Diák, internetes tudósító

Vörös csuklyás alak: Egy ismeretlen, vörös csuklyás alak lépett színre a városban! Kinézetre a dementorok és a Gyűrűlidércek kistestvérének tűnik, gyakorlatilag sebezhetetlen, bivalyerős és piszkosul gyors. Szerencsére egyelőre úgy néz ki, a jó oldalon áll, és ő is amolyan bűnüldöző… de vajon meddig marad ez így? És egyáltalán ki ez az alak? Férfi? Nő? Ember? Mutáns? Vagy valami egészen más? Talán Doktor Strange tért vissza? Esetleg ez a Holdlovag egy újabb alteregója?
Neve: Ismeretlen
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Bűnüldöző
Állampolgársága: Ismeretlen
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Különleges képességei / felszerelése: Egyelőre sebezhetetlennek tűnik, fél kézzel elbánt egy betörőbandával, és iszonyat gyorsan mozgott. Fegyvere láthatólag nincs. Testét vörös köpeny, fejét vörös csuklya és fekete maszk borítja. Eddig nem gyilkolt meg senkit, tehát a módszerei hasonlítanak Pókemberéhez.
Első megjelenése: Ultimate Spider-Man #1 (2009)

Gwen Stacy: Gwen él és virul, amióta Venom „kiszívta” belőle Vérontót, és a klónok boldog és gondtalan életét élvezi. Továbbra is a Parker-házban lakik, és az eltelt hat hónap alatt… bizony, bizony, összejött Peterrel! Nem kevés smacizás zajlik kettejük között az 1. számban, tehát nagyon dúl a szerelem. Kezd visszatérni a régi kinézetéhez is, kapott egy piercinget a szemöldökébe, és persze legalább annyira dögös, mint annak idején. Ugyan ki tudna ellenállni egy ilyen lánynak, ha vele lakna együtt? Még ha egy klónról is van szó, aki korábban egy vérengző szimbiótát hordozott. Arra azért még választ kellene kapnunk, hogyan és miért szeretett egymásba ő és Peter, és hogy érintette ez Mary Jane-t és Kittyt.
Kapcsolatai: May Parker (gyám) – minden rendben, Peter Parker / Pókember (szerelem) – minden rendben

May Parker: May néni kedves és energikus, mint mindig. Örül, hogy unokaöccse és fogadott lánya, Gwen együtt vannak, legalábbis nem adta eddig jelét, hogy bánná a dolgot. Vezeti a háztartást, főz, dolgozik, kimossa Peter Pókember-ruciját… A megszokott szupernagynéni. Az eddig látottak alapján már egészen megszokta, hogy unokaöccse egy álarcos szuperhős, hogy a fogadott lánya egy klón, aki egy ideig szörnyeteg is volt, és hogy egyáltalán: mindenféle különleges képességű egyénnel van körülvéve. Amikor a Fantasztikus Négyes volt tagja, Johnny Storm beesik hozzájuk, még akkor is egész jól kezeli a helyzetet – persze az igazán érdekes dolgok ezzel kapcsolatban majd a 2. számban lesznek olvashatók.
Kapcsolatai: Peter Parker / Pókember (unokaöcs) – minden rendben, Gwen Stacy (fogadott lány) – minden rendben

Johnny Storm / Fáklya: A feloszlott Fantasztikus Négyesből ide vándorolt sokak kedvence, a forrófejű Johnny Storm! Hogy hol járt eddig, mit csinált és most mik a tervei, arról eddig nem tudtunk meg sokat, mert amint belép a Parker-házba, hogy szállást kérjen éjszakára, összeesik. Válaszokat várunk vele kapcsolatban!!!
Kapcsolatai: Peter Parker / Pókember (barát) – zavaros

Wilson Fisk / Vezér: A Vezér visszatér… 3 oldal erejéig. Az Ultimatum katasztrófái után az emberei minden ellene szóló bizonyítékot eltüntettek, így ismét elkerülte a börtönt, és visszatért tornyába. Ám arra nem számított, hogy egy nem várt vendég fog betoppanni hozzá… Mysterio látogatja meg őkelmét, és egy könnyed, laza mozdulattal végez vele! Úgy tűnik, Mysterio terveibe most nem fért bele a Vezér… és ezzel az első sorozat főbb gonosztevői közül már csak Doktor Octopus és Venom maradtak életben.
Kapcsolatai: Mysterio – a gyilkosa
Jelenlegi státusz: Elhunyt

Mysterio: Az Ultimate Spider-Man Annual 3. száma után a rejtélyes Mysterio visszatér! Ki ő? Mik a tervei? Mik a képességei? Egyelőre gyakorlatilag SEMMIT nem tudunk róla, de aki ilyen könnyedén és hidegvérrel végzett a Vezérrel, attól semmi jót nem remélhetünk! Kösd fel a gatyád, Pókember, új főgonosz érkezett a városba!
Neve: Ismeretlen
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Bűnöző
Állampolgársága: Ismeretlen
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Különleges képességei / felszerelése: A kezéből kijövő energiasugarakkal a Vezért könnyedén kirepítette épülete ablakából, továbbá úgy tűnik, valamilyen módon anyagtalanná is tud válni, és talán teleportálni is képes. Fekete öltözetet visel, feje mintha egy szellemfej lenne.
Első megjelenése: Ultimate Spider-Man Annual #3 (2008)

Folytatása következik a 2. szám megjelenése után! A borítóról még nagyon várjuk Kitty Pryde, Jégember, a Póknő, valamint Kong Harlan első megjelenéseit is!

ELŐZETES

És akkor tekintsünk előre a jövőbe, barátaim! Mi vár az elkövetkező hónapokban az ifjú falmászóra? Először is, szeptember elején érkezik a sorozat 2. száma, amelyből máris tudok nektek mutatni előzetes oldalakat!

ULTIMATE SPIDER-MAN #2
Várható megjelenés: 2009. szeptember 2.


Na ne mondjátok nekem, hogy még mindig nem csípitek Lafuente stílusát…! Nekem talán a Mysteriója tetszik a legjobban, aki a jelek szerint (szerencsére) nem mágikus, hanem sokkal inkább valamilyen különös technológiát használó gonosztevő lesz.

De haladjunk! Ugorjunk pár hónapot, és lássuk a novemberi 4. szám legelső előzetesét borítóval együtt! Csak itt, csak nektek, csak idam!

ULTIMATE SPIDER-MAN #4
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borító: David Lafuente
Várható megjelenés: 2009. november 4.

Pókember szemtől szemben Mysterióval! Brutális, véres és minden idők egyik legnagyobb csatajelenete! VALAMINT: bizonyos események Kitty Pryde életében olyan helyzetbe hozzák Peter Parkert, amilyet még soha, sehol, egyetlen Pókember-címben sem láthattatok!

Ennyi most Pókemberből legyen elég! Lapozzatok a Bosszú Angyalaihoz!

Oldalak: 1 2 3