Ultimate News #88

Szép jó napot! Máris itt az újabb kedd, és vele együtt az újabb Ultimate News immár 88. alkalommal! Nem is húzom az időt, már mondom is, mit kínálok nektek ezen a héten: először is kaptok egy kis ízelítőt A Csodálatos Pókember hamarosan megjelenő, 60. számából, valamint egy kis ismertetőt a sorozat szimbiótáiról, Venomról és Vérontóról. Aztán jön az Ultimate X-Men 95. számából készített háttér, majd rátérünk a fő témánkra: az Ultimate Origins 1. számára (igen, végre megjelent)! Rengeteg különféle kritikát hoztam nektek erről a várva várt kiadványról, sőt, már a 2. szám egy eddig be nem mutatott borítóját is megtekinthetitek. Zárásként jön a szokásos adatlap is persze, úgyhogy tényleg lesz itt minden szép és jó. Hurrá!

Figyelmeztetés jön: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Ennyi volt.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four után a Marvel honlapján múlt héten az Ultimate Spider-Man került középpontba egy kis cikkben, melynek témája mi más is lehetett volna, mint (a közelgő War of the Symbiotes apropójából) a sorozat szimbiótái. Hogy ti se maradjatok le a hasznos infókról, ezért gyorsan lefordítottam nektek ezt a rövidke irományt. Lássuk hát, mit érdemes tudnunk Venomról és a két Vérontóról!

Venom: Peter Parker gyerekkori barátja, az ifjabb Eddie Brock szülei halála után is folytatta apja munkáját, ami egyben Peter apjának munkája is volt: egy genetikailag módosított szimbióta, a „Ruha”, amely, többek között, képes lenne gyógyítani a rákot is. Amikor Peter találkozott Eddie-vel, és megtudta, min dolgozik, őt is elszántan kezdte érdekelni ez a találmány – amely aztán egy alkalommal véletlenül rá is ömlött. Petert kis híján teljesen felemésztette a „Ruha” önálló személyisége, de végül szerencsére sikerült megszabadulnia tőle. Figyelmeztette barátját, Eddie-t is a veszélyre, melyet szüleik találmánya hordoz magában, ám az nem hallgatott rá. Dühében, amiért Peter felhasználta a „Ruhát”, ő maga is felpróbálta azt. Ezzel pedig teljesen elvesztette korábbi személyiségét, örökre megváltozott, és a szimbiótával egyesülve Venom vált belőle – egy veszélyes, kontrollálhatatlan szörnyeteg, aki ráadásul azt is tudja, hogy Peter a Pókember. Első alkalommal Peter még le tudta győzni őt, de Eddie túlélte a csatát, és azóta sem látta senki. Ám ha visszatér… erősebb lesz, mint valaha, és kezdetét veszi a Háború.

Vérontó: Vérontó a híres tudós, dr. Curt Conners teremtménye. Pókember vérét és a Venom-mintát felhasználva létrehozott egy új, értelmes lényt, még egy szimbiótát, ami sokban hasonlít Venomra. A lény persze elszabadult, majd valóságos mészárlást rendezett New Yorkban: aki csak az útjába került, annak teljesen elszívta minden életerejét. Végül eljutott Peter otthonához Queensbe, ahol ekkor az ifjú Gwen Stacy is lakott. Peter nem volt otthon, Gwen viszont sajnos igen, így Vérontó őt választotta következő áldozatául. A lánynak esélye sem volt, a szörnyeteg szinte azonnal végzett vele. Amikor Peter is a helyszínre érkezett, Vérontóra vetette magát, és egy hosszú küzdelem után sikeresen elpusztította. Ám Conners asszisztense, Ben Reilly magával vitt egy mintát Peter véréből a laboratóriumból, ahol előállították Vérontót…

Gwen Stacy: A lázadó, vadóc természetű Gwen Stacy azután költözött Parkerékhez, miután édesapját meggyilkolta egy Pókembernek öltözött bűnöző. Végül azt is megtudta, hogy a testvéreként szeretett Peter maga az igazi Pókember, ám még mielőtt ezt rendesen feldolgozhatta volna, Vérontó megölte őt. Mégis: pár hónappal később Gwen Stacy épen és egészségesen újra felbukkant Peter előtt. Hamarosan kiderült, hogy ez a Gwen csak az eredeti klónja, akit Doktor Octopus hozott létre. Ám nemcsak Gwent klónozta újra, hanem vele együtt Vérontót is, aki most Gwenben lakozott. A kísérletekben nem meglepő módon Ben Reilly is részt vett. Ám hogy pontosan hogyan is hozták vissza Vérontót Gwenben, az egyelőre rejtély. Mindenesetre most, hogy Gwen-Vérontó megszökött a S.H.I.E.L.D. fogságából, hamarosan tényleg elszabadul a pokol, és kitör a Háború…

A War of the Symbiotes az Ultimate Spider-Man 123. számában indul! Ám még előtte kézbe vehetjük majd a magyar sorozat új számát is, egész pontosan a 60.-at, amelyről elég nehéz lenne objektívan beszélnem, tekintve hogy a kedvenc történetemet tartalmazza majd. Igen, akik ismernek, ebből már tudhatják, hogy az első Annual különszámról van szó, melynek Pókember mellett a másik főszereplője az X-Men Árnymacskája. Sőt, ezúttal még az állandó rajzolót, Mark Bagley-t is felváltja majd Mark Brooks, aki szintén nagy kedvencem. Aki esetleg nem ismerné még őt, az rögvest tekintse meg ezt a pár előzetes oldalt:


Igen, amint az első képen láthattátok, végre új dizájnt kap majd a szám elején található összefoglaló, de ez még semmi: a borítón látható főcím is megváltozik! Méghozzá ilyenre:

ULTIMATE X-MEN

Sok új hírrel most nem szolgálhatok az X-ekről, viszont hoztam nektek egy gyönyörűséges hátteret három különböző felbontásban a soron következő, 95. szám borítójáról. Katt ide, és máris a tiétek lehet!

Oldalak: 1 2 3 4