Ultimate News #91

ULTIMATE SPIDER-MAN

Venom visszaemlékezése véres vadászatára védtelen városlakókért végre valóban vegjelent! Ööö… vagyis megjelent, na. A 123. számban kezdetét veszi a régen várt War of the Symbiotes először Venom, aztán később majd Vérontó visszatérésével! Ám hogy mindent megértsünk, előbb ki kell pótolni ugye a hézagokat, és meg kell tudnunk, mi mindent csinált az elmúlt időszakban a rég nem látott Eddie Brock haver. Meglehetősen sűrű napjai voltak, az biztos. Zárójelben jegyzem meg, hogy akik játszottak az Ultimate Spider-Man videojátékkal, azok előnyben vannak most a többiekhez képest!

Ultimate Spider-Man #123 – War of the Symbiotes (1. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Venom visszatér a War of the Symbiotes 1. részében! Pókember egyik legveszélyesebb ellensége tehát újra itt van, és ez nagyon rossz hír a hálószövő hősnek – de talán Silver Sable és bandája segíthet neki! Már ha azért jöttek, hogy segítsek Pókembernek, és nem valami sokkal sötétebb terv miatt… És ne feledjétek: ez a történet szorosan összefügg az Ultimate Spider-Man videojáték eseményeivel (amelynek mellesleg Brian Michael Bendis társírója volt), így végre ez a nagysikerű játék is beépül a képregény kronológiájába! Tegyetek úgy ti is, mint Venom, és ha leálltatok a sorozat olvasásával, most térjetek vissza, és megértitek, hogy a kritikusok miért tartják ezt napjaink legjobb Pókember-címének!

THE ULTIMATES

Sok negatívumot el lehet mondani a The Ultimates 3. kötetéről, de az tény és való, hogy eddig egyetlen pontban felül tudta múlni az első két sorozatot: nevezetesen a megjelenések pontosságában. Az első három szám mindig időben jelent meg hónapról hónapra, és már-már azt hihettük, ez így fog menni a befejezésig, de nem. Az Ultimate-átok ezt is elérte, és a 4. számot március helyett már csak június végén vehették kézbe a rajongók. De most már legalább tényleg itt van, mindkét borítóval, és menetelhetünk tovább az Ultimatum felé a March on Ultimatum keretei között. A Különítmény ezúttal a Vadföldön gyepálja tovább a Mutáns Testvériséget, míg eközben New Yorkban érdekes fejleményeknek lehetünk szemtanúi… Mindezt persze továbbra is Joe Madureira csodálatos rajzaival!

The Ultimates 3 #4 – Sex, Lies, and DVD 4: Savages
Írta: Jeph Loeb
Ceruza- és borítórajz: Joe Madureira
Alternatív borítórajz: David Finch

Ki lesz a Vadföld ura? Ki szállhatna szembe Magneto erejével? Hát mondjuk a Rozsomákkal kiegészült Különítmény! Eközben New Yorkban a Darázs egy olyan titokra derít fényt, amely mindent megváltoztat… Jeph Loeb és Joe Madureira sikersorozata folytatódik, és egyre közelebb ér az Ultimatum című végállomáshoz!

KRITIKÁK

Ultimate Spider-Man #123

„Rég nem láttuk már Eddie Brock pajtást, és ebben a számban megtudhatjuk, mi is történt vele mostanság. Eddie átveszi Forrest Gump stílusát, leül egy padra a parkban, és elmeséli az ő kis történetét az arra járóknak. Egy kis felelevenítés, egy kis hézagkitöltés – nagyjából ebből áll ez a szám. Aki nem olvasta a Venom első megjelenését tárgyaló sztorit, annak ez mindenképpen kötelező olvasmány. Aki olvasta, az meg megtudhatja, mi történt vele az eltűnése után, habár mindez talán annyira nem lesz izgalmas a régi rajongóknak. De nem is unalmas, sőt. A főhős és környezete most nem igazán kap szerepet, de néha nem árt egy-két ilyen, a főgonoszra koncentráló szám. Stuart Immonen rajzai most is kiválóak, és még mindig csak ámulok és bámulok, milyen könnyedén változtatta meg az egész képregény rajzstílusát. Annyira talán nem jó itt, mint mondjuk a Legion of Super-Heroes vagy az Adventures of Superman oldalain, de még így is elismerést érdemel. Összességében nem ez a sorozat legjobb része, de nem is a legrosszabb. Csak nem halad egyelőre semerre a sztori.”
Értékelés: 3,5 / 5
Írta: Blake Petit

„Már nagyon vártam az Ultimate Spider-Man Venomjának visszatérését. Ami fura, mert általában utálom a szimbiótás sztorikat. Ám itt más a helyzet, ugyanis Brian Michael Bendisnek sikerült a lehetetlen: az újvilági Venommal bőven felülmúlta a klasszikust. És ez nagy szó, hiszen egy kezemen meg tudnám számolni azokat az újvilági szereplőket, akik jobbak lettek eredeti változataiknál. Elkezdődött hát a War of the Symbiotes, és Peternek ez sem lesz sétagalopp, az tuti. Már most sejteni lehet, hogy Eddie Brock ezúttal jól megszorongatja majd falmászó hősünket. Persze ebből a számból még sok minden nem derül ki, hiszen javarészt visszaemlékezésekből áll. Megtudjuk, mi minden történt mostanság Eddie-vel, és miért is üldözi őt Silver Sable és a Vad Banda. Van egy olyan érzésem, hogy még világosabb lenne a sztori, ha játszottam volna a történethez kapcsolódó Ultimate Spider-Man videojátékkal… Gonosz húzás, hogy így akarja népszerűsíteni a játékot, Mr. Bendis. Nagyon gonosz. De rendben, megbocsátok, hiszen a 123. szám tényleg kiváló lett. Igazán élvezetes az a töredékes cselekményvezetés, amelyet Eddie mesélői szemszögéből kapunk, ahogy Forrest Gumpként ül egy padon, és minden arra járóval megosztja élete történetét. Visszaemlékezik a Vad Bandára, egy eddig el nem mesélt találkozásra Peterrel, de úgy összességében még nem látjuk a teljes képet. Stuart Immonen szemkápráztató akciójelenetei most sem okoznak csalódást, és a Peter Parkere is egyre jobb és ügyesebb lesz. Nem csalódtam tehát Venom visszatérésében, legalábbis eddig. Nagyon szorítok azért, hogy ez a sztori is legalább annyira jó legyen, mint az első, amelyben felbukkant a kedvenc újvilági gonoszom, de tekintve, hogy sem az író, sem a rajzoló nem ma kezdték a szakmát, elvileg nem lehet itt semmi gond.”
Értékelés: 8,8 / 10
Írta: Jesse Schedeen

Oldalak: 1 2 3 4