Ultimate News #83

„Még mindig nem hiszem el, milyen zseniálisan cáfolt rá az Ultimate Human az őt érő előzetes, negatív várakozásokra. Eleinte én is azt hittem, hogy ez a mini csak azért készül el, hogy elfeledtesse velünk az Ultimate Wolverine vs. Hulk soha el nem készült számait. Ehelyett azonban kellemesen csalódtam: az Ultimate Human az egyik legjobb sztori, ami az elmúlt években készült az Újvilágban. Na persze a rengeteg borzalmas újvilági történetet, amelyek manapság íródnak, nem nehéz felülmúlni, de ez akkor is szép teljesítmény. Az utolsó szám ugyan nekem egy kicsit csalódást okozott a kiváló 3. szám után, de még így is élvezetes olvasmány, amit csak ajánlani tudok. Peter Wisdom, a Vezető épp készül kivéreztetni Tony Starkot és Bruce Bannert, hogy magáévá tegye az erejüket, de persze az Újvilág két nagy tudósa ezt nem hagyja annyiban. Tény, hogy a finálé és a végső csata nagyjából úgy zajlik le, ahogy azt előre sejthettük, és már sokszor, sok helyen láthattunk hasonlót, de Warren Ellis írása még egy ilyen jól kitaposott ösvényen is tartogat nekünk meglepetéseket. Unatkozni tehát még most sem fogunk. Az egyetlen igazi problémám, hogy Wisdomnak nem jutott elég nagy szerep, pedig a 3. szám után ez kijárt volna neki, ha már olyan részletesen bemutatták. Ez bizony sajnálatos, mert szerintem remek karakter, és még talán jobb is, mint a klasszikus változata. Annak viszont nagyon örültem, hogy Cary Nord mostanra már egész jól belerázódott a sorozat rajzolásába. A Conan után, ahol fantasztikus munkát végzett, itt gyakran érződött, hogy még nem szokott hozzá eléggé a realisztikusabb jelenetekhez. Talán épp ezért írt neki Ellis több jelenetet most Hulkkal. Akárhogy is, a 4. szám csodaszép lett. Csak remélni tudom, hogy a többi újvilági író alaposan, hosszan áttanulmányozza ezt a minit, és ők is magukévá teszik azokat a trükköket, amelyek sikeressé tették a sorozatot. Egy négy számon át zajló csatajelenet helyett Ellis valami sokkal ötletesebbet, eredetibbet adott nekünk. Komolyan fáj, hogy egy ilyen tehetséges írót nem egy népszerűbb Ultimate-sorozat írására kértek fel. Pedig kellene. Azok, akik arról panaszkodnak, hogy az Újvilág már nem olyan élvezetes, mint régen, javaslom, vegyék kezükbe az Ultimate Human számait, melyekkel felidézhetik azokat a régi, szép időket.”
Értékelés: 8,4 / 10
Írta: Jesse Schedeen

„Sosem túl jó jel, amikor a szuperzsenik hülyén viselkednek, de szerencsére Hulk üdítő színfolt volt ebben a számban. Stark MacGyvert játszik, Peter Wisdom nagy főgonoszi csatába kerül… Szóval nem olyan rossz, vannak benne jó részek, de az egész sorozat egyben nem volt akkora durranás.”
Írta: Hannibal Tabu

ADATLAP

Az Újvilág: X-Men – Új Mutánsok egy újabb szereplőjével ismerkedhettek most meg: Káprázat következik, a szókimondó rockercsaj, aki kétségtelenül üde színfolt a történetben. Lássuk:

Káprázat

Valódi neve: Alison (Ali) Blaire
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Zenész
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: A „Káprázat” nevű együttes tagja
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen, valószínűleg otthagyta a középiskolát
Első megjelenése Amerikában: Ultimate X-Men #42 (2004)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: X-Men – Új Mutánsok (2008)

Története: Alison Blaire a „Káprázat” elnevezésű heavy metal banda énekese. A csapat főként obszcén szövegű dalairól és látványos fényeffektjeiről híres (utóbbiakat titokban Alison teremti mutáns erejével). Miután a zenei karrierje megcsömörlött, Alison úgy döntött, felfedi a nyilvánosság előtt, hogy valójában mutáns. Ezzel azonban több, mutánsokból álló szervezet és csapat figyelmét is felkeltette…

Testmagassága: 165 cm
Testsúlya: 54 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Fekete
Képességei: Káprázat képes a hangot fénnyé és energiává alakítani, melyet aztán így különböző módokon fel is használhat: csodaszépen szikrázó fényeket ugyanúgy létrehozhat, mint veszélyes, lézerszerű sugarakat, amelyek elég erősek ahhoz, hogy akár több méterre repítsenek egy embert.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 4/7 (Közepes távolságból, közepes ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Nos ennyi. Búcsúzom erre a hétre is. Ha gondoljátok, írjatok az Ultimate Marvel 4.0 fórumba ezerrel. Én itt leszek jövő kedden is a legfrissebb hírekkel, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3