Ultimate News #91

…avagy az Újvilág jövője. Akár ez is lehetne az Ultimate News 91. részének alcíme, hiszen központi témánk ezúttal a hétvégi chicagói képregényfesztivál lesz, ahol a Marvel fejesei végre beavattak minket kicsit az Ultimate-vonal jövőjébe. A nagy kérdés persze az, hogy lesz-e egyáltalán még Újvilág az Ultimatum után… Nos, valamelyest ez is kiderül e heti összefoglalónkban. Persze azért nemcsak a jövőről, hanem a jelenről is szót ejtünk, így kaptok egy-egy rövid bemutatót és jó pár kritikát a frissen megjelent Ultimate Spider-Man 123. és a The Ultimates 3 4. számából. Az egyikben visszatér Venom, a másikban a Különítmény és a Mutáns Testvériség gyepálják egymást… Szóval nem fogtok unatkozni ezúttal sem, pláne ha még a szokásos adatlapot is hozzávesszük mindehhez. Jó szórakozást mindenkinek!

Ez itten a figyelmeztetés: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Ez meg a vége neki.

WIZARD WORLD CHICAGO – AZ ÚJVILÁG JÖVŐJE

A hétvégi chicagói képregényfesztiválon végre a rajongók kaptak pár választ (ha nem is teljesen egyértelműeket) az Újvilág jövőjét illetően. Ideje volt már tiszta vizet önteni a pohárba, hiszen az elmúlt hónapokban mindenféle pletykák keringtek a teljes Ultimate-vonal megszűnéséről… Az eseményen részt vett az Újvilág egyik atyja, Brian Michael Bendis, valamint olyan fejesek, mint Bill Rosemann, C.B. Cebulski és Jim McCann. Igyekeztem összegereblyézni nektek minden fontos infót és előzetes képet, hogy ti is világosabban lássátok végre az Újvilág jövőjét…

Rosemann: „Mielőtt elkezdenénk: nem, nem tudjuk, mikor jelenik meg az Ultimate Wolverine vs. Hulk maradék négy száma!”

Bendis: „És akkor most jöjjön az Ultimatum. Igen, ez az esemény alapjaiban változtatja majd meg a teljes Újvilágot, egészen más stílusa és hangulata lesz utána minden sorozatnak. Örökre megváltozik minden. És szerintem mindenkinek tetszeni fog ez a változás. Az tény, hogy van egy domináns univerzumunk, a többi mellette csakis kisebb lehet. Az nem működik, hogy ugyanolyan jelentős legyen minden egyes alternatív univerzum, és akkora káosz legyen, mint a DC multiverzumában. Az sem működne, ha az Újvilág és a klasszikus univerzum hősei találkoznának. Jó, biztos érdekes lenne, de mi lenne utána? De azért az Újvilág így is sok érdekességet tartogat még, például egy új Ultimate Spider-Man Annual kiadást októberben! A témája Peter és Mary Jane fizikai, főként szexuális kapcsolata lesz, amire nem volt könnyű engedélyt szereznem fentről. Vissza kellett emlékeznem 15-16 éves korom dicsőséges napjaira, és rá kellett jönnöm, hogy egy tinédzser életében bizony ez elkerülhetetlen. Ennek meg kell történnie, Peter és MJ most ebben a korban vannak. A rajzokért egyébként David Lafuente Garcia lesz a felelős, és természetesen bővített oldalszámmal jelenik majd meg. Gyakori kérdés szokott még lenni az Ultimate Marvel Team-Up ügye. Megerősíthetem, hogy a skrullos rész kivételével MINDEGYIK szám részét képezi az újvilági kronológiának.”

Rosemann: „Ó, pedig a skrullosban én is benne voltam!”

Bendis: „Azt pedig még érdekességként megemlítem, hogy ha lett volna Ultimate Spider-Man 2 játék, annak a Death of a Goblin lett volna a története. De nem lett, így ez a sztori bekerült a képregénybe.”

Bendis: „Ami az Újvilág eredetét illeti: emlékszem, réges-régen Mark Millarral rakosgattuk össze ezt az akkor még nem létező univerzumot. A klasszikus univerzum a nukleáris paranoiából született, míg ez már a genetikaiból. Manapság már sokkal inkább foglalkoztatja a genetika az embereket, mint a nukleáris veszélyek. Kitaláltuk hát ezt a világot, a történelmét, összekötöttük a pontokat benne, mindent szépen elterveztünk. És most az Ultimate Origins oldalain ki is derül pár olyan dolog, ami elengedhetetlen az Ultimatum teljes megértéséhez. A kapcsolat Nick Fury és Amerika Kapitány, Hulk és Pókember között. A 2. számban például Amerika Kapitány eredete lesz a középpontban. Ja, és színre lép majd az újvilági Szemlélő is. Ami az Ultimate Spider-Man történéseit illeti, amely kapcsán muszáj megemlítenem, mennyire meg vagyok elégedve Stuart Immonen fantasztikus munkájával, elmondhatom, hogy igen, erre a sorozatra is kihat majd az Ultimatum. Nem is kicsit. Lesz jó pár elhalálozás… Sokan kérdezték amúgy, hogy ki a kedvenc gonoszom a sorozatban, és talán Doktor Octopus… vagy nem is, inkább Norman. Ő aztán tényleg teljesen elborult! Mellesleg nemsokára visszatér majd Morbius, a Fenegyerek, Elektra és a Póknő is, és lesz sok új gonosz, sőt, Köpeny és Kard! De nem, Szellemlovas nem lesz. Viszont Zarda októberben ismét felbukkan valahol az Újvilágban…”

Rosemann: „Tőlem is egy kis előzetes: elárulhatom, hogy az Ultimate Fantastic Four oldalain nemsokára visszatér Namor, vagy a Vakondember, vagy az Embertelenek… Meglátjátok!”

McCann: „Nem tudod, melyikük, igaz?”

Rosemann: „Elvesztettem a jegyzeteim… úgyhogy akkor Ultimate Spider-Man! Szerencsére nincs sok dolgom a szerkesztésével. Csak odarakok egy kötőjelet a Spider és a Man szavak közé, kijavítom Brian helyesírási hibáit, és ennyi. Aztán gyönyörködhetek Stuart rajzaiban. Nemsokára láthatjátok, milyen Bogárral lepett meg minket. Hihetetlen!”

McCann: „Egyébként már készül az Ultimate Iron Man 2 utolsó száma is. Igen, minden Ultimate-cím késik állandóan… Ez az Ultimate- és a DC All Star- sorozatainak átka.”

Bendis: „Az Újvilág tehát elért egy bizonyos kort. Kellett egy kis változás. A klasszikus univerzumban, azt hiszem, ilyen tájt volt a Kree-Skrull háború például. Szóval készüljetek a változásra, amely után semmi sem lesz a régi! De Ultimate Spider-Man mindig is lesz, ezt garantálom. Imádom, és úgy kell majd kitépniük a hideg, halott kezeim közül!”

Az Ultimatum tehát mindent megváltoztat majd, de nem szűnik meg az Újvilág… Én nagyjából ezt hámoztam ki mindebből. Úgy legyen.

Oldalak: 1 2 3 4