Ultimate News #89

ADATLAP

BULDÓZER SMASH!!! Vagy… Ja, nem, az egy másik szupererős figura szövege. Na mindegy, akkor Buldózer keres majd magának valami más jelmondatot, mi pedig addig átfutjuk gyorsan az adatlapját. Subidubi!

Buldózer

Valódi neve: Cain (vezetékneve ismeretlen)
Egyéb nevei: X5
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Zsoldos, terrorista, korábban az X-Fegyver ügynöke
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Meg nem nevezett szülők (elhunyt apa)
Csoporthoz tartozása: Mutáns Testvériség
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Nem fejezte be középiskolai tanulmányait
Első megjelenése Amerikában: Ultimate X-Men #8 (2001)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: X-Men #8 (2006)

Története: Cain egy szegény, déli családban született és nőtt fel. Sanyarú gyerekkora volt, a szüleivel sem jött ki soha. Az egyetlen barátja egy Marian nevű lány volt, akinek szintén gondjai voltak apjával. Amikor Cain mutáns ereje előtört, nem sokáig habozott, és végzett apjával. Elhagyta otthonát, és Mariant is meggyőzte, hogy tartson vele, hogy beálljanak a mutáns terroristavezér, Magneto Testvériségébe. Itt kapta Cain a „Buldózer”, Marian pedig a „Vadóc” kódnevet.

Amikor a Testvériség otthonát, a Vadföldet megtámadták, Buldózer és Vadóc is egy amerikai kormányszervezet, az X-Fegyver fogságába estek. Kegyetlen kiképzésnek vetették alá őket, és végül a szervezet titkos ügynökeivé váltak, akik rabszolgákként éltek az X-Fegyver vezetője, John Wraith ezredes akarata szerint. Hamarosan Wraith új mutánsokat szerzett magának: a fiatal mutánsokból álló X-Men tagjait. Köztük volt az X-Fegyvertől korábban megszökött „Rozsomák” kódnevű alany is, aki azonban sikeresen elvezette a Testvériséget a szervezet bázisához, és közösen kiszabadítottak minden fogságban sínylődő mutánst. Buldózer is részt vett a szabadulási akcióban, és végül teljesen leszámoltak az X-Fegyverrel, a vezetőt, Wraith ezredest pedig megölték. A S.H.I.E.L.D. nevű, mindent behálózó kémszervezet örökre bezáratta az egész helyet, és minden mutáns szabadon távozhatott. Buldózer ezután visszatért a Testvériséghez, amely a tetszhalálból visszatért Magneto vezetése alatt terrorakciókba kezdett az emberek ellen. Egy alkalommal felrobbantották a Brooklyn hidat is, és 800 ártatlant öltek meg. A S.H.I.E.L.D. és szupercsapata, a Különítmény azonnal megjelent a helyszínen, és elkapták a felelősöket – köztük Buldózert is. Sorsa azóta ismeretlen…

Testmagassága: 285 cm
Testsúlya: 408 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Vörös
Képességei / felszerelése: Buldózer emberfeletti erő, állóképesség és gyorsaság birtokosa. Kb. 75 tonnát képes felemelni és 30 mérföld per órás sebességgel tud futni. Hihetetlenül ellenálló, és a legtöbb sebesülésnek és támadásnak ellenáll. Hosszú ideig bírja étel, ital vagy akár oxigén nélkül is. Szinte soha nem fárad el, és gyakorlatilag megállíthatatlan, ha egyszer megindul. Különleges sisakját faltörő kosként tudja alkalmazni, hiszen egy olyan speciális fémötvözetből készült, amely rendkívül ellenálló. A sisak szemrését napenergia és egy beépített energiatároló táplálja, és fel van szerelve távcsővel, hő- és infravörös érzékelővel. Így Buldózer gyakorlatilag mindent és mindenhol lát. Sisakjában ezenkívül még egy műholdas kommunikációs szerkezet is található, amellyel Buldózer bárkit meg tud találni, akit korábban megjelölt az X-Fegyver.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 5/7 (Emberfeletti; 25 és 75 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 5/7 (Golyóálló)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Huh! El is fáradtam a gépelésben, úgyhogy kiveszek egy hét pihenőt… De jövő hét kedden újra itt találkozunk a legfrissebb újvilági hírekkel! Persze most is nyitva áll előttetek az Ultimate Marvel 4.0 fórum, ezt ne feledjétek! Na szevasztok!

Oldalak: 1 2 3