Ultimate News #91

ADATLAP

Eredetileg az X-Men egyik ellensége volt, ám az Újvilágban Pókember egyik B-kategóriás ellenlábasa lett belőle. Ő Vörös Omega, a titokzatos mutáns, aki nemrég lépett színre nálunk. És íme az adatlapja:

Vörös Omega

Valódi neve: Ismeretlen
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Bérgyilkos
Állampolgársága: Büntetett előéletű orosz
Születési helye: Oroszország
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #86 (2006)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #59 (2. sorozat, 2008)

Története: Vörös Omega egy mutáns bűnöző, aki önként jelentkezett hazájában, Oroszországban, a börtönben töltött évei alatt kísérleti alanynak. Szabadulása után szabadúszó zsoldos lett, és hamarosan különleges megbízást kapott: támadást kellett végrehajtania az amerikai Roxxon Vállalat egyik teherhajója ellen New Yorkban. Sikeresen fel is robbantotta a célpontot, de nemsokára megjelent a helyszínen az ifjú szuperhős, Pókember, aki egy rövid csata után ártalmatlanította őt. A hatóságok Vörös Omegát a S.H.I.E.L.D. nevű kormányszervezet szuperbiztos börtönkomplexumába szállították a Triskelionba.

Testmagassága: 186 cm
Testsúlya: 184 kg
Szeme színe: Vörös
Haja színe: Szőke
Képességei / felszerelése: Vörös Omega kiváló közelharcos, aki emberfeletti állóképességgel és gyorsasággal bír, és képes felemelni akár 25 tonnát is. A testén visszahúzható csápok vannak, melyek a hátsó csuklójából jönnek elő. Ezek elég erősek, hogy meg lehessen ölni velük egy átlagembert, és meglehetősen gyorsan is mozognak. Ostorként is lehet őket használni, és még akár a fémet is meghajlítják. Vörös Omega mentális úton tudja irányítani őket, hiszen már a teste részét képezik. A teljes teste krétafehér színű a mutációja miatt.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 6/7 (Szinte sebezhetetlen)
Energiakivetítés: 3/7 (Kis távolságból, rövid ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 4/7 (Tapasztalt harcos)

RÖVID MEGEMLÉKEZÉS MICHAEL TURNERRŐL

Egy szomorú hírrel vagyok kénytelen zárni az e heti összefoglalót: bizonyára már olvastátok az oldalon, hogy egy igen tehetséges és népszerű rajzolótól, Michael Turnertől kellett megválnunk pár napja. Sokáig küzdött a rákkal, míg végül 37 évesen elhunyt. Hatalmas veszteség ez a képregényiparnak, beleértve szinte az összes kiadót, hiszen Turner mester szinte mindenhol megfordult legalább egy-két borító erejéig. Talán még emlékeztek, hogy ő rajzolta volna a soha el nem készült Ultimate Wolverine minisorozatot is, és nem egy újvilági borító fűződik a nevéhez. Nyugodjék békében.

Zárom soraimat erre a hétre, és hagyom, hogy kielmélkedjétek magatokat az Ultimate Marvel 4.0 fórumban, ahogy mindig. Jövő héten pedig újra találkozunk, és folytatjuk a visszaszámlálást a 100. újvilági hírcsokrunk felé…

Oldalak: 1 2 3 4