Ultimate News #83

KRITIKÁK

Ultimate X-Men #93

„Az Ultimate X-Men 93. száma végre lezárja a borzalmas Apokalipszis-sztorit, és ezzel együtt Robert Kirkman felemás írói munkássága is a végéhez ért a sorozatnál. Szeretném azt mondani, hogy legalább úgy hagyta el a címet, hogy teljesen lezárta az általa kreált történetszálakat, és így könnyebb dolga lehet majd a jövő hónapban érkező Aron Coleite-nak, de sajnos messze nem ez a helyzet. Ez a sztori még bizony hosszú-hosszú ideig fogja kísérteni az Ultimate X-Men olvasóit és íróit, és szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik az elfeledtetése. Aki azt gondolta, hogy Jean átváltozása Főnixszé fogja majd megoldani a bonyodalmakat… nos, annak gratulálok, mert igaza volt! Igen, nincs itt semmi más, kérem szépen, csak egy gigantikus Főnix kontra Apokalipszis csata, míg az X-Men, Pókember, a Fantasztikus Négyes és a S.H.I.E.L.D., akiket valamiért mind-mind belerángattak a történetbe, csak statisztákként figyelik az eseményeket. És az egésznek mi a tanulsága? Hogy bizony, gyerekek, Apokalipszis nagyon kemény ellenfél. Ennyi. Aztán jön a lezárás, a szereplők ismét tiszta lappal indulnak majd a következő író keze alatt, amire szintén számíthattunk. Na de ahogy ezt kivitelezik, és újraindítják a történetet, az egyszerűen szánalmas, ötlettelen, és amúgy is tele van megválaszolatlan hézagokkal. Emlékszem, nem is olyan régen azzal poénkodtunk páran, hogy milyen lesz majd az Ultimate One More Day. Hát már tudjuk, ugyanis EZ a befejezés éppen olyan. Igen, ANNYIRA béna. Hé, ez a Főnix, szóval nem kell megmagyarázni! Valamiért még az eddigi rajzoló, Salvador Larroca is idő előtt távozott, és Harvey Tolibao, aki egy az egyben Tom Raney stílusát utánozza, vette át a számot. Ez bizony sajnálatos, hiszen, ahogy azt legutóbb is megjegyeztem, eddig legalább a rajzok elfogadhatóak voltak. Hát itt még ezt sem mondhatom el. Minden egyes karakter mintha nem is önmaga lenne. A Főnix talán a legnevetségesebb, de azért a többiek se piskóták, ahogy az ereik is látszanak a ruháikon keresztül. Szteroidozzák ezek magukat, vagy mi? Kétségkívül az Apocalypse a sorozat eddigi mélypontja, és a 93. számban olvasható idétlen befejezés és a rettenetes rajzok csak még inkább rátesznek erre egy lapáttal. De azért van jó hírem is: jövő hónapban író-rajzoló váltás! És ennél bármi csak jobb lehet.”
Értékelés: 2,7 / 10
Írta: Bryan Joel

„Az X-Men, kiegészülve a Főnixszel, még egyszer, utoljára szembeszáll Apokalipszissel. Jobban mondva… a Főnix egyedül száll szembe vele, amíg az X-Men tagjai csak állnak tátott szájjal, és azon elmélkednek, hogy ejnye, milyen erős ez a Jean. Tényleg ennyi az egész sztori. Se nem jó, se nem rossz, csak éppen már láttunk ilyet vagy tucatszor. A rajzok viszont borzalmasak. Minden egyes szereplő ugyanúgy néz ki, és ezt most nem dicséretnek szántam. És miért nem kaphatnak ezek a szerencsétlen mutánsok megfelelő méretű pólókat? Mindegyikük olyan szűk ruhákban pózol, amelyeken át nemhogy az izmaikat, de még az EREIKET is látni. Az Invincible és a The Walking Dead számaiban Robert Kirkman egészen briliáns történeteket ír, de még a Marvel Team-Up és az Ant-Man is egész jók. Na de ez… Ebben tényleg nincs semmi szerethető. Ennél csak jobb lehet az új író-rajzoló páros sztorija jövő hónapban.”
Értékelés: 2 / 5
Írta: Blake Petit

Ultimate Human #4

„Miközben Tony Stark megpróbált segíteni Bruce Bannernek kiűzni magából Hulkot, mindkettejüket foglyul ejtette a titokzatos Vezető, aki az ő DNS-ükkel akarja magát legyőzhetetlenné tenni. Az utolsó számban Tony egy kétségbeesett tervvel próbálja kiszabadítani magukat, ami ha sikerül, Bruce-ban örökre ott marad Hulk. Hát… bevallom, nekem nem nagyon jött be ez a sztori. Már magát az újvilági Hulkot sem kedveltem soha (neki vannak a legidétlenebb mondatai, amiket valaha olvastam, attól függetlenül, hogy épp ki írja őket), és Stark sem több itt, mint egy jellemtelen alkoholista. Még a Vezető is egy teljesen átlagos gonosztevő: hatalmat akar, mint minden gonosz, de nincs igazi motivációja. Nord rajzai nem rosszak, de a Hulkja szörnyű lett. Néhány képkockán olyan, mintha egy alaktalan, szürke izommassza lenne. Ráadásul a szürke színe miatt még elmosódottnak is tűnik, és egyszerűen ronda. Talán ez lehetett az oka, hogy annak idején a klasszikus változat színét zöldre cserélték? Könnyen lehet. Ahogy mostanában az egész Újvilág, úgy ez a mini sem hagyott bennem mély nyomot.”
Értékelés: 2,5 / 5
Írta: Blake Petit

Oldalak: 1 2 3