Ultimate News #87

Sziasztok! Hát elkezdődött végre a naptári nyár is, itt a június, vagyis félidőhöz érkezett az Újvilág Éve – és 87. részéhez az Ultimate News! A mai kínálat szép is, jó is, vegyes is, úgyhogy lesz mit olvasgatnotok és nézegetnetek. Példának okáért bemutatok egy új megjelenést, nevezetesen az Ultimate Spider-Man 122. számát, amiről persze kritikát is hoztam nektek. Aztán jön két előzetes két mini interjúval: az Ultimate X-Men 95. és az Ultimate Fantastic Four 55. számába pillanthattok bele az írók, Aron E. Coleite és Mike Carey kommentálásával. Végül rácuppannunk újfent az Ultimate Origins 1. számára, amelyhez egy újabb alternatív borítót és előzetes oldalakat mutatok nektek. Zárásként persze még kaptok egy adatlapot is, ahogy azt már megszokhattátok. És most kezdődjék a show!

Ez itt egy figyelmeztetés: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Ez meg a vége neki.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Itt van újra Rengető, mindenkit megrenget ő… Hát ez szánalmasan nevetséges bevezető mondat volt, de egy ennyire szánalmas és nevetséges gonosztevőhöz talán pont passzol, nemdeugye? Vagy… lehet, hogy több rejlik az újvilági Rengető figurájában, mint azt eddig hittük? Lehet, hogy nemcsak egyszerűen egy homokzsák, akin hébe-hóba az új ütéseit gyakorolja Pókember? Elképzelhető, hogy sokkal inkább tragikus, mintsem komikus mellékszereplője a sorozatnak? De el ám! És aki többre kíváncsi, annak melegen ajánlom az Ultimate Spider-Man 122. számát, melyben Peter Parker egy újabb borzalmas napját mutatja be nekünk a Bendis-Immonen páros, és melyben a Rengetőn kívül Mary Jane Watson és Kitty Pryde is központi szerepet kap. Kihagyhatatlan és megrázó (vagy megrengető?) átvezető sztori a War of the Symbiotes előtt!

Ultimate Spider-Man #122 – The Worst Day (2. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Peter Parker életének legrosszabb napja! Pókembert legyőzték és elrabolták! Az állatok is le fog esni, ha kiderül, ki vitte véghez azt, amit sem a Zöld Manó, sem a Vezér, sem Doktor Octopus nem tudott! Vajon képes lesz Kitty Pryde és Mary Jane összefogni egymással, hogy megmentsék Petert?

ULTIMATE X-MEN

Előzetes összekötve némi ismertető szöveggel és egy rövidke Aron Coleite-interjúval! Ezt kaptuk múlt héten a Marvel honlapján az 55. számmal és az Alfa Osztaggal kapcsolatban, és én rögvest le is fordítottam nektek az ott olvashatókat. Persze elhoztam az előzetes oldalakat is a következő számból, melyeket közzétettek. Hiába no, tud ez a Mark Brooks gyerek. Olvasásra és képcsekkolásra fel!

Az X-Men legutóbb találkozott kanadai „testvéreikkel”, az Alfa Osztaggal. A 94. számban ugyan túl sok szerepük még nem volt, de a következőben, a 95.-ben már nagyobb hangsúlyt kapnak. És persze folytatódik az X-Menen belüli széthúzás is. Az írót, Aron Coleite-ot kérdezték:

„Ami az Alfa Osztagot illeti, egy igazán nemzetközi és változatos csapatot akartam alkotni. Benne van Jubilee, Naptűz, és még Hóbagoly is eszkimó változatban. És vajon ki bújik a Védelmező (Vindicator) maszkja mögött? Azt már most elárulhatom, hogy nem, nem James Hudson. Sőt, Szaszkvacs sem Walter Langowski.”

„A csapat nemzetközi jellegét egyszerre merítettem a való világból és az Újvilágból. Manapság ugye Kanada sokkal barátságosabb viszonyban van a Föld többi részével, mint Amerika. Ezt a témát már érintette Mark Millar is a The Ultimates első két kötetében. Én is ugyanezt akartam kihasználni, amikor létrehoztam az Újvilág új csapatát.”

„Az Alfa Osztag szerepe nagyon fontos a rejtélyes drog, a Vészmadár (Banshee) miatt. De bevallom, személyes okok is vezéreltek, amikor beleírtam őket a történetbe: már gyerekkoromtól nagy kedvenceim voltak! Ajánlom mindenki figyelmébe a következő, 95. számot, amelyben több is kiderül a csapatról – például az is, hogy ki valójában Szaszkvacs! A Védelmező kilétére még kicsit várni kell, de az is érkezik majd hamarosan.”


Oldalak: 1 2 3